|
|
|
... (hirtelen sült hús a cigánypecsenye, nem kell még pluszban párolni)
- Készítsük karajból. (egy túróst, a cigánypecsenye tarjából készül)
- Alaposan klopfoljuk ki. (nem szabad kiklopfolni)
Nos, akkor itt a legjobb cigánypecsenye recept, amit csak el lehet képzelni:
A legjobb cigánypecsenye
Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja (kb. ... |
2017-01-19 22:31:01 |
|
|
|
|
|
|
... bunda és az omlós hús tökéletes párosa néhány praktikával biztosan sikerülni fog!
Az előkészületek
A hús előkészítésénél a vastagabb szeleteket érdemes kicsit kiklopfolni, hogy a rostok felpuhuljanak. Nem szükséges ehhez húsklopfolót használni, elég lehet, ha egy kés nyelével vagy az öklünkkel kissé megütögetjük a húst.
Fontos, hogy a tojást jól v... |
|
2015-05-26 21:55:07 |
|
|
|
|
|
|
... Tudatos Vásárlók összefoglalója.
Éttermekben is találkozhatunk ragasztott hússal, például egy óriás szelet rántott hús elfogyasztásakor - ekkora hússzeletet nem lehet kiklopfolni, több darab hús összeragasztásával érik el a gigantikus méreteket. A ragasztáshoz itt is a thrombin enzimet használják, amit ma sertés- vagy marhavérplazmából állítanak elő.
Ho... |
2014-04-04 14:11:03 |
|
|
|
|
|
|
... só, bors
- olaj
Elkészítés:
A megmosott húst körülbelül fél centis vastagságúra felszeleteljük. Enyhén megütögetjük húsklopfolóval. Nem kell papírvékonyra kiklopfolni, mert akkor száraz lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Először lisztbe forgatjuk, utána a felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába. Lehetőség szerint használjunk házi zsem... |
|
2014-01-24 08:06:23 |
|
|
|
|
|
|
... bors
- olaj
Elkészítés:
A megmosott húst körülbelül fél centis vastagságúra felszeleteljük. Enyhén megütögetjük húsklopfolóval. Nem kell papírvékonyra kiklopfolni, mert akkor száraz lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Először lisztbe forgatjuk, utána a felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába. Lehetőség szerint használjunk házi zsem... |
|
2012-04-03 17:54:23 |
|
|
|
|
|
|
...
1 adag marhahús
200 ml tejföl
1 csomag rizs
1 marék ételízesítő
1 csipet bors
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A marhahúst kiklopfolni, fűszerezni. A rizst megfőzni. Minden hússzeletre rakunk a káposztából és a rizsából is és összetekerni. Majd összekötözzük és egy lábosba rakjuk őket és addig dinszteljük még a hús nem puhu... |
2012-03-22 23:25:09 |
|
|
|
|
|
|
... csomag angol szalonna, grill fűszer, kacsazsír, 5 dl tejszín
Elkészítés:
1.) A pulykamellet megmossuk, hártyavékonyra felszeleteljük (a férjek nagyon jók ebben!így nem kell kiklopfolni, majd minden hússzeletet elöl-hátul megszórunk grillfűszerrel.
2.) A hússzeletekre egyesével 1-1 angol szalonnát és egy mozzarella szeletet teszünk, felgöngyöljük, és kacsazsírral kik... |
2011-12-05 09:20:04 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
30 dkg vegyes zöldség (mirelit)
30 dkg csirkemellfilé
1 ek mustár
1 ek étolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket nem kell kiklopfolni, csak vékonyra felszelni. Megkenjük fokhagymával, mustárral, megszórjuk sóval, borssal és nagyon forró serpenyőben, olíva olajon, pirosra sütjük. A vegyes zöldséget megpároljuk és a csirkeme... |
2011-07-01 17:22:45 |
|
|
|
|
|
|
... karaj,vagy tarja. 20dkg gomba ,20dkg sajt, 10dkg gépsonka, kis liszt olaj 20dkg sajt
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
Kiklopfolni a húst és kissé sózni ,lisztbe mártani és forró olajban oldalanként 1-2 percig sütni.
Sütőtálba tenni. A visszamaradt olajon pár perc alatt megpároljuk a gombát a csíkokra vág... |
2011-03-21 05:39:17 |
|
|
|
|
|
|
Sajtos húsi
Húst kiklopfolni (én szárnyasból szoktam, de lehet sertésből is, de akkor tovább kell sütni!), tűzálló edényt kivajazni, húst belerakni, húsra fűszerek: só, bors. Erre rá a vöröshagyma karikák, rá a tejföl (rákenni, nem túl vékonyan), s végül a reszelt sajt. Be az előmelegített sütőbe (kb. 200fokra, 25-30perc, kb.) Nem kell befedni, nem szárad ki így sem!... |
2010-10-11 20:52:19 |
|
|
|
|