|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
... só.
Elkészítés:
A brokkolit apró rózsákra szedjük, és vegetás vízben addig főzzük, amíg még ropogós marad. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. A szeletelt csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a kihűlt brokkolikat. A hússzeleteket feltekerjük, és hústűvel rögzítjük.
A sajtnak kb. a felét lereszeljük, a ... |
|
2008-11-11 21:25:13 |
|
|
|
|
|
|
... bors
só
ELKÉSZÍTÉS
Az oregánóágakról tépkedjük le a leveleket, és a szárat meg az aszalt szilvát főzzük fel a vörösborban. A karajt vágjuk vékony szeletekre, klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Mindegyik szelet közepére tegyünk a borban főtt szilvából, tekerjük fel, és kívülről göngyöljük egy-egy szelet szalonnába. Tűzzük meg fogvájóval... |
2008-10-24 18:05:43 |
|
|
|
|
|
|
... só.
Elkészítés
A brokkolit apró rózsákra szedjük, és vegetás vízben addig főzzük, amíg még ropogós marad. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. A szeletelt csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a kihűlt brokkolikat. A hússzeleteket feltekerjük, és hústűvel rögzítjük.
A sajtnak kb. a felét lereszeljük, a három to... |
|
2008-10-01 15:37:22 |
|
|
|
|
|
|
... só.
Elkészítés:
A brokkolit apró rózsákra szedjük, és vegetás vízben addig főzzük, amíg még ropogós marad. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. A szeletelt csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a kihűlt brokkolikat. A hússzeleteket feltekerjük, és hústűvel rögzítjük.
A sajtnak kb. a felét lereszeljük, a ... |
|
2008-09-30 21:03:37 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
1 csokor petrezselyem
fél dl olaj
1 csokor rozmaring
12 dkg zsemlemorzsa
só, őrölt bors
A karajt hosszában nem teljesen vágjuk ketté, majd nyissuk szét. Jól klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, és fektessük rá a sonkaszeleteket. A habart tojáshoz a tojásokat üssük habüstbe, a tejszínnel keverjük habosra, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ... |
2008-09-18 07:49:38 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
1 csokor petrezselyem
fél dl olaj
1 csokor rozmaring
12 dkg zsemlemorzsa
só, őrölt bors
A karajt hosszában nem teljesen vágjuk ketté, majd nyissuk szét. Jól klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, és fektessük rá a sonkaszeleteket. A habart tojáshoz a tojásokat üssük habüstbe, a tejszínnel keverjük habosra, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ... |
2008-09-17 23:45:47 |
|
|
|
|
|
|
... karaj
fél kg brokkoli
3 dl tejszín
só
bors
ételízesítő
majoránna
oregánó
Elkészítés:
A karajszeleteket papírvékonyra klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. A brokkolit kis fácskákra törjük, egy tálban ráöntjük a tejszínt, és mikróban pár perc alatt félig megpároljuk, kevés sóval, és egy leh... |
2008-08-29 16:23:23 |
|
|
|
|
|
|
... só
1 mokkáskanál frissen őrölt bors
1 kiskanál őrölt őrölt kömény
1 kis fej lilhagyma
2 újhagyma
ELKÉSZÍTÉS
A tarjaszeleteket kicsit klopfoljuk meg, az ínasabb részeket a kés hegyével vágjuk be, hogy sütés közben a hús ne ugorjon össze, majd a köményes-mustáros páccal minden oldalukat egyenletesen kenjük be. A bepácolt hússzele... |
2008-08-06 14:27:22 |
|
|
|
|
|
|
... újhagyma
fél citrom leve
só
darált bors
Elkészítési mód:
A tonhalszeleteket tegyük egy deszkára, borítsuk be frissentartó fóliával, majd enyhén klopfoljuk meg. Daráljunk a szeletekre borsot, kenjük meg jól a fekete olívabogyó krémmel, majd tegyünk minden szeletre füstölt lazacot. A lazacra helyezzünk két-két levél zsályát, hajtsuk össze,... |
2008-05-22 17:23:43 |
|
|
|
|