Belépés
Túrós grízes
... takarjuk le és
hagyjuk állni 15 percig. Egy serpenyőben forrósítsunk bő olajat, a
masszából vizes kézzel készítsünk kisebb korongokat és tegyük az
olajba. Kan...
2019-07-23 14:05:06
Tízperces túrófánk
... citrom lereszelt héja, olaj a sütéshez.

Elkészítés: A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.

Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor...
2014-09-16 20:16:06
Tíz perc és kész a túrófánk!
... citrom lereszelt héja, olaj a sütéshez.

Elkészítés: A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.

Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor...
2014-05-22 20:10:20
Túrófánk
... olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.

Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor adh...
2014-05-21 22:19:32
Tippek,trükökk
... általában nem lehet szépen meghámozni. Ám, ha a tojás fovő vizébe kávéskanálnyi sót teszünk, könnyebben lejön a héja


Az aranygaluskát olajba mártott kanállal is kiszaggathatjuk, és amikor a formába rakjuk, rétegenként szórjuk meg cukros őrölt dióval.

A hagyma- és a halszagot a kézről és a késről ecetes-sós vízzel vagy citrommal és sóval tüntethetjük el....
2013-06-21 13:17:21
Tippek,trükökk
... általában nem lehet szépen meghámozni. Ám, ha a tojás fovő vizébe kávéskanálnyi sót teszünk, könnyebben lejön a héja


Az aranygaluskát olajba mártott kanállal is kiszaggathatjuk, és amikor a formába rakjuk, rétegenként szórjuk meg cukros őrölt dióval.

A hagyma- és a halszagot a kézről és a késről ecetes-sós vízzel vagy citrommal és sóval tüntet...
2013-06-16 09:37:36
3. ARAB KONYHA
... tálcára, hogy kihűljön.

A továbbiakban vagy kézzel formázzuk, vagy cukorral meghintett deszkán kinyújthatjuk. További édességek alapanyaga lett, a kinyújtott marcipánt kiszaggathatjuk, vagy figurákat, gyümölcsöket formálhatunk belőle. Színezni ételszínező festékkel lehet, amiből egy nagyon keveset belegyúrunk, ha folyadék; ha por, akkor oldjuk fel egy-két csepp ví...
2012-03-26 22:15:28
2. ARAB KONYHA
... tálcára, hogy kihuljön.

A továbbiakban vagy kézzel formázzuk, vagy cukorral meghintett deszkán kinyújthatjuk. További édességek alapanyaga lett, a kinyújtott marcipánt kiszaggathatjuk, vagy figurákat, gyümölcsöket formálhatunk belole. Színezni ételszínezo festékkel lehet, amibol egy nagyon keveset belegyúrunk, ha folyadék; ha por, akkor oldjuk fel egy-két csepp ví...
2012-03-26 21:59:30
Karaj krumplisalátával és kvar
... a liszttel, zsírral, hozzákeverjük a tejfölt, háromszor hajtjuk.
2. A tésztába tesszük a sajt negy...
2010-06-04 17:35:17
Házi vaníliás-csokis karika
... lehet belemártani a kis karikákat. Ilyenkor mindössze annyi a teendő, hogy egy kicsit újra megmelegítjük.

Tipp: A tészta szaggatásánál leeső darabokat összegyúrva újra kiszaggathatjuk, hogy semennyi se vesszen kárba. Készülhet úgy is, hogy a lisztből 5-6 dkg-ot kiveszünk, s helyette keserű kakaóport keverünk a tésztába, így lesznek csokoládés, pontosabban kakaós kariká...
2010-03-03 16:35:51
1 2 
Címkék: ARAB KONYHA, serpenyőben forrósítsunk, hozzávalókat tegyük, serpenyőben felhevített, tojás fovő, aranygaluskát olajba, formába rakjuk, késről ecetes-sós, továbbiakban vagy, kinyújtott marcipánt, nagyon keveset, tésztába tesszük, sajt negy, kicsit újra, tészta szaggatásánál, krumplisalátával, kiszaggathatjuk, fogyaszthatjuk, kinyújthatjuk, szaggatásánál, aranygaluskát, hozzákeverjük, kávéskanálnyi, megmelegítjük, hozzávalókat, formálhatunk, gyümölcsöket, továbbiakban, forrósítsunk, tüntethetjük, serpenyőben, felhevített, aranybarnák, rétegenként, pontosabban, összegyúrva, porcukorban, belemártani, belegyúrunk, ételszínező, ételszínezo, elkészítés, korongokat, meghintett, alapanyaga, formázzunk, készítsünk, könnyebben, meghámozni, tálaláskor, gombócokat, csokoládés, kinyújtott, karikákat, forgassuk, figurákat, általában, mindössze, marcipánt, édességek, festékkel, masszából, tízperces, lereszelt, formázzuk, citrommal, darabokat, kiveszünk, készülhet, halszagot, háromszor,
© 2013 TVN.HU Kft.