|
|
|
... vagdalt dió
A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a langyosított mézet, a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Fél óra alatt habosra keverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és tetejét megszórjuk dióval.
A sütőt 240 C-ra hevítjük és beletesszük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és készre sütjük. ... |
2006-11-24 07:32:11 |
|
|
|
|
|
|
... a citromhéjat, a többi lisztet és dolgozzátok jól össze.
Válasszátok ketté, a felébe dolgozzátok bele a kakaót. Konyharuhával letakarva hagyjátok megkelni.
Kivajazott, kilisztezett formába előbb a fehér, majd a fekete tésztát helyezzétek bele. Hagyjátok a formában is megkelni, majd kb. 200 fokon süssétek pirosra. Ha kihűlt, olajjal kikevert bevonó- masszával öntsétek n... |
|
2006-11-17 22:11:59 |
|
|
|
|
|
|
... össze a lisztet a kakaóporral meg a sütőporral, és szórjuk bele a mandulát. Ezt a keveréket szitáljuk a tojásokhoz, végül a hab másik felét is adagoljuk a tésztához. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50 percig süssük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három lapra, és mindegyik réteget kenjünk meg baracklekv... |
2006-10-05 07:14:41 |
|
|
|
|
|
|
... félbevágjuk, a magjait kiszedjük, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, aztán belekeverjük a sütőport, a mandulát, végül a narancspürét. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e, majd kiszedjük a formából, és rácsra téve hűlni hagyju... |
|
2006-10-02 07:29:34 |
|
|
|
|
|
|
... puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró süt... |
|
2006-09-25 06:53:39 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
ELKÉSZÍTÉS
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, a húsukat nem túl vékonyra felszeleteljük. Egyenletesen elosztjuk egy kivajazott, kilisztezett négyszögletes tepsi alján, és meghintjük 3 evőkanál fahéjas cukorral. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a hideg (hűtőből kivett), darabokra v... |
2006-09-12 15:18:29 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, majd minden összetevőjét robottal összedolgozzuk cipóvá.
A tésztát kilisztezett tepsibe nyújtjuk...
A szilvákat félbe vágva, kimagozva szép egyenletesen rárakjuk a tészta tetejére, a fahéjjal,majd kristálycukorral megszórjuk a tetejét.
20-25 perc alatt meg... |
2006-09-05 23:24:18 |
|
|
|
|
|
|
... hab felét a sárgájába - ezt óvatosan beleforgatod, majd jön a másik fele liszt,
ha azt is belekeverted, akkor a végén a maradék hab. Ezt atforgatod óvatosan, ma... |
2006-09-05 23:22:22 |
|
|
|
|
|
|
... a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük.
A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihűlt töltelékkel megtöltjük. Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró sütőben kisütjük... |
2006-09-05 23:13:54 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukor mennyiség felét, a fűszereket, citromhéjat, az egészből habot verünk. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a tejet, puha masszává kavarjuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a masszát megkenjük barackdzsemmel. A cukor másik felével, a tojásfehérjével habot verünk, beleszórjuk a vágott gyümölcsöket s egyenletesen ráhelyezzük a dzsemre. Lassú ... |
2006-09-05 12:43:08 |
|
|
|
|