Belépés
Az ukrán elnök kezdeményezi a kárpátaljai kormányzó menesztését
...
Az államfő erről a régiók és helyi közösségek fejlesztési tanácsának kijevi ülésén tett bejelentést. Zelenszkij kezdeményezi a menesztését Markijan Malszkijnak, a szomszédos Lviv megyei kormányzónak is.
A tudósítás szerint az elnök kifejtette: nem azért akar megválni a két kormányzótól, mert korruptak lennének vagy alkalmatlanok, csak egyszerűen hivatali idejük alatt nem...
2019-12-24 16:51:41
Az ukrán hatóságok elfogták és meggyanúsították a kijevi megyei képviselő elleni merénylet elkövetőit
... egyik legjobb mesterlövészként jellemzett, még állami kitüntetést is kapott Petro Porosenko volt elnöktől. A másik egy Szemenov családnevű, Odessza megyéből származó férfi. Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök ugyanakkor ezt az információt nem erősítette meg, sajtótájékoztatóján csak annyit árult el az őrizetbe vett elkövetőkről, hogy 18-19 évesek.
Vjacseszlav Szoboljev Rang...
2019-12-03 12:21:38
Önkormányzat 2019 - Megállapította az országos nemzetiségi választás eredményét az NVB
... országos választáson.
Az ukrán országos önkormányzatban 7 képviselő a Csongrád Megyei Ukránok Kulturális Egyesülete listájáról, 6 a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesületéről, 2 pedig a Kijevi Rusz Magyarországi Ukrán Egyesület listájáról került a testületbe.
Az országos nemzetiségi önkormányzatok létszáma attól függ, hogy a választás kiírásakor hányan szerepeltek az a...
2019-10-21 18:01:44
Önkormányzat 2019 - Nincs többsége a Lungo Dromnak az OCÖ-ben
... Művészeti Egyesület 6 mandátumot szerzett.
Az ukrán nemzetiség országos önkormányzatába a Csongrád Megyei Ukránok Kulturális Egyesülete 7, a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület 6, a Kijevi Rusz Magyarországi Ukrán Egyesület 2 tagot küldhet.
A bolgár, a német, a szlovák és a szlovén nemzetiségnél csak egy-egy lista indult, így a bolgár országos önkormányzatban a Ma...
2019-10-14 16:32:34
Önkormányzat 2019 - Kisorsolta az országos nemzetiségi listák sorrendjét az NVB
... és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület - Szerb Szövetség - Szerb Szövetségi Egyesület - Nemzetiségi Hagyományőrző Kulturális Egyesület.
Az ukrán nemzetiség szavazólapján a sorrend: 1. Kijevi Rusz Magyarországi Ukrán Egyesület, 2. Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület, 3. Csongrád Megyei Ukránok Kulturális Egyesülete.
Október 13-án a nemzetiségi választópolgárok egyszer...
2019-09-10 19:32:32
Önkormányzat 2019 - Újabb országos nemzetiségi listákat vett nyilvántartásba az NVB
... listáját, a Budapesti Román Egyesület listáját, a Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület - Lengyel-Magyar Klub - STO-LAT Nyíregyházi Lengyel-Magyar Baráti Társaság Egyesület közös listáját, Kijevi Rusz Magyarországi Ukrán Hagyományőrző Egyesület listáját, a Polonia Nova Közhasznú Kulturális Egyesület listáját.
Október 13-án a nemzetiségi választópolgárok egyszerre választ...
2019-09-10 18:42:36
A kijevi külügyminisztérium az ukrán hatóságokhoz fordul Szijjártó kárpátaljai látogatása miatt
... előzetes ajánlását figyelmen kívül hagyva Szijjártó Péter kedden látogatást tett a Kárpátalja megyei Beregszászon, ahol számos nyilvános rendezvényen vett részt. A tárca tájékoztatása alapján a kijevi magyar nagykövetségtől kapott hivatalos diplomáciai jegyzék szerint a magyar külügyminisztert Brenzovics László ukrán parlamenti képviselő hívta meg, aki jelöltként indul a vasárnap ...
2019-07-16 20:22:42
Szijjártó: a magyar-ukrán kapcsolatok jelentős javulásában vagyunk érdekeltek
... (KMKSZ) elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kárpátaljai magyarság rendkívül érdekelt a magyar-ukrán viszony rendeződésében.
Tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy hétfőn egy kijevi bíróság határozata alapján maszkot viselő fegyveres rendőrök tartottak házkutatást Rezes Károly megyei képviselő, a kárpátaljai magyar szervezetek nagyszőlősi járási választási kampányfőnöké...
2019-07-16 12:51:50
Negyven év elteltével bizonyították, hogy nem önkezével vetett véget életének egy híres ukrán zeneszerző
...
Olekszadr Ruvin, a kijevi intézet igazgatója az Ukrinform ukrán hírügynökségnek elmondta, hogy a nyugat-ukrajnai Lviv megyei ügyészség kérésére a rendelkezésre álló jegyzőkönyvek alapján rekonstruálták az öngyilkosságot. Arra a következtetésre jutottak, hogy Ivaszjuk nem végezhetett önmagával.
Ivaszjuk a hatvanas-hetvenes évek egyik kiemelkedő ukrán könnyűzenei dalszerz...
2019-06-14 08:01:11
Ukrán elnökválasztás - Újabb Roshen-márkaboltot gyújtottak fel Kijevben
... nyomok.
A mostanit megelőzően múlt vasárnap és hétfőn gyújtottak fel egy-egy Roshen-üzletet az ukrán fővárosban. Az akkori gyújtogatások gyanúsítottjait a rendőrök őrizetbe vették, egy 53 éves, kijevi lakhelyű és egy 1964-ben született, Hmelnickij megyei, munkanélküli férfit. Előbbit a bíróság már házi őrizetbe helyezte. Róla Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök az Ukrajinszk...
2019-03-21 13:31:59
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..29 30 31 
Címkék: Lungo Dromnak, Újabb Roshen-márkaboltot, Markijan Malszkijnak, Petro Porosenko, Andrij Kriscsenko, Vjacseszlav Szoboljev Rang, Csongrád Megyei Ukránok Kulturális Egyesülete, Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesületéről, Kijevi Rusz Magyarországi Ukrán Egyesület, Művészeti Egyesület, Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület, Hagyományőrző Közhasznú Egyesület, Szerb Szövetség, Szerb Szövetségi Egyesület, Nemzetiségi Hagyományőrző Kulturális Egyesület, Budapesti Román Egyesület, Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület, Lengyel-Magyar Klub, STO-LAT Nyíregyházi Lengyel-Magyar Baráti Társaság Egyesület, Kijevi Rusz Magyarországi Ukrán Hagyományőrző Egyesület, Polonia Nova Közhasznú Kulturális Egyesület, Szijjártó Péter, Brenzovics László, Rezes Károly, Olekszadr Ruvin, Róla Andrij Kriscsenko, ukrán elnök, kárpátaljai kormányzó, ukrán hatóságok, kijevi megyei, országos nemzetiségi, ukrán hatóságokhoz, magyar-ukrán kapcsolatok, híres ukrán, államfő erről, menesztését Markijan,
© 2013 TVN.HU Kft.