Belépés
Európai Bizottság: nőtt az államháztartási hiány Magyarországon
...
Az uniós bizottság arra emlékeztetett, hogy az uniós tanács júniusban a középtávú költségvetési célhoz vezető kiigazítási pályától való jelentős eltérés korrekcióját célzó eljárás keretében azt az ajánlást fogalmazta meg Magyarország számára, hogy 2018-ban a GDP 1 százalékának megfelelő mértékű éves strukturális kiigazítást hajtson végre.
A tájékoztatás szerint az Európa...
2018-11-21 21:26:28
Görög adósság - Az eurócsoport jóváhagyta az uniós mentőcsomag újabb részletét
... törleszteni tudja a lejáró tartozásait.
A portugál euróelnök hozzátette: ezután megkezdődhet az esetleges adósságkönnyítő intézkedésekre vonatkozó munka.
A harmadik görög gazdasági kiigazítási program 2018. augusztus 20-ig tart, utána az eurócsoport reményei szerint Athén visszatérhet a piaci finanszírozáshoz. Pierre Moscovici uniós pénzügyi biztos ennek kapcsán hangsúly...
2018-01-22 22:35:16
Pozitívra javította Görögország besorolásának kilátását a Standard & Poor's
... eséllyel valószínűsíti a görög szuverén besorolás javítását.
A múlt hónap végén egy másik nagy hitelminősítő, a Moody's Investors Service már felminősítette Görögországot. A cég a kiigazítási program második felülvizsgálatának befejeződésével, valamint a javuló költségvetési helyzettel és a gazdasági stabilizációra utaló jelekkel indokolta a döntést.
A Moody's az addigi ...
2017-07-21 19:43:58
Felminősítette Görögországot a Moody's
... sávban van, kilenc fokozatnyira a befektetési ajánlású osztályzati kategória alapszintjétől. Az osztályzatjavítás indoklásában a Moody's azonban kiemelte, hogy a görög államháztartási kiigazítási program második felülvizsgálatának sikeres befejeződése nyomán néhány napon belül várható a pénzügyi segélyprogram következő, 8,5 milliárd eurós részletének folyósítása, és ez lehetővé te...
2017-06-24 07:03:53
Görög adósság - A német külügyminiszter adósságkönnyítést sürget Görögország támogatására
... sorban a harmadik mentőcsomag feltételeiben Athén 2015-ben állapodott meg a hitelezőkkel és átfogó reformok végrehajtása mellett kötelezte el magát.
A harmadik görög gazdasági kiigazítási program 2015 augusztusában indult el és a tervek szerint 2018. augusztus 20-ig tart.
A program keretében nyújtható legfeljebb 86 milliárd euró (egy euró mintegy 310 forint) kölcsönt az ...
2017-05-22 16:11:46
Görög adósság - Visszatérhetnek a nemzetközi hitelezők szakértői Görögországba
... sorban a harmadik mentőcsomag feltételeiben Athén 2015-ben állapodott meg a hitelezőkkel és átfogó reformok végrehajtása mellett kötelezte el magát.
A harmadik görög gazdasági kiigazítási program 2015 augusztusában indult el és a tervek szerint 2018. augusztus 20-ig tart.
A program keretében nyújtott legfeljebb 86 milliárd euró (egy euró mintegy 310 forint) összegű pénzü...
2017-02-20 20:00:23
Német pénzügyminiszter: Görögország nemzetközi hitelezői közös álláspontra jutottak
... Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az euróövezet pénzügyminisztereit tömörítő eurócsoport elnöke az értekezlet előtt elmondta. áttekintik hogy miként halad Görögország makrogazdasági kiigazítási programjának végrehajtása, külön kitérve a második felülvizsgálat lefolytatását célzó tervekre.
Aláhúzta, Görögország lényegesen előrelépett a reformok bevezetésében, az euróöveze...
2017-02-20 16:59:09
Átverte a parlamenten a megszorításokat a referendumon még b
... hangsúlyozta. Azt elismerte, hogy a görög gazdaság teljesítménye minden várakozásnál nagyobbat zuhant, ám úgy vélte, ez csak részben írható a fiskális kiigazítás számlájára. A görög GDP a kiigazítási program kezdetén eleve magasabb volt a gazdaság valós teljesítőképességénél, és az utóbbi évek inkonzisztens gazdaságpolitikai lépései, a reformok elégtelen végrehajtása, az eurózónáb...
2015-07-11 09:08:54
Görög adósság - IMF-közgazdász: még több pénzre, adósság-elengedésre lehet szükség
... hangsúlyozta.
Azt elismerte, hogy a görög gazdaság teljesítménye minden várakozásnál nagyobbat zuhant, ám úgy vélte, ez csak részben írható a fiskális kiigazítás számlájára. A görög GDP a kiigazítási program kezdetén eleve magasabb volt a gazdaság valós teljesítőképességénél, és az utóbbi évek inkonzisztens gazdaságpolitikai lépései, a reformok elégtelen végrehajtása, az euró...
2015-07-11 07:03:57
Brit választások - Cameron: a konzervatívok nem emelnének adót, ha kormányon maradnak
... hogy ötéves kormányzati mandátumuk végéig nem lehet emelni a személyi jövedelemadót, az áfát és a társadalombiztosítási hozzájárulást.
Cameron szerint további nehéz költségvetési kiigazítási döntéseket kell hozni a deficit lefaragása végett, de ezt meg lehet csinálni úgy is, hogy "nem a keményen dolgozó emberek pénztárcájában kotorászunk".
A kormányfő szerint a konzervat...
2015-04-29 12:51:53
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Európai Bizottság, Felminősítette Görögországot, Pierre Moscovici, Investors Service, államháztartási hiány, eurócsoport jóváhagyta, uniós mentőcsomag, német külügyminiszter, nemzetközi hitelezők, uniós bizottság, uniós tanács, középtávú költségvetési, ajánlást fogalmazta, tájékoztatás szerint, lejáró tartozásait, portugál euróelnök, esetleges adósságkönnyítő, harmadik görög, eurócsoport reményei, piaci finanszírozáshoz, görög szuverén, múlt hónap, másik nagy, kiigazítási program, javuló költségvetési, gazdasági stabilizációra, befektetési ajánlású, osztályzatjavítás indoklásában, görög államháztartási, pénzügyi segélyprogram, harmadik mentőcsomag, tervek szerint, program keretében, euró mintegy, értekezlet előtt, második felülvizsgálat, reformok bevezetésében, görög gazdaság, fiskális kiigazítás, gazdaság valós, utóbbi évek, reformok elégtelen, személyi jövedelemadót, deficit lefaragása, keményen dolgozó, kormányfő szerint, pénzügyminiszter, finanszírozáshoz, külügyminiszter, megszorításokat,
© 2013 TVN.HU Kft.