|
|
|
... Készíthetünk belőle teát, szörpöt és lekvárt is, de sok helyen gyógybort is készítenek belőle. Mivel a csipkebogyó magja E-vitaminban gazdag, így a gyógybor készítésekor nem ajánlatos a termést kimagozni. A bor nagyon egészséges, hiszen pótolja a vitaminokat, csökkenti a gyulladást, de vizelethajtó, vesekőoldó és gyulladásgátló hatású is. Ízesíthetünk vele bólét, salátákat és gyüm... |
2020-06-06 19:38:19 |
|
|
|
|
|
|
... kell mosni, le kell csöpögtetni. Egyes terményeket (alma, körte, gyökérzöldségek) fel kell aprítani, karikára vágni, kockázni, ki ahogy szereti. Az almát, a körtét ajánlatos meghámozni, kimagozni, a ribiszkét lebogyózni, de a szilva szárát ne tessék eltávolítani, mert akkor aszalás közben elfolyik a legértékesebb, cukros leve, íztelenné, rágóssá válik.
A cseresznyét és a megg... |
|
2016-07-28 19:53:17 |
|
|
|
|
|
|
... kakaó
1/2 cs sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
15 dkg vaj
2 cs vaníliás cukor
2 db tojás
1 dl tejszín
cseresznye ízlés szerint
A cseresznyét kimagozni, majd egy sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaforma aljába tenni.
A puha vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverni. Ezután állandó keverés mellett hozzáadni egyesével ... |
2016-06-16 18:22:02 |
|
|
|
|
|
|
... az ízlés szerinti mennyiségű barna cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverni az előzőleg ledarált pörkölt-diót is.
A cseresznyét megmosni, kimagozni, és lecsepegtetni.
A tésztát kivenni a hűtőből, majd jó vékonyra kinyújtani.(én sütőpapírra tettem rá, és úgy nyújtottam ki, így nem ragadt le a tészta)
A kinyújtott ... |
|
2016-05-31 14:53:31 |
|
|
|
|
|
|
... kevertem, mondhatom örömmel nyalakodtam a lábosból a maradékot!)
Ezeket kis üvegekbe töltsük, mert igazi inyenc-csemege!!!
3.
Ha van hely a fagyasztódba persze a legegyszerűbb kimagozni, kicsi cukorral megszórni. Egy éjszakát állni hagyod, utána szürőkanállal zipzáras nylonba teszed. Én mindig ráírom a dátumot és a súlyát.
4.
Ha nincs hely a fagyasztódba,... |
|
2015-06-27 10:34:30 |
|
|
|
|
|
|
... belekomponálni.
A cseresznyés sütemények elkészítésének, a legtöbb esetben, két akadálya van: a cseresznye kézen közön elfogy, mire nekiállnánk a sütésnek, másrészt kissé macerás kimagozni. Ez a két dolog azonban senkinek se szegje kedvét: kicsit többet kell venni, mint amennyit a recept előír és be kell szerezni egy meggymagozót, amely az átlagos méretű cseresznyéket ... |
2015-06-09 21:37:20 |
|
|
|
|
|
|
... le kell csöpögtetni.
Egyes terményeket (alma, körte, gyökérzöldségek) fel kell aprítani, karikára vágni, kockázni, ki ahogy szereti. Az almát, a körtét ajánlatos meghámozni, kimagozni, a ribiszkét lebogyózni, de a szilva szárát ne tessék eltávolítani, mert akkor aszalás közben elfolyik a legértékesebb, cukros leve, íztelenné, rágóssá válik.
A cseresznyét és a meggy... |
2015-03-22 22:13:25 |
|
|
|
|
|
|
... mosni, le kell csöpögtetni.
Egyes terményeket (alma, körte, gyökérzöldségek) fel kell aprítani, karikára vágni, kockázni, ki ahogy szereti. Az almát, a körtét ajánlatos meghámozni, kimagozni, a ribiszkét lebogyózni, de a szilva szárát ne tessék eltávolítani, mert akkor aszalás közben elfolyik a legértékesebb, cukros leve, íztelené, rágóssá válik.
A cseresznyét és a... |
2014-08-23 10:50:03 |
|
|
|
|
|
|
... le kell csöpögtetni.
Egyes terményeket (alma, körte, gyökérzöldségek) fel kell aprítani, karikára vágni, kockázni, ki ahogy szereti. Az almát, a körtét ajánlatos meghámozni, kimagozni, a ribiszkét lebogyózni, de a szilva szárát ne tessék eltávolítani, mert akkor aszalás közben elfolyik a legértékesebb, cukros leve, íztelenné, rágóssá válik.
A cseresznyét és a meggy... |
2014-07-15 11:25:19 |
|
|
|
|
|
|
... le kell csöpögtetni.
Egyes terményeket (alma, körte, gyökérzöldségek) fel kell aprítani, karikára vágni, kockázni, ki ahogy szereti. Az almát, a körtét ajánlatos meghámozni, kimagozni, a ribiszkét lebogyózni, de a szilva szárát ne tessék eltávolítani, mert akkor aszalás közben elfolyik a legértékesebb, cukros leve, íztelenné, rágóssá válik.
A cseresznyét és a meggy... |
2014-07-15 10:49:36 |
|
|
|
|