Belépés
SZOLÁRD DEZSŐ Szánd meg Uram Isten A sírót, a kérőt
... karácsonyfát,
Egy egekig érőt.
Minden tűlevelét
Rakd meg ezer jóval:
Mazsolával, fánkkal,
Mannával, dióval.
Minden ágabogát
Tetejesen rakd meg,
A kalácsot, kolbászt,
Sonkát se tagadd meg.
Aggass valamit rá
Kicsinek és nagynak:
Subát a szegénynek,
Szívet a gazdagnak.
Gyűjtsd alá a Népek
Apraját és nagyját,...
2018-12-17 14:01:52
EMŐD TAMÁS: Karácsonyi ének Szánd meg Uram Isten
... egekig érőt.

Minden tűlevelét
Rakd meg ezer jóval:
Mazsolával, fánkkal,
Mannával, dióval.

Minden ágabogát
Tetejesen rakd meg,
A kalácsot, kolbászt,
Sonkát se tagadd meg.

Aggass pár millió
Öltönykét is rája,
Meg vagy száz magazin
Kis topánt alája.

Aggass valamit rá
Kicsinek és nagynak:...
2018-12-12 20:38:38
7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1!
... rudacskák


Tizenkét dkg cukrot, 12 dkg darált diót, 3 dkg reszelt csokoládét, 12 dkg barack- vagy málnaízt és 6 dkg darabosra tört diót összegyúrunk egy tojásfehérjével. Kolbászt formálunk belőle, kókuszreszelékbe, vagy darált dióba forgatjuk. szorosan betekerjük zsírpapírba, és langyos helyen száradni hagyjuk. Hetekig eláll.

Fügegolyók


...
2018-11-09 17:37:14
Megnyílt a Csabai Kolbászfesztivál
... hangsúlyozta, különösen fontosnak tartják, hogy a csabai gasztronómiai hagyományokat a következő generációkra áthagyományozzák.
Törekvésüket bizonyítja, hogy az első napon, az ifjúsági kolbásztöltő versenyen csaknem 400 csapat mérkőzött meg egymással. Az igazgató egyébként a legnagyobb attrakciónak számító szombati napra 600 csapatra számít a felnőtt kategóriában, és abban b...
2018-10-20 15:44:48
Reg-enor kúra
... készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva).

Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszunk.

Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.

A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel, bár nálam jól bevált praktika volt ha levest vagy főzeléket kellett sűríteni, hogy va...
2018-10-17 21:13:33
Budapest lesz az idei Csabai Kolbászfesztivál díszvendége
... résztvevők.
A zsűri a fesztivál kezdete előtt két héttel bírálta el a Nemzetközi Szárazkolbászversenyre érkezett termékeket. A szakértőkből és a média képviselőiből álló bizottság több száz kolbászt vizsgált meg, és az első díjat Vincze Gábornak ítélte, aki a nyitónapon veheti át az elismerést.
A fesztivál tematikus programsorozata október 19-én, pénteken az ingyenes ifj...
2018-10-10 17:11:52
Öregedni jó - ?
...
Akinek van mire emlékeznie, az nem is felejt olyan könnyen.
A munkát még akkor is komolyan kell venni, amikor az életet már nem.
Vénségére elurasodik az ember: felszeleteli a kolbászt, késsel eszi az almát, belemártogatja a teájába az aprósüteményt és így tovább.
Az öregnek nem bele kell olvadnia a világba, hanem ki kell magát párolnia belőle.
Aki sok...
2018-10-03 09:47:52
Nokedli pörkölttel
...
Ellenkező esetben hájpacni leszel - nem a nevetéstől, a kilóktól fogsz
gurulni. Koncz Tibor jegyzete.

Ehhez képest megboldogult nagyapám olyan vidáman harapta a kolbászt,
míg a szalonnás katonáitól ma is összefut a nyál a számban. Vizet (se simát,
se buborékost - azt még hírből sem ismerte...) talán életében nem ivott.
Bezzeg reggel, délbe...
2018-09-30 13:30:22
Kolbászhússal töltött, sörben sült dagadó
... fel, kívül-belül sózzuk be, s tegyük félre, míg elkészítjük a tölteléket.

A kenyeret/zsemlét áztassuk be vízbe vagy tejbe, majd alaposan facsarjuk ki.

A sütnivaló kolbászt nyomjuk ki a bőréből, adjuk hozzá a kifacsart kenyeret/zsemlét, a villával összetört főtt tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Ízesítsük mustárral, borssal, s ha szüks...
2018-09-27 17:51:11
H.Kohut Katalin:
... nyúlvágáskor is eltakartam a szememet. A malachúst besóztuk, hogy Húsvétra is legyen füstölt és sózott húsunk, mert akkor a hatvanas évek elején még nem lehetett hűtőszekrényt kapni. Saját kolbászt, hurkát, sonkát ettünk, nagyon finom volt a tepertővel bödönökben eltett házi zsír, elég volt egész évre, mindig volt mihez nyúlni. Apa egyébként is mindenben az egészséges élelmiszerek...
2018-09-26 09:18:25
1 2 3 ..............................192 193 ...............289 290 ...............384 385 386 
Címkék: SZOLÁRD DEZSŐ, Uram Isten, EMŐD TAMÁS, Csabai Kolbászfesztivál, Kohut Katalin, Nemzetközi Szárazkolbászversenyre, Vincze Gábornak, Koncz Tibor, idei Csabai, egekig érőt, csabai gasztronómiai, következő generációkra, első napon, ifjúsági kolbásztöltő, igazgató egyébként, legnagyobb attrakciónak, felnőtt kategóriában, rántást enyhén, fesztivál kezdete, média képviselőiből, első díjat, nyitónapon veheti, fesztivál tematikus, kilóktól fogsz, szalonnás katonáitól, sütnivaló kolbászt, kifacsart kenyeret, villával összetört, finomra vágott, malachúst besóztuk, hatvanas évek, tepertővel bödönökben, egészséges élelmiszerek, kolbászfesztivál, áthagyományozzák, kókuszreszelékbe, programsorozata, tojásfehérjével, belemártogatja, aprósüteményt, kolbászhússal, képviselőiből, kenyérféléket, hagyományokat, gasztronómiai, hűtőszekrényt, kategóriában, összegyúrunk, szakértőkből, generációkra, hangsúlyozta, attrakciónak, törekvésüket, nyúlvágáskor, megboldogult, élelmiszerek, karácsonyfát, felszeleteli, kolbásztöltő,
© 2013 TVN.HU Kft.