|
|
|
... dédi):
Először is vagdoss fel némi szalonnát apróra, és kezd el kisütni a zsírját. Jót tesz neki, ha a kisült zsírt néha leöntöd róla, és egy nagyobb konyhai szerszámmal kinyomkodod a magától kijönni nem akaró zsírt. Mindezt addig csináld, amíg finom ropogós nem lesz a szalonna, és a bögrében össze nem gyűlt némi szalonnazsír.
Közben a másik kezeddel keverj össze e... |
2018-04-13 10:40:43 |
|
|
|
|
|
|
Cukkini tócsni. Andiós recept
Elkészítése:
2 db közepes nagyságú cukkinit szálasra lereszelsz, kicsit megsózod, majd 5 percig állni hagyod, aztán kinyomkodod a levét.
Hozzáadsz 1 tojást, belereszelsz 1 fej hagymát, vagy belevágsz 1-2 szál újhagymát,vagy 1 kisebb fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát.
Borsozd meg, majd adj hozzá annyi lisztet, hogy sűrűbb mass... |
|
2017-10-13 16:48:30 |
|
|
|
|
|
|
... szerényebb vasárnapi ebédnek...:D:D:D
(mondjuk gulyásleves után.)
Beáztatod cukros tejbe, amikor megszívta magát, levágod jó ujjnyira a tetejét, és egy kanállal kiszeded a közepét. Kinyomkodod, összekevered vaníliás, cukros, tojásos túróval. mazsolával. Utána ezt visszarakod a zsömlébe. Tűzálló tálat kivajazod, megszórod prézlivel, belerakod a zsömléket, megkened egy kis... |
2015-02-06 22:37:19 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolajat, fedd be és hagyd kelni legalább egy órát langyos helyen.
Ha a tészta a duplájára kelt, öntsd ki lisztezett felületre és dolgozd át. Gyúrd néhány percig, amíg a levegőt kinyomkodod belőle. Utána vágd pizzányi darabokra, nagyjából 250 g lisztenként számolhatsz egy normál méretű pizzával. Ezeket a darabokat egyenként még gyúrd át egy kicsit, majd formázz a tenyered ... |
|
2015-01-19 19:56:21 |
|
|
|
|
|
|
... helyen.
Keleszd legalább egy órát a tésztát
Ha a tészta a duplájára kelt, öntsd ki lisztezett felületre és dolgozd át. Gyúrd néhány percig, amíg a levegőt kinyomkodod belőle. Utána vágd pizzányi darabokra, nagyjából 250 g lisztenként számolhatsz... |
|
2014-07-24 04:24:11 |
|
|
|
|
|
|
... recept: keleszd egy órát
Keleszd legalább egy órát a tésztát
Ha a tészta a duplájára kelt, öntsd ki lisztezett felületre és dolgozd át. Gyúrd néhány percig, amíg a levegőt kinyomkodod belőle. Utána vágd pizzányi darabokra, nagyjából 250 g lisztenként számolhatsz egy normál méretű pizzával. Ezeket a darabokat egyenként még gyúrd át egy kicsit, majd formázz a tenyered alat... |
2014-01-08 07:56:00 |
|
|
|
|