|
|
|
... eritrit
ELKÉSZÍTÉS
1 Először alaposan megtisztítjuk a citromot, kis lyukú reszelőn lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét.
2 A bazsalikomlevelet megmossuk, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával, összeturmixoljuk botmixer segítségével.
3 Ezt követően kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sütőport, és összekeverjük őket.
4 Ezután hozzáadj... |
2024-02-10 21:50:52 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa,
1 kisebb torma,
1 citrom leve,
méz,
snidling,
őrölt kömény,
só.
Elkészítése:
Először is egy kis tálkában keverjük el a citrom kifacsart levét, a mézet, az őrölt köményt és a sót. Tegyük félre. Reszeljük le a zöldségeket és a tormát, és keverjük el azokat alaposan egy salátástálban. Öntsük rá a dresszinget, majd szórjuk... |
|
2024-02-06 21:44:54 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa,
1 kisebb torma,
1 citrom leve,
méz,
snidling,
őrölt kömény,
só.
Elkészítése:
Először is egy kis tálkában keverjük el a citrom kifacsart levét, a mézet, az őrölt köményt és a sót. Tegyük félre. Reszeljük le a zöldségeket és a tormát, és keverjük el azokat alaposan egy salátástálban. Öntsük rá a dresszinget, majd szórjuk ... |
2024-02-04 18:42:24 |
|
|
|
|
|
|
... dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
- egyharmad bögre étolaj (0,8 dl)
- egyharmad bögre víz (0,8 dl)
- másfél bögre fehér finomliszt (19 dkg)
- 1 csomag sütőpor (12 g)
... |
|
2024-01-30 11:13:25 |
|
|
|
|
|
|
... leginkább.
Antilíra, posztmodernek szele épp hogy legyint,
enjambement és asyndeton, hangulatom szerint.
Kötőszókat használok, és gyakran van a ,,van" is,
kópékedvvel kifacsart kép, citromlében hasis.
Jelzőkkel, a szóképekkel rendjén, csínján bánok,
félek ,,lefoglalták" már a költő-hoszpodárok.
Nem veszem a hízel... |
|
2024-01-27 19:45:15 |
|
|
|
|
|
|
... tengeri halak, fésűkagyló).
Csak fantázia kérdése, mert szinte minden alapanyagunkkal harmonizál. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat, kifacsart levéből kitűnő turmixital készíthető - naranccsal, citrommal, mézzel, almával, de köretként csicsókalepényt készítenek, és kelbimbóhoz, csirkéhez adják.
A csicsóka... |
2024-01-14 21:00:49 |
|
|
|
|
|
|
... hársfavirágzat,
egy üveg nyers méz,
3 nagyobb citrom,
1 liter víz.
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a hársfavirágzatot. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a kifacsart citromlevet. Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá a hársfavirágzatot, tegyünk az edényre egy fedőt és hagyobb citrom,
1 liter víz.
Elkészítése:
Alaposan mos... |
2023-11-21 22:52:41 |
|
|
|
|
|
|
... fahéj.
Elkészítése:
Hámozzuk meg az almát, a zellert és a sárgarépát, majd mindent daraboljunk fel és tegyük a turmixgépbe. Adjuk hozzá a kókuszvizet, a lereszelt gyömbért és a lime kifacsart levét. Turmixoljuk le az egészet, majd öntsük át egy pohárba. Ízesítsük mézzel és fahéjjal.
Kapcsolódó cikkek:
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/csokkent i-a... |
2023-11-16 20:03:09 |
|
|
|
|
|
|
A gránátalma kifacsart leve olyan antioxidáns vegyületekben gazdag, mint a polifenolok, tanninok vagy az antocianidinek. Az egyetlen gond vele az, hogy egy pohár frissen facsart gránátalmalé körülbelül 30 gramm cukrot tartalmaz, így cukorbetegeknek nem ajá... |
2023-02-15 22:22:52 |
|
|
|
|
|
|
... emellett kellemes illat is lengi be a helyiséget, mégpedig a narancsnak köszönhetően.
Narancs hozzáadásával nagyon ízletes salátákat is összeállíthatunk, főleg ha a narancs kifacsart levéből dresszinget is készítünk. Korábban azt gondoltam, hogy a narancs mint gyümölcs nem passzol a fejes salátához vagy a zellerhez, sőt egyéb zöldségekhez sem illik, de igen nagyot téved... |
2022-10-12 19:29:05 |
|
|
|
|