|
|
|
... hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúru... |
2012-03-01 06:21:53 |
|
|
|
|
|
|
... joghurtba.
A zselatinhoz adjuk egy kevés tejszínes-joghurtos krémet és keverjük el jól,ezután keverjük hozzá a többi krémhez.
A megsült,kihűlt piskótából a desszertgyűrűkkel kiszaggatunk korongokat és a desszertgyűrű alján hagyjuk azokat.Közben a gyűrűket alul körbe bevonjuk folpakkal.
A krémet a piskótakorongokra kanalazzuk és a hűtőbe tesszük dermedésig, egy éj... |
|
2011-11-08 19:44:29 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúru... |
2011-07-15 21:24:21 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúru... |
|
2011-05-18 10:42:18 |
|
|
|
|
|
|
... gesztenyemassza
5 dkg margarin
5 dkg zsemlemorzsa
vaníliás porcukor
Hólabda recept
Hozzávalók:
Piskótát sütünk (vagy veszünk),amit kis kerek formákra kiszaggatunk,majd kettévágunk.
krém:1/2 l.tej,3 k.liszt,20 dkg vaj,25 dkg p.cukor,
pici rum (vagy rumesenc),kókuszreszelék.
csokimáz:10 dkg porcukor,1 k.liszt,1 k.kakaó,6... |
|
2011-04-02 21:19:25 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhász Lajosné Terike [Terike]
PIZZA TÉSZTA
Hozzávalók:
20 dkg margarin /vagy étolaj/
50 dkg liszt
2 egész tojás
2 dkg élesztő /vagy 1 tasak instant/
1 kávéskanál só
3 dl tej
15 dkg főtt, áttört burgonya
Langyos tejb... |
2011-03-20 14:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Ma... |
2011-02-04 20:15:34 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük a cukorral, hozzá adjuk a tojásokat, a narancs héját, majd a lisztes keveréket, egy órára a hűtőben pihentetjük.
Elosztjuk 2 részre, amíg az egyik felet fel cm-re nyújtjuk kiszaggatunk 4 cm átmérőjű korongokat, addig a másik felét a hűtőbe tesszük, nem szabad a tésztának megmelegedni, mert elveszti a formáját. 2 cm távolságra tepsire tesszűk170 10-15 percig süt... |
2011-02-04 19:06:45 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúru... |
2010-12-20 10:55:04 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelünk 2 tepsit. A tésztát kb. 6-8 mm vastagra kinyújtjuk, a sablonok segítségével mindegyik méretből 2-2 db csillagot vágunk ki. A maradék tésztát még vékonyabbá nyújtjuk, és kiszaggatunk 9 db 5 cm átmérőjű kört. A csúcsnak egy kis csillagalakot szaggatunk ki (formával).
Egymás után a csillagokat és a köröket a sütőben néhány perc alatt világosbarnára sütjük. (Amíg az eg... |
2010-12-15 04:50:10 |
|
|
|
|