Belépés
Heti makronaptár - Több gazdasági mutatót közölnek a jövő héten
... publikálja a KSH a kiskereskedelem júniusi alakulását. A járványügyi veszélyhelyzet csillapodásával május elejétől vidéken, május közepétől Budapesten és Pest megyében is feloldották a kiskereskedelmi üzletek nyitvatartási korlátozását, amely a nem élelmiszer üzletek forgalmára volt leginkább hatással. Májusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 2,...
2020-08-02 07:10:49
A német online kiskereskedelmi üzletek áraiban nem jelent meg a csökkentett áfa
...
A felmérés szerint a legnagyobb forgalmat lebonyolító 100 németországi kiskereskedelmi portál árai július elején átlagosan 0,77 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest. A 100 portál közül 78 csökkentette az árait, ezek közül csak 8 portál több mint két százalékkal.
Amennyiben az üzletek teljes egészében továbbadnák vevőiknek a július elejétől 19 százalékról 16 szá...
2020-07-12 17:52:16
Májusban 2 százalékkal volt magasabb a kiskereskedelmi forgalom Csehországban, mint egy évvel korábban
...
A lakosság leginkább iparcikkeket vásárolt, kevesebbet költött az üzemanyagokra. "Csökkent az üzamanyagok és az élelmiszertermékek eladása, az iparcikkeké 2,6 százalékkal emelkedett" - jelentette ki Marie Boucková, a statisztikai hivatal szakigazgatója újságírók előtt.
Növekedést mutattak ki az internetes üzletek és a háztartási cikkek eladásai is.
A munkanapeltér...
2020-07-08 12:11:35
Koronavírus - A német kormány ellenzi a maszkviselési szabályok lazítását
... kilátásba helyezte az üzletekre, áruházakra vonatkozó maszkviselési kötelezettség megszüntetését.
Az egyelőre nem bizonyított, hogy a maszkviselési kötelezettség visszaveti a kiskereskedelmi forgalmat, két felmérés - a kölni kereskedelmi kutatóintézet (IFH) és a lipcsei kereskedelmi főiskola (HHL) kutatása - viszont azt jelzi, hogy jelentősen javítaná a vásárlási kedvet, ha n...
2020-07-06 15:01:29
Elemzők: javulás várható a kiskereskedelmi forgalomban a következő hónapokban
...
A KSH adatai szerint az idén májusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 2,8 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 2,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, január-májusban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 1,5 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.
Regős...
2020-07-06 12:21:41
ITM: kezd kilábalni a mélypontból a kiskereskedelmi forgalom
...
A KSH adatai szerint májusban 2,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,8 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 0,7 százalékkal nőtt az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.
Cseresnyés Péter azt mondta, hogy ugyan taval...
2020-07-06 10:51:22
KSH: májusban 2,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma
...
A tájékoztatás szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,8 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 0,7 százalékkal nőtt, az üzemanyag-kiskereskedelemben 13,8 százalékkal csökkent az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.
A KSH adatai szerint 2020. január-májusban a forgalom volumene - szintén naptárhatás...
2020-07-06 09:51:03
Koronavírus - A maszkviselési szabályok lazítását tervezik több német tartományban
... ha a járványhelyzet megengedi - mondta Bernd Althusmann alsó-szászországi gazdasági miniszter.
Az egyelőre nem bizonyított, hogy a maszkviselési kötelezettség visszaveti a kiskereskedelmi forgalmat, két felmérés - a kölni kereskedelmi kutatóintézet (IFH) és a lipcsei kereskedelmi főiskola (HHL) kutatása - viszont azt jelzi, hogy jelentősen javítaná a vásárlási kedvet, ha nem ...
2020-07-05 22:43:54
Heti makronaptár - Több fontos gazdasági mutatót közölnek a jövő héten
...
Hétfőn a kiskereskedelmi forgalom májusi adatait közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Áprilisban 10,2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az előző év azonos időszakához képest. Elemzők szerint a májusi adatok már élénkülést mutathatnak az áprilisi mélypont után.
Kedden az ipar m...
2020-07-05 22:34:20
Csehországban 10,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
...
A koronavírus-járvány elleni intézkedésekkel magyarázható visszaesés az összes üzletet érintette.
Ugyanakkor 47,5 százalékkal emelkedett az internetes boltok és csomagküldő szolgálatok forgalma, ami az utóbbi másfél évtizedben a legmagasabb növekedés.
A statisztikai hivatal egyben felhívta a figyelmet, hogy tekintettel a rendkívüli intézkedésekre nem lehet kizárni, ...
2020-06-05 13:52:55
1 2 3 .......26 27 ....39 40 ...51 52 53 
Címkék: Marie Boucková, Cseresnyés Péter, Bernd Althusmann, Központi Statisztikai Hivatal, jövő héten, német online, kiskereskedelmi forgalom, évvel korábban, német kormány, maszkviselési szabályok, kiskereskedelmi forgalomban, következő hónapokban, kiskereskedelmi üzletek, kiskereskedelem júniusi, járványügyi veszélyhelyzet, nyers adat, felmérés szerint, legnagyobb forgalmat, előző havihoz, üzletek teljes, július elejétől, lakosság leginkább, statisztikai hivatal, internetes üzletek, háztartási cikkek, maszkviselési kötelezettség, kiskereskedelmi forgalmat, kölni kereskedelmi, lipcsei kereskedelmi, vásárlási kedvet, idén májusban, forgalom volumene, értékesítés naptárhatástól, tájékoztatás szerint, járványhelyzet megengedi, naptárhatástól megtisztított, májusi adatok, áprilisi mélypont, összes üzletet, internetes boltok, utóbbi másfél, legmagasabb növekedés, rendkívüli intézkedésekre, kiskereskedelmi, intézkedésekkel, kiskereskedelem, csillapodásával, intézkedésekre, szakigazgatója, naptárhatástól,
© 2013 TVN.HU Kft.