Belépés
Tartós mézes
... vagdalt dió

A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a langyosított mézet, a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Fél óra alatt habosra keverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és tetejét megszórjuk dióval.
A sütőt 240 C-ra hevítjük és beletesszük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és készre sütjük. ...
2006-11-24 07:32:11
Karácsonyi kuglóf
... a citromhéjat, a többi lisztet és dolgozzátok jól össze.
Válasszátok ketté, a felébe dolgozzátok bele a kakaót. Konyharuhával letakarva hagyjátok megkelni.
Kivajazott, kilisztezett formába előbb a fehér, majd a fekete tésztát helyezzétek bele. Hagyjátok a formában is megkelni, majd kb. 200 fokon süssétek pirosra. Ha kihűlt, olajjal kikevert bevonó- masszával öntsétek n...
2006-11-17 22:11:59
Sacher torta
... össze a lisztet a kakaóporral meg a sütőporral, és szórjuk bele a mandulát. Ezt a keveréket szitáljuk a tojásokhoz, végül a hab másik felét is adagoljuk a tésztához. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50 percig süssük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három lapra, és mindegyik réteget kenjünk meg baracklekv...
2006-10-05 07:14:41
Narancsos sütemény mascarpone
... félbevágjuk, a magjait kiszedjük, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, aztán belekeverjük a sütőport, a mandulát, végül a narancspürét. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e, majd kiszedjük a formából, és rácsra téve hűlni hagyju...
2006-10-02 07:29:34
Konyakos almatorta
... puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró süt...
2006-09-25 06:53:39
Fahéjas almamorzsa
... liszt



ELKÉSZÍTÉS

Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, a húsukat nem túl vékonyra felszeleteljük. Egyenletesen elosztjuk egy kivajazott, kilisztezett négyszögletes tepsi alján, és meghintjük 3 evőkanál fahéjas cukorral. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a hideg (hűtőből kivett), darabokra v...
2006-09-12 15:18:29
Szilvás pite
... margarin

az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, majd minden összetevőjét robottal összedolgozzuk cipóvá.
A tésztát kilisztezett tepsibe nyújtjuk...
A szilvákat félbe vágva, kimagozva szép egyenletesen rárakjuk a tészta tetejére, a fahéjjal,majd kristálycukorral megszórjuk a tetejét.
20-25 perc alatt meg...
2006-09-05 23:24:18
Piskóta 3
... hab felét a sárgájába - ezt óvatosan beleforgatod, majd jön a másik fele liszt,
ha azt is belekeverted, akkor a végén a maradék hab. Ezt atforgatod óvatosan, ma...
2006-09-05 23:22:22
Flódni
... a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük.
A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihűlt töltelékkel megtöltjük. Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró sütőben kisütjük...
2006-09-05 23:13:54
Gyümölcsös háromszög
... hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukor mennyiség felét, a fűszereket, citromhéjat, az egészből habot verünk. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a tejet, puha masszává kavarjuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a masszát megkenjük barackdzsemmel. A cukor másik felével, a tojásfehérjével habot verünk, beleszórjuk a vágott gyümölcsöket s egyenletesen ráhelyezzük a dzsemre. Lassú ...
2006-09-05 12:43:08
1 2 3 ..........................85 86 ..............128 129 ..............170 171 172 
Címkék: cukrot habosra, langyosított mézet, tészta felemelkedett, többi lisztet, felébe dolgozzátok, fekete tésztát, keveréket szitáljuk, tésztát hagyjuk, magjait kiszedjük, cukorral fehéredésig, tésztához adjuk, tészta egyenletes, maradék cukorral, almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, meglangyosított tejbe, tésztát kilisztezett, szilvákat félbe, tészta tetejére, másik fele, margarinnal pépesre, tejet felforraljuk, egyik felét, cukros mákra, cukrozott dióra, tésztát négy, kihűlt töltelékkel, diótöltelék következik, tojás sárgáját, cukor mennyiség, egészből habot, masszát megkenjük, cukor másik, tojásfehérjével habot, vágott gyümölcsöket, kristálycukorral, meglangyosított, tojásfehérjével, barackdzsemmel, felszeleteljük, összedolgozzuk, előmelegített, megrázogatjuk, felemelkedett, visszavesszük, konyharuhával, négyszögletes, kilisztezett, belekeverted, felforraljuk, vízszintesen, langyosított, tortaformába, beleforgatod, egyenletesen, összetevőjét, megfuttatjuk, ellenőrizzük, gyümölcsöket, vastagságban,
© 2013 TVN.HU Kft.