Belépés
Bodza gyógyhatásairól
... is előszeretettel használták. A falun élő emberek már régóta tudják, hogy a bodza nemcsak egészséggel, hanem hosszú élettartammal is megajándékozza az embereket, ezért a kisebb-nagyobb falvakban hazánkban is mindig rendszeresen fogyasztották valamilyen formában.

A bodza nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz, többek között vasat, kalciumot, C-vitamint, A-vitamint, poli...
2022-06-29 19:00:23
Május elseje van ma
... akasztottak. Ezután szerenádot adtak, amit a lánynak fogadni illett egy szál gyufa meggyújtásával. A szerenádot követően a lány kiment és borral kínálta a legényeket.
Ez a szokás egyes falvakban még napjainkban is élő hagyományként van jelen. A hajadon lányok kapuját bekötözik, hogy ne tudjon megszökni, és a kerítés elé díszes (általában krepp) szalagokkal feldíszített fát ál...
2021-05-01 11:51:53
5. évközi hét hétfő 02.08
... kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön fölismerték Jézust. Bejárták az egész környéket, s a betegeket hordágyon odavitték, ahol a hír szerint Jézus tartózkodott.
Amerre csak járt, a falvakban, a városokban és a tanyákon, kitették a betegeket a terekre, és kérték, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék. Aki csak megérintette, meggyógyult.
Ezek az evangélium igéi. ...
2021-02-08 12:30:28
Már csak holttesteket találtak a romok alatt a török mentőcsapatok
... amelyet a természeti csapás sújtott, maga Elazig, néhány százezres lakossága ellenére törökországi viszonylatban meglehetősen kicsinek számít. A kis-ázsiai országban a magasabban fekvő apró falvakban télen a zord időjárás miatt szinte senki nem tartózkodik, lakosaik a hidegebb hónapokat az alacsonyabban található községekben, városokban töltik.
Süleyman Soylu belügyminiszter ...
2020-01-27 17:51:56
Vasárnap is folytatódott a török földrengés túlélői utáni kutatás és a kárfelmérés, nőtt a halottak száma
... börtöneibe.
Recep Tayyip Erdogan török államfő vasárnap délelőtt sajtótájékoztatót tartott az isztambuli Atatürk repülőtéren, mielőtt Algériába utazott. A török államfő rámutatott: Elazigban inkább a falvakban van gond, felmérik, hogy az ottani házakban mekkora károk keletkeztek, és mielőbb megkezdik az újjáépítésüket, vagy ha kell, a bontásukat.
Elazig és a szomszédos M...
2020-01-26 12:31:13
Folytatódik a török földrengés túlélői utáni kutatás, nőtt a halottak száma
... össze. Süleyman Soylu belügyminiszter azt mondta, hogy míg Malatya tartományban senki, addig Elazigban mintegy 30 ember rekedt a romok alatt, az ő kimentésük folyamatban van. A környékbeli falvakban összedőltek a vályogházak.
Elazig tartomány egyik falujában egy várandós nő 12 órát töltött a romok alatt, egy négyemeletes társasházból pedig 14 sérültet tudtak kimenteni élve....
2020-01-25 10:52:02
Átadták a nyírbátori járási hivatal új épületét
...
Az ünnepségen a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a több mint félmilliárd forint értékű, nagyobb részt hazai forrásból és uniós támogatásból megvalósult beruházásról elmondta, a hivatal munkatársai méltó és modern körülmények között fogadhatják az ügyfeleket, ez pedig az állam viszonyulását is mutatja a saját ügyeiket intéző polgáraihoz.
Beszédében emlékeztetett,...
2019-09-19 17:22:16
5. évközi hét hétfő 02.11
... kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön fölismerték Jézust. Bejárták az egész környéket, s a betegeket hordágyon odavitték, ahol a hír szerint Jézus tartózkodott.
Amerre csak járt, a falvakban, a városokban és a tanyákon, kitették a betegeket a terekre, és kérték, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék. Aki csak megérintette, meggyógyult.
Ezek az evangélium igéi. ...
2019-02-11 10:27:12
Romák valódi eredete 2
... ~qere), Szlovákiában és Oroszországban (~qero, ~qeri, ~qere); a szinto nyelvjárásokban ez a forma lerövidült (~qro, ~qri, ~qre). Emellett egy nemrég, a helyszínen, Kannaudzs környéki falvakban végzett kutatás egy eddig fel nem tárt szókészlet jelenlétét is kimutatta, amely nagyon hasonlít a romani szókészlethez (tikni 'kicsil', daj 'anya' [közös a Hindi 'bába' szóval], ghoro 'kanc...
2019-01-10 10:41:47
Legújabb tipus
... zökkenőmentesen tudott visszatérni a régi idők hétköznapjaiba.

Kimagaslóan magas Budapesten azoknak az aránya, akik elszoktak a nagyobb társaságtól (40 százalék), a kisvárosokban, falvakban és a megyeszékhelyeken ez kevésbé jellemző (30, 25 és 22 százalék). Érdekes adalék, hogy a fővárosi válaszadók 62 százaléka a járvány alatt jött rá arra, hogy több időt szeretne otth...
2018-10-14 19:28:10
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .28 29 30 
Címkék: Süleyman Soylu, Recep Tayyip Erdogan, Gulyás Gergely, romok alatt, török mentőcsapatok, török földrengés, halottak száma, nyírbátori járási, bodza nemcsak, kisebb-nagyobb falvakban, bodza nagyon, lánynak fogadni, szál gyufa, szerenádot követően, lány kiment, szokás egyes, hajadon lányok, emberek rögtön, egész környéket, betegeket hordágyon, ruhája szegélyét, evangélium igéi, természeti csapás, kis-ázsiai országban, magasabban fekvő, zord időjárás, hidegebb hónapokat, alacsonyabban található, isztambuli Atatürk, török államfő, ottani házakban, környékbeli falvakban, négyemeletes társasházból, több mint, hivatal munkatársai, állam viszonyulását, saját ügyeiket, szinto nyelvjárásokban, forma lerövidült, romani szókészlethez, régi idők, nagyobb társaságtól, fővárosi válaszadók, járvány alatt, nyelvjárásokban, belügyminiszter, zökkenőmentesen, gyógyhatásairól, előszeretettel, újjáépítésüket, megajándékozza, meggyújtásával, hétköznapjaiba, oroszországban, fogyasztották, hagyományként, mentőcsapatok, kisvárosokban,
© 2013 TVN.HU Kft.