|
|
|
A lenmag fogyasztása hatásos a magas koleszterinre!
Az olajos magvak közül a lenmag tartalmazza a legtöbb zsírsavat, amely a szervezet számára nélkülözhetetlen az egészséges működéshez. A magok 35-40 %-a zsírsav, és ennek 72 %-a esszenciális, amely szinte nélkülözhetetlen a szervezet számára. Míg a tökmagban 15% ,a dióban 5 % az esszenciális zsírsavak aránya addig a lenm... |
2011-05-07 04:26:46 |
|
|
|
|
|
|
... felszívódását egyenletessé teszi. Emellett csökkenti a vastag- és végbéldaganatok előfordulásának és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is, mivel rendszeres fogyasztása segíti a koleszterin- és a trigliceridszint csökkenését.
Jóból is megárt a sok!
A csicsókából készült fogások, termékek az emészthetetlen rosttartalom miatt az arra érzékenyeknél kez... |
|
2011-05-06 22:15:46 |
|
|
|
|
|
|
... hogy kétszer egy héten kerüljön a fogyókúrázók asztalára friss hal. A lazacon kívül a tőkehal-félék is remek jódforrások. A lazac rendkívül gazdag Omega-3 zsírsavakban is. Nemcsak a koleszterin szintet csökkentik, hanem kedélyállapotunkat is javítják és egész napra ellátnak energiával.... |
2011-05-06 20:53:51 |
|
|
|
|
|
|
... még 100 évesre sem.
És most a margarinról...
Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.... |
|
2011-05-06 19:46:25 |
|
|
|
|
|
|
Használjátok egészséggel!
Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) 2003-ban kezdeményezett kutatást a fahéj és 2-es típusú cukorbetegség, illetve a koleszterin szint kapcsolatának feltárására. A vizsgálat nem várt sikert hozott a betegek életében.
A 40 napon át rendszeres fahéj tartalmú tabletta szedésének köszönhetően a vérben lévő triglicerid és a gl... |
|
2011-05-06 10:15:14 |
|
|
|
|
|
|
A szívbarát margarin?
Mindenek előtt ismerjük meg a rettegett koleszterint.
A koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcserének egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet. Másodszor, az ételben előforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe belekerülni, mert azt kizárólag a máj szabályozza.
A máj a vérkoleszterint ártalmas anyagok leküzdésér... |
2011-05-06 09:08:50 |
|
|
|
|
|
|
... származó transzzsírokat, amelyek mennyisége nincs feltüntetve a vajtermékek csomagolásán. Általános tévhit: A margarin magas arányban tartalmaz transzzsírokat, amelyek emelik a vér koleszterinszintjét. A vaj ellenben nem tartalmaz transzzsírokat, így nincs hatással a vér koleszterinszintjére.
Az igazság az, hogy a magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri betegségek... |
2011-05-05 21:40:11 |
|
|
|
|
|
|
... berkenye (Aronia melanocarpa).
A gyümölcsök a bennük található polifenolokon keresztül fejtik ki előnyös hatásukat az érrendszerre. A polifenolok ugyanis gátolják a vérben lévő koleszterin és egyéb lipidek lerakódását az artériák falán, illetve fellazítják az erek falán már lerakódott plakkokat.
A Strasbourgi Egyetem kutatói 13 gyümölcs sertések érfalára gyak... |
2011-05-05 20:08:38 |
|
|
|
|
|
|
... tudunk. Ez utóbbiak között vannak életmódbeli tényezôk - dohányzás, mozgásszegény életmód, rendszeres alkoholizálás és a táplálkozási szokások.
A telített zsírsavakban, a koleszterinben gazdag, és élelmi rostban szegény táplálkozás hatására növekszik a vérben a koleszterin szint. A túlzott konyhasó bevitel hatására magas vérnyomás alakul ki, ami fokozza a szívinfark... |
2011-05-05 19:31:46 |
|
|
|
|
|
|
Megszabja életünk ritmusát: a szív.
Ha szív ügyünk, hogy öregkorunkban is úgy dobogjon, mint fiatalon, érdemes megszívlelni az alábbi tíz pontot.
Az első számú halálokon a szív bajok: infarktus, szélütés, hirtelen szív leállás. Valójában a szív betegségek körülbelül 80%-át magunk okozzuk önmagunknak, és az életmód megváltoztatásával a befolyásolhatn... |
2011-05-05 14:02:50 |
|
|
|
|