|
|
|
... nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk (alá is lehet tenni), csak utána klopfoljuk. Így nem ragad bele a puha hús a húsverő kalapácsba, nem esik szét a mellfilé, ráadásul konyhánk is tisztább marad. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg... |
2008-04-23 09:42:48 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj, csipetnyi feketebors, só.
ELKÉSZÍTÉSE:
Mielott hozzáfognánk a hús elokészítéséhez, gyújtsuk (kapcsoljuk) be a sütot! A megfelelo homérséklet kb. 165 fok lesz! Klopfoljuk ki gyengéden a csirkehúst. Szórjunk a hús mindkét oldalára egy kevés parmezánt. Tegyünk egy kevés fokhagymát és egy teáskanál vajat a hússzelet közepére. Terítsünk a parmezános hús... |
|
2008-04-23 00:41:32 |
|
|
|
|
|
|
... bébikukorica, 2 dl házi készítésű majonéz, kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, fél dl olívaolaj, salátalevél, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk vékonyra, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, és locsoljuk meg az olívaolajjal. A bébikukoricákat csepegtessük le, 3-3 darabot fektessünk egymásra, és f... |
2008-04-19 02:14:51 |
|
|
|
|
|
|
... bébikukorica, 2 dl házi készítésű majonéz, kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, fél dl olívaolaj, salátalevél, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk vékonyra, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, és locsoljuk meg az olívaolajjal. A bébikukoricákat csepegtessük le, 3-3 darabot fektessünk egymásra, és f... |
|
2008-04-08 00:27:13 |
|
|
|
|
|
|
... dkg trappista sajt, 4 adag párolt rizsköret, 10 dkg csiperkegomba, ízlés szerint; csipetnyi finomított só, frissen őrölt bors, csipetnyi sáfrány
A pulykamelleket kissé kilapítjuk (klopfoljuk), megsózzuk, és megszórjuk a frissen őrölt borssal, majd félretesszük. A lisztből a vajjal és a tejszínnel besamelt (a felolvasztott vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, melyet... |
|
2008-03-29 09:38:28 |
|
|
|
|
|
|
... kefir
fél dl kukoricaolaj
1 kiskanál dijoni mustár
őrölt bors,só
A húst fektessük bőrös felükkel deszkára,éles késsel vágjuk ki a felsőcomb csontját,kicsit klopfoljuk ki,és sózzuk,borsozzuk meg. A zöldhagymákat vágjuk akkorára,mint a csont hossza,majd egyformán tegyük a combokra, a csont helyére,és hajtsuk rá kétoldalról a húst meg a bőrt.Kötözzükát,tegyü... |
2008-03-25 14:57:40 |
|
|
|
|
|
|
... cukkini
1 db répa
4 db tojás
liszt
fokhagyma
só
ízesítő
olaj, őrölt bors
Elkészítési mód:
A húst szeleteljük vékony darabokra, majd klopfoljuk és sózzuk meg.
A krumplit, cukkinit és a répát reszeljük le, majd tegyünk hozzá tojást, lisztet, fokhagymát és fűszereket. Ha az állaga nem jó, akkor rakjunk még hoz... |
2008-03-03 19:11:30 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál curry, 1 csokor friss korianderlevél, 2 dl tejszín, só, bors.
Elkészítése:
Hártyázzuk le a szűzpecsenyét, majd vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre. Kissé klopfoljuk meg, majd daráljunk rá borsot, és ízesítsük sóval. Tépkedhetünk rá friss kakukkfűleveleket is. Csorgassuk meg olívaolajjal, és pár órára tegyük a hűtőbe. Az ananászt hámozzuk meg, majd vá... |
2008-02-12 00:31:18 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 1 ág kakukkfű, só, darált bors, 1 sárgarépa, sülthús-fűszerkeverék, 2 tk. étkezési keményítő.
Elkészítése:
Klopfoljuk ki a borjúhúst, daráljunk rá borsot, szórjuk meg a sülthús-fűszerkeverékkel, csorgassunk rá olívaolajt és hintsük meg sóval. Tegyük a hűtőszekrénybe. A töltelékhez mossuk meg a spenótle... |
2008-02-09 01:11:31 |
|
|
|
|
|
|
... felaprított hagymát a forró vajban üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, rövid ideig dinszteljük össze, majd az egészet hűtsük ki. Közben a húst szeleteljük fel, klopfoljuk ki, sózzuk meg és dörzsöljük be fehér borssal. A hagymás-zöldfűszeres keverékhez adjuk hozzá a morzsát, a tojást és a sajtot, keverjük össze, és a masszát osszuk el a hússzeletek tetej... |
2007-12-21 14:28:34 |
|
|
|
|