|
|
|
TRÉFÁS MATEKVERSEK
... |
2022-05-09 20:00:31 |
|
|
|
|
|
|
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.
Csokoládés karácsonyfadís... |
|
2017-12-12 10:23:28 |
|
|
|
|
|
|
Burgonyás lángos 1.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 dkg élesztő, 1 tojás, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, kevés tej, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez.
A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztőt. Ha a burgonya kihűlt;beleszórjuk a lisztet és a több... |
2016-11-14 07:04:02 |
|
|
|
|
|
|
A kelt tészták készítése egyszerű, a legfontosabb az élesztő minősége, lehetőleg használjunk friss élesztőt. Amennyiben csak szárított élesztő van a háznál, akkor mindig próbáljuk ki előre, hogy minősége megfelelő-e. Az élesztőt mindig langyos, kicsit cukros tejben vagy vízben feloldva s felfuttatva tegyük a liszthez. Fontos, hogy a kelt tésztát mindig dolgozzuk ki erősen mindaddig... |
|
2016-03-31 16:17:29 |
|
|
|
|
|
|
Albert Einstein (Ulm, Württemberg, Németország, 1879. március 14. - Princeton, New Jersey, USA, 1955. április 18.) elméleti fizikus; tudományos és laikus körökben a legnagyobb 20. századi tudósnak tartják. Ő fejlesztette ki a relativitáselméletet és nagymér... |
|
2016-03-15 19:20:37 |
|
|
|
|
|
|
Élesztős tészta / Kelt tészta
Hetvenöt deka lisztet mély tálba teszünk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe beleütünk három tojássárgáját, beleteszünk kevés sót, fél liter megcukrozott tejet, nyolc-tíz deka olvasztott vajat és másfél deka langyos tejben feloldott élesztőt. A tésztát fakanállal addig verjük, amíg szép sima lesz, és nagy hólyagokat vet. Letakarva meleg helyen pih... |
2016-01-28 07:22:15 |
|
|
|
|
|
|
...
A kelt tészták készítése egyszerű, a legfontosabb az élesztő minősége, lehetőleg használjunk friss élesztőt. Amennyiben csak szárított élesztő van a háznál, akkor mindig próbáljuk ki előre, hogy minősége megfelelő-e. Az élesztőt mindig langyos, kicsit cukros tejben vagy vízben fel... |
2016-01-20 07:48:46 |
|
|
|
|
|
|
Adventi mákos/diós koszorú
Angol karácsonyi sütemény
Ánizsos szív
Bejgli omlós-élesztős
Citromos kókuszkarika
Citromos szívek
Csokoládés függeszték
Csokoládés karácsonyfadísz
Csokoládés koszorúk
Diós barackos desszert
Diós-barackos praliné
Diós-mákos bejgli
Egyszerű mézeskalács
Fahéjas torta
Fenyőfatorta
Fűs... |
2015-10-22 14:44:35 |
|
|
|
|
|
|
...
Karácsonyi gyümölcskenyér
2,5 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 1 mokkáskanál só, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 10-10 dkg apróra vágott, hámozott mandula, - cukrozott citromhéj, - cukrozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 15 dkg vaj, csipet őrölt szerecsendió, 5 dkg olvasztott vaj, 0,5 kávéskanál őrölt fahéj.
A tejet felforralju... |
2015-10-14 12:50:57 |
|
|
|
|
|
|
...
Karácsonyi receptek
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél... |
2014-12-07 10:57:27 |
|
|
|
|