Belépés
Stagnált az ipari termelés növekedése Kínában júliusban
... százalékkal esett vissza, a zsugorodás üteme tehát tovább lassult a júniusi, 15,2 százalékos csökkenést követően. Az év első hét hónapjában 9,0 százalékkal bővült az internetes kiskereskedelem forgalma a tavaly azonos időszakihoz képest, a növekedés üteme ezzel 1,9 százalékkal javult az első félévihez képest.
Az állóeszköz-beruházások az elemzői várakozásoknak megfelelően 1,6...
2020-08-14 07:04:18
Heti makronaptár - Több gazdasági mutatót közölnek a jövő héten
... százalékkal, a 32 százalékos súlyú energiaipar árai (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) 5,0 százalékkal alacsonyabbak voltak.
Szerdán publikálja a KSH a kiskereskedelem júniusi alakulását. A járványügyi veszélyhelyzet csillapodásával május elejétől vidéken, május közepétől Budapesten és Pest megyében is feloldották a kiskereskedelmi üzletek nyitvatartási ko...
2020-08-02 07:10:49
Javult a gazdasági hangulat júniusban az euróövezetben és az EU-ban
... viszont borús kilátásokat tükröz.
Az euróövezetben a gazdasági hangulatot leginkább az javította, hogy sokkal bizakodóbbá váltak a feldolgozóipar, a szolgáltatási ágazat és a kiskereskedelem szereplői. Az építőiparban viszont enyhén romlott a hangulat, a fogyasztóké pedig nem változott.
A 19 tagú euróövezetben az ipari bizalmi index 5,4 ponttal, mínusz 16,2 pontra emel...
2020-07-30 13:01:29
Gyengén indult a kiskereskedelem az euróövezetben a harmadik negyedévben
...
Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) szerdán közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint a 19 tagú eurózónában az előző hónaphoz képest 0,6 százalékkal csökkent, éves szinten viszont 2,2 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom júliusban.
Elemzők havi szinten ugyancsak 0,6 százalékos csökkenést vártak a júniusi 1,2 százalékos bővülés után. Év...
2019-09-04 13:32:49
Elemzők: a béremelkedés megalapozza a kiskereskedelmi forgalom növekedését - FRISSITETT (új: Erste Bank)
... kiskereskedelmi üzletek forgalma. A dinamikus bérnövekedés továbbra is elegendő forrást biztosít mind a megtakarítások, mind a fogyasztás növekedéséhez.
Júliusban egyedül az üzemanyag-kiskereskedelem forgalma növekedett lassabb ütemben, mint a megelőző hónapban, ami a felfelé mozduló üzemanyagárak eredménye lehet. A nem-élelmiszer üzletek forgalmának 9 százalékos növekedése m...
2019-09-04 12:51:56
Elemzők: a béremelkedés megalapozza a kiskereskedelmi forgalom növekedését
... kiskereskedelmi üzletek forgalma. A dinamikus bérnövekedés továbbra is elegendő forrást biztosít mind a megtakarítások, mind a fogyasztás növekedéséhez.
Júliusban egyedül az üzemanyag-kiskereskedelem forgalma növekedett lassabb ütemben, mint a megelőző hónapban, ami a felfelé mozduló üzemanyagárak eredménye lehet. A nem-élelmiszer üzletek forgalmának 9 százalékos növekedése m...
2019-09-04 12:12:48
KSH: tovább gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése
... leginkább az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek forgalmának 4,5 százalékos növekedése okozta az előző havi 2,1 százalékos emelkedés után. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletekben az értékesítés volumene 5,0, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,0 százalékkal emelkedett - jelentette a KSH.
A n...
2019-09-04 10:14:51
Heti makronaptár - Kül- és kiskereskelmi, valamint ipari adatok várhatók jövő héten
... 6,9 százalékkal emelkedett az előző évihez képest. A külkereskedelmi mérlegtöbblet 6,041 milliárd euró volt, 2,037 milliárddal kevesebb az egy évvel korábbinál.
Szerdán a kiskereskedelem júliusi adatai jelennek meg. Júniusban a nyers adat szerint 4,3 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve...
2019-09-01 07:04:24
Elemzők: mérséklődhet, ám továbbra is tisztes mértékű marad a kiskereskedelmi forgalom növekedése
... nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve.
Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője az MTI-nek megküldött kommentárjában azt emelte ki, hogy a kiskereskedelemről alkotott második negyedéves kép a gazdaság növekedési ütemének lassulására utal, ami a bizalmi indikátorok alapján a harmadik negyedévben is folytatódhat. Az év egészében a kiskeresked...
2019-08-02 12:21:55
KSH: 5,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom júniusban
...
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,1 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 8,7 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,4 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.
Az idei első fél évben 5,7 százalékkal nagyobb volt a naptárhatástól megtisztított forgalom, mint a múlt év azo...
2019-08-02 09:41:47
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Erste Bank, Európai Unió, Virovácz Péter, ipari termelés, jövő héten, gazdasági hangulat, harmadik negyedévben, béremelkedés megalapozza, kiskereskedelmi forgalom, zsugorodás üteme, internetes kiskereskedelem, tavaly azonos, növekedés üteme, első félévihez, elemzői várakozásoknak, kiskereskedelem júniusi, járványügyi veszélyhelyzet, kiskereskedelmi üzletek, gazdasági hangulatot, szolgáltatási ágazat, kiskereskedelem szereplői, építőiparban viszont, fogyasztóké pedig, ipari bizalmi, szezonálisan kiigazított, előző hónaphoz, dinamikus bérnövekedés, fogyasztás növekedéséhez, megelőző hónapban, felfelé mozduló, nem-élelmiszer üzletek, előző havi, értékesítés volumene, előző évihez, külkereskedelmi mérlegtöbblet, kiskereskedelem júliusi, nyers adat, gazdaság növekedési, bizalmi indikátorok, értékesítés naptárhatástól, idei első, naptárhatástól megtisztított, légkondicionálás, kiskereskedelmi, kiskereskedelem, külkereskedelmi, villamosenergia, csillapodásával, kommentárjában, megtakarítások,
© 2013 TVN.HU Kft.