Belépés
Beszámoló készült Áder János elmúlt hároméves munkájáról
... határon túli diákok fogadásáról és a Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia Társadalmi Bizottságának alakuló üléséről.
A Magyar érdekek képviselete fejezetben kitér a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés aláírására, látogatására Csángóföldön, valamint találkozóira a szomszédos országok államfőivel.
A Környezeti fenntarthatóság fejezetben az elnök beszámol részvételérő...
2020-06-13 10:51:08
KMKF-felhívás a nemzeti önazonossághoz való jog védelméről
... kisebbségben élő őshonos nemzeti közösségek több mint ötvenmillió tagjára tekintettel az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója által 2013-ban indított nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelmi javaslatok tárgyában kezdeményezze kötelező érvényű uniós jogszabály megalkotását.
Felhívják az Európai Unió tagállamainak polgárait, hogy támogassák a Székely Nemzeti Tanácsnak az e...
2020-05-28 15:31:41
Elvetette az RMDSZ kisebbségi anyanyelvhasználati jogokat helyreállító törvénytervezetét a bukaresti képviselőh
... érvekkel Romániát fenyegető veszélyforrásként feltüntetni a magyarokat, ne rombolják le az értelmes párbeszédbe vetett bizalom maradékát, ne rombolják le harminc év parlamentáris kisebbségvédelmi építkezésének eredményeit.
Az RMDSZ közigazgatási törvénykönyv-tervezetét a szenátus korábban hallgatólagosan elfogadottnak nyilvánította, mivel kifutott a megvitatására előirányzott...
2020-05-06 14:02:46
Ukrán miniszterelnök-helyettes: az új középfokú oktatási törvény segít javítani az ukrán-magyar kapcsolatokat
... tanácskozásait.
2017 decemberében az Európai Tanács Velencei Bizottsága számos ajánlást fogalmazott meg Kijevnek, amelyekkel kiegyensúlyozhatja az oktatási törvényt, megfelelve minden kisebbségvédelmi szabálynak. Ezek között szerepelt a törvény életbe léptetésének kitolása 2023-ra, amelyet Kijev már a nyáron elfogadott. A középfokú oktatásról szóló törvény mostani elfogadásá...
2020-01-16 15:35:04
A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés aláírására buzdít a Székely Nemzeti Tanács
... adja fel a harcot, legutóbb Dél-Tirolban tartottak sajtótájékoztatót annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a kezdeményezést. Reményeik szerint megismétlődnek az európai kisebbségvédelmi kezdeményezésnél tapasztaltak, amikor az aláírások nagy része a határidő végéhez közeledve gyűlt össze.
Hangsúlyozta: a polgári kezdeményezés tétje, hogy Európa hagyományos nemzeti k...
2019-12-18 16:32:10
Átadták az Európai Parlament Szaharov-díját
... elnöke nyitotta meg. Beszédében azt mondta, hogy az ujgurok több mint ezeréves történelmüket próbálják védeni, és Ilham Tohti a munkássága révén képes volt hangot adni nekik. A kisebbségvédelmi aktivista több évtizeden át harcolt, hogy párbeszéd alakuljon ki köztük és a Kínában élő többi nép között, és kölcsönösen próbálják megérteni egymást.
"Az Európai Parlament Ilham Tohti...
2019-12-18 14:51:41
Bukaresti pódiumbeszélgetés: Romániában a 2010-es években visszalépés történt a kisebbségvédelem terén
... szerint erősödik a magyarellenes gyűlöletbeszéd, a román média viszont elhallgatja az Európa Tanács jelentését, amely rámutat, hogy Románia nem léptette életbe az általa ratifikált kisebbségvédelmi egyezményeket.
Szelmenczi szerint igaz ugyan, hogy a román parlamentben már nincsenek szélsőséges pártok, de szinte valamennyi pártban vannak olyan nacionalista képviselők, akik sz...
2019-11-21 17:12:19
Alkotmányjogász: törvényben kellene előírni a politikusok számára a nemzeti minimumot
... politikusok ugyan felkészületlennek tűntek erdélyi és felvidéki kampányszerepléseik során - Fekete-Győr András például szabadkozni is kényszerült, miután kiderült, hogy az általa a kisebbségvédelmi programja miatt is támogatott román USR-PLUS szövetségnek nincs is kisebbségvédelmi programja -, valójában nem elképzelhetetlen, hogy terv szerint cselekedtek. "E terv lényege, hogy a n...
2019-11-17 20:42:00
A román külügyminisztérium ellenzi, hogy a kisebbségvédelmi polgári kezdeményezéssel kiterjesszék az EU hatáskö
...
Ezt az álláspontot fogalmazta meg pénteken a román külügyminisztérium, amely az Agerpres román állami hírügynökségnek válaszolt egy kérdésére azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bíróság szeptember 24-én elutasította Románia keresetét.
Az Európai Bizottság 2017. március 29-én hosszú jogi huzavona után részlegesen nyilvántartásba vette a kisebbségi szervezetek által össze...
2019-10-04 17:22:55
Gulyás: a kohéziós források elosztásánál vegyék figyelembe a nemzeti régiókat!
... az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett, korábban szintén sikerrel vitték végig a Minority Safepack elnevezésű kisebbségvédelmi kezdeményezést, amiről így az Európai Parlamentnek tárgyalnia kell.
Hangsúlyozta, az ügyek megoldására nem jelent teljes garanciát, hogy azok napirendre kerülnek az uniós intézményekbe...
2019-07-21 15:41:48
1 2 3 ....16 17 ..25 26 ..32 33 34 
Címkék: Áder János, Székely Nemzeti Tanács, Európai Parlament Szaharov-díját, Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia Társadalmi Bizottságának, Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés, Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, Európai Unió, Székely Nemzeti Tanácsnak, Európai Tanács Velencei Bizottsága, Ilham Tohti, Európai Parlament Ilham Tohti, Európa Tanács, Fekete-Győr András, Európai Bíróság, Európai Bizottság, Európai Parlament, Minority Safepack, Európai Parlamentnek, nemzeti önazonossághoz, bukaresti képviselőh, ukrán-magyar kapcsolatokat, nemzeti régiók, 2010-es években, kisebbségvédelem terén, politikusok számára, nemzeti minimumot, kisebbségvédelmi polgári, kohéziós források, nemzeti régiókat, szomszédos országok, elnök beszámol, értelmes párbeszédbe, szenátus korábban, megvitatására előirányzott, oktatási törvényt, törvény életbe, nyáron elfogadott, középfokú oktatásról, európai kisebbségvédelmi, aláírások nagy, határidő végéhez, polgári kezdeményezés, ujgurok több, munkássága révén,
© 2013 TVN.HU Kft.