|
|
|
... fájdalmat. Ha megvágtuk a kezünket vagy elestünk az utcán, kenjünk otthon a sebre mézet.
4, Amikor nassolni támad kedvünk, rágcsáljunk pisztáciát!
Az eredmény: egészségesebb koleszterin szint. Egy Virginia államban végzett kutatás kimutatta, hogy azok, akik napi egy-két marék pisztáciát elfogyasztanak, jelentősen csökkentik a koleszterin szintjüket.
5, A... |
2009-03-05 14:04:32 |
|
|
|
|
|
|
... almalé frissen üdítő és kiválasztást fokozó ital, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztés körüli zavar esetén is ajánlott.
A pektin csökkentheti a vér koleszterinszintjét is, ami a szívbetegségek és a szívrohamok fő rizikófaktora. A pektin jelenlétében az elfogyasztott koleszterin mindaddig a bélcsatornában marad, amíg ki nem ürül. Egy alma elfogyas... |
2009-03-04 22:41:51 |
|
|
|
|
|
|
... mérőműszert, amely a testünk zsír arányát méri. Sőt vannak olyan különleges mérlegek, amik meg tudják mérni a test folyadék és zsírszázalékát és a BMI indexet is.
Ellenőrizzük a koleszterin szintet!
Öt évenként ellenőriztessük a koleszterin szintünket, és tegyük meg a szükséges lépéseket, ha magasnak bizonyul.
Ellenőrizzük a pulzusunkat!
A pulzus mi... |
2009-03-04 11:19:19 |
|
|
|
|
|
|
... korábban szívkoszorúér problémát. A csoport átlagéletkora pedig 68 év volt. Az alanyok kiválogatásánál egyéb kockázati tényezőket is figyelembe vettek, úgy mint oktatási szint, dohányzás, koleszterin, testtömeg index és diabétesz.
A felmérés kimutatta, hogy azok esetében, akiknél a szorongás nagyobb mértékben volt jelen, közel a duplájára növekedett a szívelégtelenség ... |
2009-03-03 20:09:44 |
|
|
|
|
|
|
... sem.
..........És most a margarinról.
- Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban.
- Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát.
- Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti.
- A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.
- Rontja az anya... |
2009-03-03 17:04:47 |
|
|
|
|
|
|
... megemésztett táplálékból energiát előállító két enzim felépítéséhez van szükség a niacinra. A szervezet maga is elő tudja állítani a tripofán nevű fehérje eredetű aminosavból. Csökkenti a koleszterinszintet, segíthet az alkoholizmusban szenvedőknek.
Optimális mennyiség:
felnőttek: 20- 30 mg/nap
terápiás célokra: 45-140mg/nap
Természetes forr... |
2009-03-01 10:19:39 |
|
|
|
|
|
|
... működik közre, mint a sejtek információ-átadásai, energiaellátása, illetve a sejten belüli kommunikáció.
- Az inozitollal ( a B-komplex egy másik tagjával ) elősegíti a zsírok és a koleszterin felhasználását a szervezetben.
- Egyike azon kevés anyagoknak amelyek át tudnak hatolni az úgynevezett vér-agy gáton, amely megvédi az agyat az étrend napi változásainak hatásaitól... |
2009-03-01 09:18:52 |
|
|
|
|
|
|
... jóval kevesebb tejterméket, húst és telített zsírsavat, valamint csak korlátozott mennyiségű alkoholt fogyasztanak. Ismert, hogy a mediterrán táplálkozási szokások csökkentik a vér koleszterin- és cukorszintjét, kedvezően befolyásolják a vérerek egészségi állapotát, emellett mérséklik a gyulladást - ezek a faktorok a kisfokú szellemi hanyatlással is összefüggést mutatnak. "Az alko... |
2009-02-28 20:04:47 |
|
|
|
|
|
|
... némi rét, és kondás fizetésénél. A napraforgó olaj, és a margarinok világa már lejárt, as világ más részein már rájöttek azok káros hatásaira. Meg lehet nézni, a mai m.o.-i népesség koleszterin, meszesedési, és érrendszeri betegségi mutatóit, pedig évtizedekig az "egészséges" táplálkozás égisze alatta éltek. Most meg, mint a spanyol viaszt, feltalálták a koleszterinmentes disznót,... |
2009-02-28 10:35:20 |
|
|
|
|
|
|
... megelőzés és a veszélyeztetett betegek kiszűrése. - Alapvetően fontos, hogy a háziorvosok figyeljenek oda a nőknél is a kockázati tényezőkre. Idetartozik a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a testsúlytöbblet és a dohányzás - mondja dr. Nagy András. - Életmód-változtatással, gyógyszerek adásával ezeket a kockázati tényezőket csökkenteni lehet, így meg lehet akadályozni a b... |
2009-02-27 16:20:03 |
|
|
|
|