|
|
|
... vaníliás cukorral édesített tejben, majd összedolgozzuk 60 dkg liszttel, 20dkg margarinnal, 2 tojás sárgájával, csipet sóval, szükség szerint tejjel, és alaposan bedagasztjuk.
Kilisztezett edényben a tetejét liszttel meghintve, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztes deszkán 1 ujjnyi vastag téglalap formára nyújtjuk, megöntözzük a megolvasztott 5 dkg... |
2007-03-01 20:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... elkerem.
A végén a két keveréket összeöntöm (hasonlóan a muffin tésztákhoz).
Szoktam bele kis citromhéjat ... |
|
2007-02-26 05:42:09 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor
só
A tésztához az alapanyagokat gyorsan összegyúrom, majd hűtőbe teszem pihenni legalább 30 percre. A tésztával kibélelek egy kivajazott, kilisztezett piteformát, és félig megsütöm.
A töltelékhez összekeverek mindent egy tálban, a szilvalekvár kivételével. Mikor már a tészta sült kb. 15 percet, beleöntöm a tölteléke... |
2007-02-20 12:16:56 |
|
|
|
|
|
|
... majd fokozatosan hozzáadagoljuk az olajat, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjék felvert habját. A kész massza 2/3-át kizsírozott, kilisztezett kuglófformába öntjük, a maradék 1/3-hoz hozzáadjuk az egy kanál kakaót, és keverőlapáttal a sárga tésztához adagoljuk.
Megjegyzés: Mi a szerkesztőségben megkóstoltuk, aztán nem tudtunk ... |
|
2007-02-18 00:44:48 |
|
|
|
|
|
|
... végén a két keveréket összeöntöm (hasonlóan a muffin tésztákhoz).
Szoktam bele kis citromhéjat is reszelni.
Szóval öszekeverem, és kész a tészta.
Ezt kivajazott, kilisztezett sütőformába teszem, majd rászórom az ananászt.
160 fokos sütőben kb. 30-40 percet sütöm.
Az ananász persze helyettesíthető bármilyen tetszés szerinti gyümölccsel. ... |
|
2007-01-23 12:48:07 |
|
|
|
|
|
|
... 20 percig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és jól összekeverjük. A tojásfehérjéből habot verünk, és a darált dióval a tésztához vegyítjük.
Kikent, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben lassan megsütjük.
A krémhez a tejet, lisztet, vaníliás cukrot és tojássárgáját jól elkeverjük, és gőz fölött sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, időnként ... |
2006-12-31 00:43:41 |
|
|
|
|
|
|
... tojással, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel és a szódabikarbónával elvegyített liszttel jól kikeverjük. Kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatjuk. Kizsírozott, kilisztezett sütőlapra helyezzük. Két-három tojásfehérjét gőz fölött 30 dkg porcukorral felverünk, s nyomózsákba téve a nyers mézes formák szélét ,,körberajzoljuk" vele. Forró sütőben... |
2006-12-31 00:38:18 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt citromhéj, szegfűszeg, fahéj, esetleg ánizs.
A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). A kilisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tetszés szerint szaggathatók süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a különböző figurák. A csillagokra, báránykákra, szívecskékr... |
2006-12-10 14:52:39 |
|
|
|
|
|
|
... tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk.
Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Ezután egy 23 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába töltjük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika felé habkártyával ,,fölhúzzuk" a masszát, csak így sül egyformán.
Előmelegített sütőben, a ... |
2006-12-07 20:22:25 |
|
|
|
|
|
|
... felülete. A tésztából egy kisebb darabot vágunk, és alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. (Ha egy nagyobb kést teszünk alá, átemelésnél nem deformálódik.) Közepesen forró sütőben sütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert igen hirtelen megsül. A süt... |
2006-12-07 18:55:05 |
|
|
|
|