|
|
|
... letakarjuk, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Étolajjal kikent zacskóba is tehetjük.
Sütés előtt lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és egy nagyobb
pohárral kiszaggatjuk. 20 percig meleg helyen pihentetjük.
Egy serpenyőben 2 ujjnyi étolajat melegítünk, és olajos kézzel a lángosokat
széthúzzuk, majd a lángosok mindkét oldalát aranyb... |
2023-07-02 08:07:44 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetjük.
Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 2-3 cipóra osztjuk.
Az egyiket 3 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk.
5-6 cm nagyságú, különböző formájú kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes láng-gal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 8-10 perc alatt megsütjük. A mézes formákat cukormázz... |
|
2023-05-26 16:09:26 |
|
|
|
|
|
|
... lehajtjuk középig a tésztát, majd alulról is felhajtjuk. 30 percre hűtőbe tesszük A kenést, hajtogatást megismételjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsin egész felvert tojással óvatosan megkenjük a tetejét, majd 180-190 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
... |
2023-02-09 18:41:04 |
|
|
|
|
|
|
... középig a tésztát, majd alulról is felhajtjuk.
30 percre hűtőbe tesszük
A kenést, hajtogatást megismételjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsin egész felvert tojással óvatosan megkenjük a tetejét,
majd 180-190 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
... |
|
2023-02-04 20:23:41 |
|
|
|
|
|
|
... ragacsos tésztát kapunk.
Kelesztés nélkül kissé lisztezett deszkára tesszük a tésztát és kb fél cm vastagra kinyújtjuk.
Egy kb 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a tésztát. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.
A kiszaggatott tészta korongokat kezünkkel kissé ellapítjuk, majd a tészta szélére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk... |
|
2023-01-10 16:43:38 |
|
|
|
|
|
|
... A hozzávalókat kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk és fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
2. Alapos átgyúrás után lisztezett munkalapon fél centi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral borított lemezre téve őket 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük őket.
TIPP:
Érdemes belőle félretenni 10-20 dekát, karácsonyi sajtto... |
2022-12-03 19:10:43 |
|
|
|
|
|
|
... anyagokkal.
4. Majd kézzel, egynemű tésztává gyúrtam, és két egyenlő részre osztottam.
5. Ezután az első adag tésztát, két sütőpapír között, kb. 0,5 cm vastagra kinyújtottam, majd kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben ( alul - felül sütés ) 160 fokon, kb. 8 perc alatt megsütöttem, annyi darabot, amennyi kijött belőle. Majd ezt követően, a másik adag tésztából is kivágt... |
2022-12-03 18:34:42 |
|
|
|
|
|
|
... levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat. Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket. A csokoládét felolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit, majd egy fél diószemet ragasztunk bele. Ha nem szeretnénk kiszaggatni a tésztát, hogy ne mar... |
2022-11-26 19:25:31 |
|
|
|
|
|
|
... lefedjük és egy éjjelre betesszük a hűtőbe.
Másnap hidegen lisztezett deszkára tesszük a tésztát,
amit vizes kézzel finoman széthúzunk olyan
1 1/2 ujjnyi vastagra, majd kiszaggatjuk( kiszúrjuk).
Hagyjuk kicsit még kelni,aztán bő zsiradékban sütjük.
( én olajban sütöttem). Jó sütögetést,mert finom!
... |
2022-09-06 16:34:32 |
|
|
|
|
|
|
... sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen ... |
2022-05-02 15:07:50 |
|
|
|
|