Belépés
Pásztortarhonya
... fej vöröshagyma
0.5 tk pirospaprika

1 db paprika
1 db paradicsom
60 dkg burgonya
20 dkg lángolt kolbász

ELKÉSZÍTÉS

Egy lábasban kiolvasztjuk az apróra kockázott szalonnát. Hozzáadjuk a tarhonyát,
amit 1 percig pirítunk, majd hozzákeverjük a megtisztított, finomra vágott hagymát,
és közepes lángon 2 percig tov...
2022-06-11 06:37:44
Paprikáskrumpli-gombóc leves
... burgonya

pirospaprika

őrölt bors



2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

10 dkg füstölt szalonna
A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, majd beletesszük
a kockákra vágott krumplit. Felöntjük annyi vízzel,...
2021-08-08 19:14:05
A Magyar konyha ínyencségei – Sertésborda Budapest mód
... kiklopfoljuk, megsózzuk, és kevés olajon pirosra sütjük.
A hagymát, a csirkemájat, a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, a köménymagot, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk,borsozzuk. Ha a leve elpárolgott, beletesszük a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot is. ...
2020-12-03 12:26:57
Túrós-baconos pogácsa
... 15 dkg bacon (vagy füstölt tarja, sonka), 1 hagyma, 10 dkg füstölt sajt + a tetejére

Az élesztőt kevés tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.
A bacont kis kockára vágva kiolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megsütjük rajta.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a hagymás szalonnával és a reszelt füstölt sajttal. Kinyútjuk ujjnyi vastagra (NEM KELL KELESZTENI!) és ...
2018-11-03 16:05:21
Spenótos-lazacos lasagne
... frissen őrölt bors
1/2 kk só
bors
5 dkg grana padano vagy parmezán sajt


Elkészítés

A spenótot (ha mirelitet használunk) kiolvasztjuk, a levét kissé leöntjük. Egy serpenyőben kicsit megpároljuk, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tejből, lisztből és a vajból sűrű bes...
2018-09-15 23:51:29
Betyár zöldbableves
... zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt.
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra szeljük. A pirosra sült szalonna pörcöket kiszedjük, és félretesszük. A bográcsba teszünk még egy fakanál zsírt, és megpároljuk benn...
2018-08-08 11:45:21
Sonkás cannelloni
... vízben kicsit előfőzzük, majd konyharuhán lecsepegtetjük és kiterítjük.

A sonkakrémmel bekenjünk, feltekerjük, tűzálló tálba helyezzük.

A vajat egy forralóban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, a sót, a fokhagymát, a borsot.

Kiforraljuk.

Ráöntjük ezt a mártást a tésztákra, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és mehet a sütőbe...
2018-05-01 16:11:15
Tallóztam
... szál füstölt lecsókolbász

A nokedlihez:

3 db tojás
a hozzá megfelelő mennyiségű liszt /ki milyen állagút szeret/


Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában a karikára vágott hagymát elkezdjük dinsztelni, de resnek, életesnek kell maradnia, mert még tovább fogjuk főzni. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljük...
2018-04-10 10:04:59
Lecsó nokedlivel
... szál füstölt lecsókolbász
A nokedlihez:
3 db tojás
a hozzá megfelelő mennyiségű liszt /ki milyen állagút szeret/


Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában a karikára vágott hagymát elkezdjük dinsztelni, de ressnek, életesnek kell maradnia, mert még tovább fogjuk főzni. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljü...
2018-04-07 23:57:58
Debreceni krémes
... tűpróbáig sütjük.

A megsült piskótáról a sütőpapírt levesszük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe elvágjuk, így két lapunk lesz. A mirelit leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk, középen elvágjuk, majd tepsi méretűre kinyújtjuk egyenként. Egy kicsit hosszabbra, szélesebbre, mint a tepsink. Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára,a tésztát rátesszük, megszurkáljuk ...
2018-03-27 17:46:56
1 2 3 ..........36 37 .....54 55 .....72 73 74 
Címkék: Sertésborda Budapest, KELL KELESZTENI, lábasban kiolvasztjuk, apróra kockázott, szalonnát felkockázzuk, zúzott fokhagymát, kockákra vágott, szalonnát kisebb, szalonnát kiolvasztjuk, leve elpárolgott, élesztőt kevés, apróra vágott, tészta hozzávalóit, hagymás szalonnával, reszelt füstölt, levét kissé, serpenyőben kicsit, vajból sűrű, füstölt szalonnát, vöröshagymát megtisztítjuk, pirosra sült, bográcsba teszünk, fakanál zsírt, sonkakrémmel bekenjünk, forralóban kiolvasztjuk, hozzá megfelelő, karikára vágott, darabolt paprikát, megsült piskótáról, sütőpapírt levesszük, mirelit leveles, kicsit hosszabbra, tepsi hátoldalára, tésztát rátesszük, pásztortarhonya, megfonnyasztjuk, paprikáskrumpli, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, pirospaprikát, megtisztított, hozzákeverjük, előmelegítjük, megszurkáljuk, hőmérsékleten, lecsókolbász, kiklopfoljuk, kiolvasztjuk, paradicsomot, felkockázzuk, pirospaprika, zöldbableves, vöröshagymát, félretesszük, felfuttatjuk, összegyúrjuk, sonkakrémmel, megborsozzuk, vöröshagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.