Belépés
A csipkebogyó története
... vízben addig főzzük,

amíg a bogyók meg nem puhulnak.

Ezután először egy durvább, majd egy finomabb szövésű szitán

áttörjük, átpasszírozzuk.

Az áttört gyümölcs súlyát lemérjük,

majd egy nagyobb edényben forralni kezdjük.

A forralás addig tart, amíg a gyümölcsvelő sűrűsödni k...
2015-10-10 14:20:28
Meggyes fanta szelet
... Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj

Krém:
50 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Zselé:
1liter cukrozott meggylè ès negyed uveg szemezett meggy
2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:|...
2015-03-23 21:28:57
x
... Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só
A sütéshez: olaj.
A húst megsózzuk és félretesszük., a klopfolt húst fokhagymás enyhén sós tejbe pár órára. Természetesen lefedve a hűtőbe, és úgy használjátok fel.
A burgonyát lereszeljük, a liszttel, tojással és...
2014-06-13 17:21:33
x
... puding,1o dkg cukor,25 dkg aszaltszilva vagy mazsola.Vagy amit szerettek.
Maradék kifliből is elkészíthetjük.
KivAJAZUNK EGY 2 L ŰRTARTALMÚ kuglófformát.Az aszaltszilvát kimagozzuk.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.2.fokozat.
Elkészítés:
1. a kalácsot felszeleteljük és megpirítjuk a sütőben.
2. közben a tojásokat habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet,a pu...
2014-05-24 19:26:39
szeretettel
... képzelhető el. Ezért illeszkednek az ún. akarati gyakorlatok szervesen a többi közé, önállóan nem végezhetők. Az alapgyakorlat az alábbiak szerint alakul:A hét elején keményen elhatározzuk, hogy mindennap egyszer,
mindig azonosidőpontban
- pl. pontosan délután három órakor - elvégzünk egy bizonyos
Popper Péter: A belső utak könyve...
2012-06-07 08:31:41
zalakocka
Hozzávalók:
A sárga laphoz:
5 tojás
13 dkg cukor
10 dkg liszt
A barna laphoz:
2x5 tojás
2x13 dkg cukor
2x7 dkg liszt
2x3 dkg kakaópor
A krémhez:
5 dl tej
2 csomag vaniliás pudingpor
5 tojásfehérje
20 dkg cukor
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg csokidara
Elkészítés:
A tésztákhoz a tojásokat...
2012-04-29 10:49:18
Édes, karácsonyi finomságok...
... sütjük. A torta tetejét tetszés szerint porcukorral díszítjük.

Diótöltelék/máktöltelék:
A cukrot kevés vízzel felfôzzük, majd a darált diót/mákot és a többi összetevôt leforrázzuk.

Vaníliakrém:
Az összetevôket simára keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk.

Pozsonyi tészta:
42 dkg liszt
16 dkg Ráma margarin
kb 1,2 dl víz...
2011-12-11 22:10:49
Tiroli saláta
Hozzávalók:
10-10 dkg zöldborsó,
kockára vágott sárgarépa,
petrezselyem,
vágott zöldbab (lehet konzerv vagy mirelit is),
egy csomag zöldhagyma,
opálos mártás két kanál olajból.

Elkészítés:

A zöldségeket - a hagyma kivételével - sós vízben vagy húslevesben megfőzzük, ha kihûlt leszûrjük, hozzákeverjük a zöld...
2011-10-28 20:48:47
Fenyő szörp-, dzsem-, likőr
... cukrot főzünk bele. A gyöngyöző forrást 3-4 percig lassú tûzön végezzük.
Negyedik lépésben leszûrjük a lét, majd a szárazanyagot kéziprésen vagy passzírozón átpasszírozzuk és a sûrû lét visszatöltjük. A visszamaradó szárazanyagot eldobjuk.
Ötödik lépésben megmérjük a szûrletet és literenként 5 deka zselatint számolva újraforraljuk, bes&...
2011-08-27 15:01:17
szeretettel
...

ELSÕ RÉSZ
HOL TEREM A MAGYAR VITÉZ?
1
A patakban két gyermek fürdik: egy fiú meg egy leány. Nem illik tán, hogy együtt fürödnek, de ők ezt nem tudják: a fiú alig hétesztendős, a leány két évvel fiatalabb.
Az erdőben jártak, patakra találtak. A nap tüzesen s...
2011-05-17 17:33:09
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: KivAJAZUNK EGY, Popper Péter, TEREM MAGYAR VITÉZ, csipkebogyó története, finomabb szövés&ucirc, áttört gyümölcs, nagyobb edényben, forralás addig, húst megsózzuk, klopfolt húst, burgonyát lereszeljük, aszaltszilvát kimagozzuk, kalácsot felszeleteljük, tojásokat habosra, többi közé, alábbiak szerint, sárga laphoz, barna laphoz, torta tetejét, cukrot kevés, darált diót, többi összetevôt, összetevôket simára, csomag zöldhagyma, hagyma kivételével, szárazanyagot kéziprésen, visszamaradó szárazanyagot, elkészíthetjük, felszeleteljük, átpasszírozzuk, hozzákeverjük, visszatöltjük, szárazanyagot, újraforraljuk, alapgyakorlat, előmelegítjük, kristálycukor, természetesen, aszaltszilvát, illeszkednek, tojásfehérje, elhatározzuk, petrezselyem, használjátok, félretesszük, kepfeltoltes, aszaltszilva, visszamaradó, kuglófformát, passzírozón, zöldségeket, húslevesben, kivételével, gyakorlatok, megpirítjuk, szeretettel, gyümölcsvel, literenként, lereszeljük, máktöltelék, leforrázzuk, vaníliakrém, csipkebogyó, porcukorral,
© 2013 TVN.HU Kft.