|
|
|
... sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Ma... |
2008-12-11 00:34:15 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelünk 2 tepsit. A tésztát kb. 6-8 mm vastagra kinyújtjuk, a sablonok segítségével mindegyik méretből 2-2 db csillagot vágunk ki.
A maradék tésztát még vékonyabbá nyújtjuk, és kiszaggatunk 9 db 5 cm átmérőjű kört.
A csúcsnak egy kis csillagalakot szaggatunk ki (formával).
Egymás után a csillagokat és a köröket a sütőben néhány perc alatt világosbarnára sütjük... |
|
2008-12-07 19:36:26 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelünk 2 tepsit. A tésztát kb. 6-8
mm vastagra kinyújtjuk, a sablonok segítségével mindegyik méretből 2-2 db csillagot vágunk ki. A
maradék tésztát még vékonyabbá nyújtjuk, és kiszaggatunk 9 db 5 cm átmérőjű kört. A csúcsnak egy kis
csillagalakot szaggatunk ki (formával).
Egymás után a csillagokat és a köröket a sütőben néhány perc alatt világosbarnára sütj... |
2008-11-29 21:57:24 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőben.
A vajas tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk.
A körtét forró vízben 1 percig leforrázzuk. Majd meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk.
A vajas tésztából kiszaggatunk kerek formákat. A kiszaggatott formák felének a közepét egy kisebb formával kiszúrjuk. Minden teli körre egy kiszúrt kört ragasztunk tojással. A körtét összekeverjük a rokforttal, 1-1 k... |
|
2008-10-30 18:58:48 |
|
|
|
|
|
|
Tátracsúcs
Hozzávalók:
1 db. gáztepsiben sült, nagyon lapos piskóta (kb.5 mm magas), melyet kihűlés után pohárral ,,kiszaggatunk" akkorákra amekkorákra a sütit akarjuk (ez lesz a süti alapja)
a krémhez:
15 dkg margarin
5 dl tejszín (a legjobb a HULALA)
30 dkg cukor
10 dkg kakaópor
15 dkg szeletelt m... |
|
2007-12-27 15:20:40 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelünk 2 tepsit. A tésztát kb. 6-8 mm vastagra kinyújtjuk, a sablonok segítségével mindegyik méretből 2-2 db csillagot vágunk ki. A maradék tésztát még vékonyabbá nyújtjuk, és kiszaggatunk 9 db 5 cm átmérőjű kört. A csúcsnak egy kis csillagalakot szaggatunk ki (formával).
Egymás után a csillagokat és a köröket a sütőben néhány perc alatt világosbarnára sütjük. (Amíg az eg... |
2006-12-10 14:52:39 |
|
|
|
|