|
|
|
... elkészítéséhez 2 evőkanál felaprított levelet öntsünk le 250 ml forró vízzel, forrásig hevítjük, levesszük a tűzről, és meleg helyen állni hagyjuk 2-3 órán keresztül, azután leszűrjük és kifacsarjuk. Naponta 4x1 teáskanálnyit kell fogyasztani evés előtt. A kúra 3-5 napig tart. Erős köhögés esetén vagy meg lehet hosszabbítani a tinktúra fogyasztását, vagy rövid szünet után meg kell... |
2024-02-23 19:36:06 |
|
|
|
|
|
|
... héja
kb. 25 db nagy bazsalikomlevél
50 g xilit
20 g eritrit
ELKÉSZÍTÉS
1 Először alaposan megtisztítjuk a citromot, kis lyukú reszelőn lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét.
2 A bazsalikomlevelet megmossuk, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával, összeturmixoljuk botmixer segítségével.
3 Ezt követően kimérjük a liszteket, h... |
|
2024-02-10 21:50:52 |
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint
2 db uborka
A megtisztított póréhagymát és újhagymát vékonyan felszeleteljük.
A fokhagymát finomra vágjuk. A citrom héját lereszeljük,
a levét kifacsarjuk.
Egy lábosban felhevített olajon a póréhagymát és az újhagymát,
a fokhagymával és a citromhéjjal együtt pároljuk 3 percig.
Hozzáadjuk a citromlé felét, majd néhány perci... |
2024-01-22 05:53:19 |
|
|
|
|
|
|
Tészta:
60 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg puha vaj
6 evőkanál folyékony méz
2 egész tojás
4-5 evőkanál tejföl
Krém:
4 db narancs reszelt héja
2 d... |
|
2019-11-24 14:44:01 |
|
|
|
|
|
|
... száraz a tészta, könnyen sül! A tepsi mérete 35 x 35-ös volt nálam. Jól megmossuk a narancsokat és lereszeljük a héját, de a fehér része ne kerüljön bele, az keserű! Két narancsnak kifacsarjuk a levét, ezt kiegészítjük annyi tejjel, hogy 8 dl folyadékot kapjunk.
A négy tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, egy kis folyadékot és simára keverjük. Felöntjük a maradék narancsos t... |
|
2019-10-11 22:15:27 |
|
|
|
|
|
|
... vékonyra szeljük.
A paprikát megmossuk, a belsjét kivágjuk, majd feldaraboljuk.
A káposztával összekeverjük a hagymát, rászórunk 1 ek sót, majd egy fél óra múlva kifacsarjuk.
A felöntő lé hozzávalóit összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk és cukrozzuk még.
A káposztát összekeverjük a paprikával, majd lazán (nem megtömve) egy ... |
2019-09-07 16:20:26 |
|
|
|
|
|
|
... megmosva, rózsáira szedve, sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy puszta kézzel is meg tudjuk fogni. Ekkor egy tiszta konyharuhába téve kifacsarjuk belőle a levet. Nem kell fűrészport gyártani belőle, tehát a férjünket ne kérjük meg, hogy segítsen, elég, ha addig passzírozzuk, amíg már nem csorog sugárban belőle a nedvesség. Ekkorra pon... |
2019-04-01 15:59:13 |
|
|
|
|
|
|
... lázcsillapításra és izzasztószerként használt tinktúra 2 evőkanál levél felhasználásával 250 ml vízben leforrázva készíthető el. A "teát" 2-3 órán át hűlni hagyjuk, majd leszűrjük és kifacsarjuk. Naponta 4x1 teáskanálnyi fogyasztható, evés előtt, 3-5 napon át.
Orgonavirág tinktúra, ízületi fájdalmakra, sebek kezelésére
A virágokat fél literes üvegbe szórjuk, ... |
2019-03-16 20:12:05 |
|
|
|
|
|
|
... lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a joghurtot és a porcukrot, majd a citromhéjjal és a citromaromával ízesítjük. A citrom levét kifacsarjuk, a zselatint elkeverjük benne, a túrókrémhez adjuk.
A kekszes alapra simítjuk a krémet és két órára hűtőbe tesszük.
A habot felverjük, citromaromával ízesítjük. A ... |
2018-09-25 19:37:58 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
Elkészítés
Az ajvárt simára keverjük 1,5 dl forrásban levő vízzel, majd a bulgurra öntjük és alaposan összeforgatjuk. A citrom levét kifacsarjuk, és a felét összekeverjük 2 ek olívaolajjal, valamint a passzírozott paradicsommal.
A paradicsomos folyadékot apránként a bulgurhoz adjuk, és minden adag után megvárjuk, hogy f... |
2018-09-20 01:14:02 |
|
|
|
|