Belépés
Kapros juhtúrós csirkemell
... áztatott zsemle
* 1 tojás
* só
* bors
* kapor
* esetleg pici zsemlemorzsa
* olívaolaj

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd a csirkemelleket belenyomkodjuk, és hagyjuk pácolódni egy órát. Addig elkészítjük a tölteléket: a hozzávalók...
2010-08-12 13:11:16
Kijevi csirke
... tejföl,
* liszt,
* füstölt sajt,
* ételízesítő,
* olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, ha kell, egy kicsit klopfoljuk is ki, az a lényeg, hogy könnyen föl lehessen göngyölni. Két egész csirkemellhez 2 evőkanál ételízesítőt keverjünk össze olajjal, ezt öntsük rá a húsra, és hagyjuk állni legalább 1 órá...
2010-08-11 13:27:55
Rakott gombás sertéskaraj
... trappista sajt
2 dl főzőtejszín
2 db tojás
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A megmosott karajszeleteket papírtörlővel leszárítjuk, majd klopfoljuk, sózzuk, és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Ezután ajánlatos még fedő alatt párolni.
Amikor kész, kiszedem a húsokat, és a felkarikázott lil...
2010-08-05 12:32:07
Ízletes fogások nyárestékre...
... majoránna, só, bors

A csirkemellfiléket félbe-, majd széltükben is kettévágjuk, de nem végig, csak anynyira, hogy vékony szeletté nyithatóak legyenek, majd sózzuk, s enyhén klopfoljuk. Elkészítjük a besamelmártást: a vajból és a lisztből világos rántást keverünk, felöntjük a tejjel, sűrűre főzzük, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, egy keveset félreteszünk belőle, a...
2010-08-04 20:57:00
Kijevi csirkemell
... nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk (alá is lehet tenni), csak utána klopfoljuk. Így nem ragad bele a puha hús a húsverő kalapácsba, nem esik szét a mellfilé, ráadásul konyhánk is tisztább marad. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg...
2010-08-04 19:51:14
Szilvaszószos sertésrolád
... szegfűszeggel pirítsuk meg olajon. Tegyük hozzá a cukrot és 7,5 dl vizet. Fedő alatt 20 percig főzzük, sóval, borssal ízesítsük. Hűtsük le. A disznóhúst vágjuk kb. 1/2 centis szeletekre, klopfoljuk ki. A szilvaszószhoz keverjünk koriandert, majd 1-1 kanállal tegyünk a hússzeletekre, végül tekerjük fel. A hagymát vágjuk apróra, a szójaszószt 2-3 evőkanállal forraljuk fel, adjuk hoz...
2010-07-23 12:04:32
Zöldségeken sütött pulykarolád
... kis zellergumó
1 babérlevél
1 dl olaj

Elkészítés:

A pulykamellből kb. 1 cm vastag, (minél nagyobb) szeletet vágunk. Két fólia között fél cm vastagságúra klopfoljuk, az alsó fólián rajtahagyjuk, majd téglalap alakúra vágjuk, besózzuk. A leeső részeket a töltelékhez (az összes húsmennyiség kb. 1/3-a) ledaráljuk. A rizst forrásban lévő sós vízben megfő...
2010-07-16 12:58:17
Főételek
... só
1 mokkáskanál frissen őrölt bors
1 kiskanál őrölt őrölt kömény
1 kis fej lilhagyma
2 újhagyma



ELKÉSZÍTÉS

A tarjaszeleteket kicsit klopfoljuk meg, az ínasabb részeket a kés hegyével vágjuk be, hogy sütés közben a hús ne ugorjon össze, majd a köményes-mustáros páccal minden oldalukat egyenletesen kenjük be. A bepácolt hússzele...
2010-07-12 05:02:58
Bakonyi sertésborda
... zöldpaprika
1 db paradicsom
25 dkg gomba
1 kis pohár tejföl
1 dl tejszín

1 evőkanál pirospaprika
1 púpos evőkanál liszt
Elkészítés:
A húst klopfoljuk ki, sózzuk, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süssük meg szép pirosra, és tegyük félre.

A zsiradékban, amiben a húst sütöttük pirítsuk üvegesre az apró ...
2010-07-10 17:21:40
Rakott karaj
Hozzávalók:

6-8 szelet karaj,
egy doboz konzerv gomba,
kis vaj, sajt, kevés tej,
annyi szelet bacon, ahány karaj,
petrezselyem zöldje.


A karajszeleteket klopfoljuk, megforgatjuk lisztben és kevés olajon hirtelen lepirítjuk. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, ebbe lerakjuk a szeleteket egymás mellé, a maradék olajban megpároljuk a gom...
2010-06-28 15:21:00
1 2 3 ....16 17 ..24 25 26 ..32 33 
Címkék: hússzeleteket klopfoljuk, joghurtot összekeverjük, zúzott fokhagymával, csirkemelleket belenyomkodjuk, csirkemelleket vékony, kicsit klopfoljuk, megmosott karajszeleteket, csirkemellfiléket félbe-, lisztből világos, keveset félreteszünk, folpackot fektetünk, húsverő kalapácsba, szeleteket besózva, kevés borssal, hűtőbe tesszük, disznóhúst vágjuk, szilvaszószhoz keverjünk, hagymát vágjuk, alsó fólián, leeső részeket, összes húsmennyiség, rizst forrásban, tarjaszeleteket kicsit, ínasabb részeket, köményes-mustáros páccal, bepácolt hússzele, húst klopfoljuk, húst sütöttük, doboz konzerv, karajszeleteket klopfoljuk, jénai tálat, szeleteket egymás, maradék olajban, karajszeleteket, tarjaszeleteket, csirkemelleket, belenyomkodjuk, besamelmártást, szilvaszószhoz, hússzeleteket, csirkemellhez, hússzeletekre, pulykamellből, szegfűszeggel, összekeverjük, felkarikázott, szilvaszószos, papírtörlővel, petrezselyem, húsmennyiség, megforgatjuk, vastagságúra, zsemlemorzsa, ételízesítőt, pirospaprika, fokhagymával,
© 2013 TVN.HU Kft.