|
 |
|
... evőkanál majonéz
1 őzgerincforma
Elkészítés:
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen.
A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon fo... |
2021-12-04 16:07:55 |
|
|
|
|
 |
|
... leve
1/2 citrom reszelt héja, 25 dkg Rama margarin
18-20 db babapiskóta
Mázhoz: 10 dkg tortabevonó
2 ek étolaj
Tészta:
A tojást a cukorral alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 20-25 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet. Ha egy félét ... |
|
2021-05-18 18:40:00 |
|
|
|
|
 |
|
... szem aszalt szilva
tészta kivájt közepe
Színezni:
piros és kék gél ételfesték
kicsi langyos víz
kristálycukor
1. Puha margarint a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a tojást,tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy órát szoba-hőmérsékleten letakarva pihentetjük.
2. Pihentetés után a 70 dkg lisztet hozzáadjuk,és jól összegyúrjuk.... |
2019-09-14 14:08:16 |
|
|
|
|
 |
|
... maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)
Krém:
1. A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük ( a pudingot nem kell előtte megfőzni), és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.
2. A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.
... |
|
2019-08-02 19:25:31 |
|
|
|
|
 |
|
... és 1 evőkanál cukor, 2 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat és a mandula kétharmad részét, aztán a tésztát összedolgo... |
|
2018-10-19 16:34:30 |
|
|
|
|
 |
|
... liszt
25dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab
2 k porcukor
2 csomag habfixáló
1,5 kg meggy
Elkészítése:
Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáa... |
2018-08-08 13:19:03 |
|
|
|
|
 |
|
... rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)
Krém
A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.
A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.
170-180 C-ra előmelegített sütőben, 40-45 percig s... |
2018-07-28 14:44:03 |
|
|
|
|
 |
|
... beleforgatjuk a tojásos masszába.
Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.
A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd két felé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenye masszát, ezt kenjük az alsó lapra.
A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krém má... |
2018-06-30 14:48:11 |
|
|
|
|
 |
|
... fehérje
7-10 ek. cukor (ízlés szerint)
2 cs. vaníliás pudingpor
5-6 dl tej
A tetejére:
4 dl Hulala tejszín
reszelt csokoládé
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott - lisztezett... |
2018-06-25 18:05:20 |
|
|
|
|
 |
|
... cukor ,1 citrom lereszelt héja
Krém: 2 csomag vaníliás puding por,5 dcl tej,5 kanál k. cukor, 15 dkg vaj.......... tetejére csokimáz
Elkészítése: tojást a k. cukorral kikeverjük majd a többi hozzávalókkal összekeverjük és kiolajozott ,lisztezett tepsiben megsütjük , 180C fokon kb 25 percig, mikor kihűlt rátesszük a krémet ,majd leöntjük csokimázzal , vagy ler... |
2018-04-22 15:18:58 |
|
|
|
|