|
|
|
Ez a húsmennyiség nem 6, hanem 16 embernek is elég! A tányérban levő kocsonya nem átlátszó, mintha a pirospaprika benne főtt volna, de az biztos, hogy nem dermedés után lett megszórva! A receptben írtakkal ellentétben - "(a lé lepje el a húst)" - a húsokon nincs elegendő lé, kilátszanak! Nyugodtan sózzuk meg tetszés szerint, ettől az irdatlan mennyiségű, kifejezetten kocsonyához va... |
|
2016-12-16 16:06:50 |
|
|
|
|
|
|
...
A karaj a disznó gerince melletti sovány hús. (Tehát tényleg nem a karja.) Van rövid és hosszú karaj, de mindkettő egyformán hamar kiszárad, ezért érdemes valamilyen bundában, vagy letakarva sütni. Emellett... |
2016-10-26 22:39:54 |
|
|
|
|
|
|
...
Konyhai alapok
mire jó a disznó tarja és karja?Avagy: ezt miért nem tanítják az iskolában?
Lassan harmincéves leszek, évek óta háztartást vezetek, de őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy a disznónak milyen része a karaj (valószínűleg nem a karja). Nem tudom azt sem, hogy a tarján kívül melyik részét lehet még használni, és mire? Illetve mit vegyek, ... |
|
2016-09-11 15:36:20 |
|
|
|
|
|
|
...
Megtisztítva, összevágva
Sorakozik a fazékba,
Kocsonyahús, répa, gyökér,
Egy kis fűszer még belefér!
Kerül bele még füstölt hús,
Kicsontozott hátsó csülök
Nem lehet már olyan borús,
Az élet, ha kocsonyát főzök!
Lassan forrogat a szentem,
Nem sietős most a... |
|
2016-06-20 16:48:04 |
|
|
|
|
|
|
... után készíti el. De akinek még nincs saját receptje, íme, egy változat az elkészítéshez.
Kocsonya
Hozzávalók, és elkészítés:
1,5 kg vegyes kocsonyahús (köröm, orr, fül, farok, bőrke, /1|forró zsíron vékony karikákra vágott hagymát megpirítunk szép pirosra (személyenként 3 dkg-ot), majd szűrőlapáttal kiszedjük, és meleg helyre tesszük. U... |
2015-12-17 14:01:25 |
|
|
|
|
|
|
Amit a borról illik tudni az Uraknak , de a Hölgyeknek sem árt ha tudják !
A borivás tízparancsolata
1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél!
2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz.
3. Ivás közben használd ki mind az öt érzékszerved: Gyönyörködj a bor színében, élvezd a bor ízét, zamatát, illatát, a poharak cseng... |
2015-10-28 07:23:59 |
|
|
|
|
|
|
... Konyhai alapok:
mire jó a disznó tarja és karja?
Avagy: ezt miért nem tanítják az iskolában?
Lassan harmincéves leszek, évek óta háztartást vezetek, de őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy a disznónak milyen része a karaj (valószínűleg nem a karja). Nem tudom azt sem, hogy a tarján kívül melyik részét lehet még használni, és mire? Illetve mit ... |
2015-10-27 16:57:12 |
|
|
|
|
|
|
...
Amit a borról illik tudni az Uraknak , de a Hölgyeknek sem árt ha tudják !
A borivás tízparancsolata
1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél!
2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz.
3. Ivás közben használd ki mind az öt érzékszerved: Gyönyörködj a bor színében, élvezd a bor ízét, zamatát, illatát, a poha... |
2015-10-26 18:01:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Így készítsünk otthon finom házi zsírt és töpörtyűt!
Nem kell azért disznót vágni, hogy finom házi zsírunk és töpörtyűnk legyen otthon. A boltban persze beszerezhetnénk, de sokszor annyira borsos áron kínálják, hogy inkább lemondunk róla. Van egy jobb ötlet: vegyük meg a hozzávalókat és készítsük el otthon mi magunk a zsírt és a töpörtyűt.
szalonna... |
2015-09-29 12:15:31 |
|
|
|
|