Belépés
Tévéfilmes és kisjátékfilmes pályázatokat hirdetett meg az Nemzeti Filmintézet
... legfeljebb 20 perc hosszúságú kisjátékfilmes pályázatokat lehet benyújtani egy hónapon keresztül.
A tévéfilmekre összesen 1,5...
2020-03-10 13:52:50
Április elején kezdődik a Cinemira filmfesztivál
...
Hazai premierként láthatóak többek közt a Berlinálén és a Velencei Filmfesztiválon debütált családi filmek, a versenyprogramban rövid animációk és kisjátékfilmek versengenek az Aranymókus díjért - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
A fesztiválon óránként indul rövidfilmes összeállítás, amelyben négytől tizennégy éves korig mindenki talál magának filmet. A versenypr...
2020-03-09 12:37:07
Kiírta televíziós pályázatait a Nemzeti Filmintézet
... benyújtása.
Az elsőként meghirdetett három pályázati kategóriában két fordulóban összesen 700 millió forint támogatási keret áll rendelkezésre. A későbbiekben sor kerül majd tévéfilmek, kisjátékfilmek, történelmi dokumentumfilmek, animációs sorozatok és online tartalmak támogatására is - jelezte az NFI.
Újdonság lesz a televíziós támogatási rendszerben a televíziós soro...
2020-02-03 17:52:47
A hónap végéig várják a nevezéseket a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra
... bemutatkozására. A fesztiválnak az idén százéves Belvárosi Mozi közelmúltban felújított art deco épülete ad otthont.
A filmes seregszemlére 2017. január 1-je után készült nagy- és kisjátékfilmeket, valamint kísérleti filmeket várnak, ez utóbbiak között nevezhetők animációs- és mobiltelefonnal készült filmek is. Eddig több mint negyven nagyjátékfilm, csaknem háromszáz kisjáték...
2020-01-18 11:21:21
Rekordszámú nevezés érkezett idén a Faludi Ferenc Akadémia filmszemléjére és fotópályázatára
... filmes seregszemle és fotópályázat idei témája az ember életét vezérlő motívumokra, a céltudatosságra, az élethivatásra utaló "Hívás" volt. A szervezők legfeljebb 30 perc hosszú kisjátékfilmeket, kísérleti filmeket, animációs- és dokumentumfilmeket vártak, de legfeljebb 60 perc hosszúságú televíziós dokumentumfilmekkel is lehetett pályázni.
A kategóriák győzteseiről az Almási...
2019-10-29 18:55:19
Jövő májusban újra Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált rendeznek Szegeden
... munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, s egyúttal lehetőséget teremtsen fiatal filmesek bemutatkozására.
A filmes seregszemlére olyan 2017. január 1-je után készült nagy- és kisjátékfilmeket, valamint kísérleti filmeket várnak, ez utóbbiak között nevezhetők animációs- és mobiltelefonnal készült filmek is. A fesztiválra a világ bármely tájáról jelentkezhetnek versenyzők ...
2019-10-29 10:04:33
Peruban is díjazták Pozsgai Zsolt filmjét
... munkákkal szerepelt együtt.
Az október 3. és 6. között megrendezett fesztiválon a játékfilmek mellett egészestés dokumentumfilmek és külön szekcióban rövid produkciók, köztük a kisjátékfilmek, dokumentumfilmek, animációk és kísérleti filmek is versenyeztek.
Pozsgai Zsolt játékfilmje a Reformáció Emlékbizottság és a közmédia támogatásával készült 2018-ban. A film szerepe...
2019-10-11 12:31:31
Animációs alkotás nyerte a Hét Domb Filmfesztivál fődíját
... dokumentumfilmek közül Zurbó Dorottya Könnyű leckék című filmjét, az ismeretterjesztő és természetfilmek közül Mosonyi Szabolcs Vad Balaton című alkotását találták a legjobbnak. A kisjátékfilmek közül a Susotázs, az egyéb filmek közül pedig a 2018 BRB Nature and Hunting Films promóciós videó lett a legjobb.
Az Ismeretterjesztő és természetfilm, az animáció, a dokumentumfilm,...
2019-09-15 19:39:35
Király Levente alkotása nyerte el a fődíjat a XV. Göcsej Filmszemlén
... készültek, a fesztivál az elmúlt évek alatt "komoly seregszemlévé" vált. A filmrendező szerint nagyságrendben és minőségben is a dokumentumfilmek a "legerősebbek", emellett izgalmas kisjátékfilmeket mutattak be, ifjúsági kategóriában pedig nagyon sok értékes, "őszinte" alkotás született.
Hozzáfűzte: a zsűri azokat a filmeket preferálta, amelyek segítenek megérteni a 20. száza...
2019-09-14 21:11:44
Társulatok és egyéni művészek nevezését is várja idén a VersFesztivál
... előadással, emlékesttel vagy jubileumi előadással nevezhetnek.
Ezeknél az alkotásoknál a költészet bármely tartalmi és formai jellegű audiovizuális megvalósítása lehetséges, de kisjátékfilmek, hangulati klipek és etűdök, valamint dokumentarista és animációs alkotások is nevezhetők.
Versmondásban a rendszerváltoztatás irodalmához kapcsolódó közéleti költészet, Ady Endre é...
2019-06-15 23:35:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Címkék: Nemzeti Filmintézet, Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra, Faludi Ferenc Akadémia, Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált, Pozsgai Zsolt, Domb Filmfesztivál, Király Levente, Göcsej Filmszemlén, Velencei Filmfesztiválon, Belvárosi Mozi, Reformáció Emlékbizottság, Zurbó Dorottya Könnyű, Mosonyi Szabolcs Vad Balaton, Hunting Films, hónap végéig, hónapon keresztül, tévéfilmekre összesen, versenyprogramban rövid, szervezők hétfőn, fesztiválon óránként, elsőként meghirdetett, televíziós támogatási, televíziós soro, idén százéves, filmes seregszemlére, ember életét, élethivatásra utaló, szervezők legfeljebb, kategóriák győzteseiről, világ bármely, játékfilmek mellett, közmédia támogatásával, film szerepe, kisjátékfilmek közül, egyéb filmek, elmúlt évek, filmrendező szerint, zsűri azokat, filmeket preferálta, költészet bármely, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmek, ismeretterjesztő, céltudatosságra, filmfesztiválra, mobiltelefonnal, természetfilmek, bemutatkozására, fotópályázatára,
© 2013 TVN.HU Kft.