|
|
|
... áztatott zsemle
* 1 tojás
* só
* bors
* kapor
* esetleg pici zsemlemorzsa
* olívaolaj
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd a csirkemelleket belenyomkodjuk, és hagyjuk pácolódni egy órát. Addig elkészítjük a tölteléket: a hozzávalók... |
2010-08-12 13:11:16 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl,
* liszt,
* füstölt sajt,
* ételízesítő,
* olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, ha kell, egy kicsit klopfoljuk is ki, az a lényeg, hogy könnyen föl lehessen göngyölni. Két egész csirkemellhez 2 evőkanál ételízesítőt keverjünk össze olajjal, ezt öntsük rá a húsra, és hagyjuk állni legalább 1 órá... |
|
2010-08-11 13:27:55 |
|
|
|
|
|
|
... trappista sajt
2 dl főzőtejszín
2 db tojás
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megmosott karajszeleteket papírtörlővel leszárítjuk, majd klopfoljuk, sózzuk, és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Ezután ajánlatos még fedő alatt párolni.
Amikor kész, kiszedem a húsokat, és a felkarikázott lil... |
2010-08-05 12:32:07 |
|
|
|
|
|
|
... majoránna, só, bors
A csirkemellfiléket félbe-, majd széltükben is kettévágjuk, de nem végig, csak anynyira, hogy vékony szeletté nyithatóak legyenek, majd sózzuk, s enyhén klopfoljuk. Elkészítjük a besamelmártást: a vajból és a lisztből világos rántást keverünk, felöntjük a tejjel, sűrűre főzzük, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, egy keveset félreteszünk belőle, a... |
|
2010-08-04 20:57:00 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk (alá is lehet tenni), csak utána klopfoljuk. Így nem ragad bele a puha hús a húsverő kalapácsba, nem esik szét a mellfilé, ráadásul konyhánk is tisztább marad. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg... |
|
2010-08-04 19:51:14 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeggel pirítsuk meg olajon. Tegyük hozzá a cukrot és 7,5 dl vizet. Fedő alatt 20 percig főzzük, sóval, borssal ízesítsük. Hűtsük le. A disznóhúst vágjuk kb. 1/2 centis szeletekre, klopfoljuk ki. A szilvaszószhoz keverjünk koriandert, majd 1-1 kanállal tegyünk a hússzeletekre, végül tekerjük fel. A hagymát vágjuk apróra, a szójaszószt 2-3 evőkanállal forraljuk fel, adjuk hoz... |
2010-07-23 12:04:32 |
|
|
|
|
|
|
... kis zellergumó
1 babérlevél
1 dl olaj
Elkészítés:
A pulykamellből kb. 1 cm vastag, (minél nagyobb) szeletet vágunk. Két fólia között fél cm vastagságúra klopfoljuk, az alsó fólián rajtahagyjuk, majd téglalap alakúra vágjuk, besózzuk. A leeső részeket a töltelékhez (az összes húsmennyiség kb. 1/3-a) ledaráljuk. A rizst forrásban lévő sós vízben megfő... |
2010-07-16 12:58:17 |
|
|
|
|
|
|
... só
1 mokkáskanál frissen őrölt bors
1 kiskanál őrölt őrölt kömény
1 kis fej lilhagyma
2 újhagyma
ELKÉSZÍTÉS
A tarjaszeleteket kicsit klopfoljuk meg, az ínasabb részeket a kés hegyével vágjuk be, hogy sütés közben a hús ne ugorjon össze, majd a köményes-mustáros páccal minden oldalukat egyenletesen kenjük be. A bepácolt hússzele... |
2010-07-12 05:02:58 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika
1 db paradicsom
25 dkg gomba
1 kis pohár tejföl
1 dl tejszín
só
1 evőkanál pirospaprika
1 púpos evőkanál liszt
Elkészítés:
A húst klopfoljuk ki, sózzuk, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süssük meg szép pirosra, és tegyük félre.
A zsiradékban, amiben a húst sütöttük pirítsuk üvegesre az apró ... |
2010-07-10 17:21:40 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
6-8 szelet karaj,
egy doboz konzerv gomba,
kis vaj, sajt, kevés tej,
annyi szelet bacon, ahány karaj,
petrezselyem zöldje.
A karajszeleteket klopfoljuk, megforgatjuk lisztben és kevés olajon hirtelen lepirítjuk. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, ebbe lerakjuk a szeleteket egymás mellé, a maradék olajban megpároljuk a gom... |
2010-06-28 15:21:00 |
|
|
|
|