Belépés
Sertésszűz tekercsek sajtos gomba szósszal
... készre sütöm.

A visszamaradt fűszeres vajhoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a felaprított gombát, megpirítom, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom, reszelt sajtot és kiforralom.

A megsült tekercseket, ízlés szerint burgonyapürével, staekburgonyával, a sajtos gombaszósszal meglocsolva kínálom.

Elkészítési idő: 60 perc

...
2022-12-16 17:33:11
Csírkés tagliatellle
... visszamaradt zsiradékhoz öntöm az olvasztott vajat, hozzáadom a lisztet, több részletben a tejet és kézi habverővel csomómentesre keverem, mehet bele a reszelt sajt, a mustár, pici só, kiforralom, végül hozzáadom a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, a csirkemellet és összeforgatom.

Az elkészült tésztát egy jénai tálba halmozom, a tetejét megszórom reszelt sajttal, rásorako...
2022-04-01 22:08:12
Tökfőzelék
... vöröshagymát, az aprított
kaprot, végül a fűszerpaprikát, felöntöm hideg vízzel (kb. 2 dl) és egy
habverővel simára keverem.

Ha a tök megpuhult, hozzá öntöm a rántást és kiforralom. A tejfölt egy
habverővel elkeverem, adok hozzá néhány evőkanálnyit a forró léből,
alaposan kikeverem és végül az egészet a főzelékhez adom.

A tejfölözés ut...
2022-02-13 08:12:12
Őszibarack leves
... leveslét, elkeverem, megint leveslé, megint
elkeverem ez a hőkiegyenlítés azért kell, hogy ne kapja össze a tejszínt,
majd végül visszaöntöm az egészet ...
2020-08-22 16:43:53
Erdélyi zöldbableves sárgabaracklekvárral
... hozzáteszem a gerezdekre vágott paradicsomot és a finomra metélt zöldpetrezselyem felét. A liszttel é s a baracklekvárral simára kev...
2018-04-07 13:52:38
Zöldbabos, sajtos csirke
... puhára párolom.

Egy serpenyőben felolvasztom a vajat.

Beleteszem a lisztet.

Felengedem a tejjel, borsot és egy pici sót teszek bele. Jól kiforralom.

Hozzáadom a reszelt sajtot és összekeverem.

Közben puha lett a hús, hozzáadom a megpárolódott zöldbabot, és ráöntöm a sajtos besamelt.

Sütőpapír...
2017-09-05 08:42:38
Csirkemell falatok vadasan
... borsozok.
Ha a zöldségek megpuhultak kiszedem belőle a babérleveleket...
2015-11-07 19:06:49
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Almás rántottsajt
... végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, ...
2015-06-29 19:38:15
Almás rántott sajt
... forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm. A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró te...
2015-06-27 23:31:36
1 2 3 ....16 17 ..24 25 .31 32 33 
Címkék: Üregi Éva, visszamaradt fűszeres, finomra vágott, felaprított gombát, megsült tekercseket, sajtos gombaszósszal, olvasztott vajat, reszelt sajt, elkészült tésztát, jénai tálba, tetejét megszórom, forró léből, főzelékhez adom, hőkiegyenlítés azért, gerezdekre vágott, finomra metélt, baracklekvárral simára, serpenyőben felolvasztom, reszelt sajtot, megpárolódott zöldbabot, sajtos besamelt, zöldségek megpuhultak, hozzávalók mindig, felhevített vajban, forró tejjel, zöldpetrezselyem, staekburgonyával, burgonyapürével, baracklekvárral, lecsepegtetett, fűszerpaprikát, hőkiegyenlítés, babérleveleket, csomómentesre, gombaszósszal, összeforgatom, megpárolódott, csirkemellet, vöröshagymát, paradicsomot, visszamaradt, tagliatellle, összekeverem, zöldbableves, felolvasztom, evőkanálnyit, zsiradékhoz, meglocsolva, visszaöntöm, felhevített, felaprított, serpenyőben, hozzáteszem, rántottsajt, tekercseket, vöröshagyma, elkészítési, megpuhultak, gerezdekre, olvasztott, részletben, őszibarack, habverővel, beleteszem, kiforralom,
© 2013 TVN.HU Kft.