Belépés
Brexit - Alapjogokért Központ: a kilépés időpontjának kitolása a probléma elodázása
...
Párkányi Eszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, a britek azt gondolták, hogy a tárgyalásokon jó feltéteket tudnak kivívni, és jobb gazdasági helyzetbe kerülhetnek, ezt viszont az EU nem engedheti meg, mert akkor többen is kilépnének.
A Brexit az Egyesült Királyság jövőjéről is szól, mert Skócia - ahol hatvan százalék felett szavaztak a bentmaradásra - ki...
2019-01-17 09:01:11
Brexit - Bizalmat szavazott a brit kormánynak a parlament
... egyértelműen jelezte, hogy kész tárgyalóasztalhoz ülni Jeremy Corbynnal is, aki a kormány ellen a bizalmatlansági indítványt beterjesztette.
Válaszában Corbyn kijelentette: a tárgyalások feltétele a Munkáspárt részéről az, hogy a kormány zárja ki a megállapodás nélküli Brexit lehetőségét.
Ha Corbyn bizalmatlansági indítványát az alsóház megszavazta volna, akkor a Konzer...
2019-01-16 21:42:28
Brexit - Felmérés: a parlamenti képviselők zöme elégedetlen May Brexit-tárgyalásaival
... relatív többségben vannak a miniszterelnök Brexit-stratégiájával elégedetlen törvényhozók: a tory pártcsoport tagjainak 47 százaléka minősítette rossznak a kormányfő által a Brexit-tárgyalásokon kifejtett tevékenységet, és csak 34 százalékuk mondta azt, hogy elégedett Theresa May munkájával.
Az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolatrendszerének kutatására összpontosí...
2019-01-09 16:43:04
Brexit - Egyre indulatosabbak a viták az újabb népszavazásról
... tartott beszédében kijelentette: az uniónak fel kellene készülnie a Brexit március 29-i határidejének meghosszabbítására annak érdekében, hogy legyen idő az újabb népszavazásról szóló tárgyalásokra.
Theresa May a Downing Street által ismertetett vasárnapi nyilatkozatában élesen elítélte Blair kijelentéseit. May szerint Tony Blair az egykor általa is viselt miniszterelnöki tis...
2018-12-16 13:55:39
EU-csúcs - Merkel: fel kell készülni a brit kiválási megállapodás elmaradására is
... a csütörtöki volt az "utolsó vacsora", több találkozó lesz még Nagy-Britanniával, de semmiképpen sem lesz több tárgyalás a kilépési feltételekről szóló megállapodásról - mondta. "A tárgyalások lezárultak, finito" - fogalmazott.
A megbeszélések részleteit ismerő diplomaták tájékoztatása szerin Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a külüg...
2018-12-14 07:05:01
Brexit - Brit külügyminiszter: "lényegtelen" az Európai Bíróság hétfői ítélete
... valószínű.
Rámutatott, hogy az egyezség nem tökéletes, de ez a lehető legjobb és egyben az egyetlen lehetséges megállapodás, ráadásul a bennmaradó tagországok nyilvánvalóvá tették, hogy nem hajlandóak a tárgyalások újranyitására.
"A szerződés teljesíti a túlnyomó többségét azoknak a dolgoknak, melyekre az emberek szavaztak. Valós kockázatai lennének, ha nem ragadnánk meg...
2018-12-10 11:31:13
Brexit - Theresa May: a megállapodás alternatívája a megállapodás nélküli Brexit vagy a Brexit elmaradása
... potenciálisan rendkívüli jelen...
2018-12-06 12:11:24
Brexit - Uniós főtanácsnok: egyoldalúan visszavonható a kilépési szándék bejelentése
... jelenti, hogy időközben ez a szándék megváltozhat.
Nem lenne logikus arra kényszeríteni egy tagállamot, hogy előzetes szándéka szerint lépjen ki az EU-ból, majd arra, hogy kezdjen új tárgyalásokat a csatlakozásról - tette hozzá a főtanácsnok.
Az uniós főtanácsnok feladata, hogy - pártatlanul és függetlenül eljárva - a rábízott ügy jogi megoldására vonatkozó javaslatot te...
2018-12-04 11:11:15
EU-csúcs/Brexit - London: a brit kormány kész a Brexit után is tárgyalni Madriddal Gibraltárról
... a csúcsértekezletre, ha nem kap biztosítékot arra, hogy az Ibériai-félsziget déli csücskén fekvő, brit fennhatóságú Gibraltár jövőjéről továbbra is közvetlen kétoldalú brit-spanyol tárgyalásokon kell dönteni, és nem a Brexit-egyezségek keretében.
Az elmúlt napokban a Gibraltár ügyében fellángolt nézeteltérések váltak a Brexit-dokumentumok elfogadásának legfőbb akadályává....
2018-11-24 16:33:56
Brexit - A bennmaradó tagországok szakminiszterei jóváhagyták a kiválási megállapodás tervezetét
... meghosszabbításának lehetőségét, az ezt firtató kérdésekre ugyanakkor nem kívánt reagálni a hétfői sajtótájékoztatóján.
Több uniós tagállam képviselője leszögezte, hogy nem nyithatók újra a tárgyalások a megállapodástervezetről, annál jobb kompromisszumot ugyanis nem lehet elérni.
Az Európai Bizottság keddre le akarja zárni a jövőbeli EU-brit kapcsolatokról szóló politik...
2018-11-19 14:48:36
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..30 31 32 
Címkék: Alapjogokért Központ, Európai Bíróság, Theresa May, Madriddal Gibraltárról, Párkányi Eszter, Egyesült Királyság, Jeremy Corbynnal, Válaszában Corbyn, Európai Unió, Downing Street, Tony Blair, Federica Mogherini, Európai Bizottság, kilépés időpontjának, probléma elodázása, brit kormánynak, parlamenti képviselők, újabb népszavazásról, brit kiválási, megállapodás alternatívája, megállapodás nélküli, kilépési szándék, brit kormány, bennmaradó tagországok, kiválási megállapodás, kormány ellen, bizalmatlansági indítványt, tárgyalások feltétele, kormány zárja, alsóház megszavazta, tory pártcsoport, kormányfő által, egykor általa, csütörtöki volt, kilépési feltételekről, tárgyalások lezárultak, megbeszélések részleteit, lehető legjobb, egyetlen lehetséges, tárgyalások újranyitására, szerződés teljesíti, túlnyomó többségét, emberek szavaztak, szándék megváltozhat, uniós főtanácsnok, elmúlt napokban, jövőbeli EU-brit, külügyminiszter, szakminiszterei, megállapodásról, bizalmatlansági, kompromisszumot,
© 2013 TVN.HU Kft.