Belépés
Áder János aláírta a munka törvénykönyve módosítását
... követően lehet végezni; a munkaadó nem büntetheti a munkavállalót azért, mert túlmunkát nem vállal, vagy a túlmunka vállalására vonatkozó korábbi nyilatkozatát visszavonja; a kollektív szerződések csak a munkavállaló javára térhetnek el az új szabályoktól; a túlmunkáért járó díjazást ezután is változatlan feltételekkel fizethetik ki a munkaadók; nem szűkült a szakszervezetek azon ...
2018-12-20 18:41:06
A MaSzSz azt kéri Ádertől, küldje vissza a munka törvénykönyvének módosítását az Országgyűlésnek
... szabályozás, ha ennek alkalmazását kollektív szerződéshez kötik - írják.
Hozzáteszik: ez a szabályozás szembemegy egy 2003-as európai uniós irányelvvel is, amely szerint kollektív szerződések vagy a szociális partnerek által kötött megállapodások a referencia-időszakot - elszámolási időszakot - legfeljebb 12 hónapban rögzíthetik.
"Valljuk, hogy együttélésünk legfontosa...
2018-12-12 18:42:14
Magasabb béreket követelnek a szakszervezetek Szlovéniában
... minimálbért, továbbá kilátásba helyezték: készek szigorúbban is fellépni,akár sztrájkba is lépni, ha a munkáltatók az új minimálbérről szóló törvény miatt valóban felbontják a kollektív szerződéseket.
A szlovén parlament a múlt héten első olvasatban támogatta a minimálbérről szóló új törvényt, amely szerint jövő évtől a teljes munkaidőre szóló minimálbér a jelenlegi nettó 63...
2018-12-05 16:52:04
Szakszervezetek: elfogadhatatlan a Munka törvénykönyvének több módosítása
... kollektív szerződésben ennél magasabb, de legfeljebb évi háromszáz óra rendkívüli munkaidő köthető ki).
A közlemény szerint jelenleg kifejezetten munkáltatói érdek a kollektív szerződések megkötése mögött, hogy kizárólag így lehet a törvényi mértéknél magasabb mértékű rendkívüli munkavégzést elrendelni. Ha ez az érdek megszűnik, akkor sok hatályban lévő kollektív szerződés i...
2018-11-22 19:59:13
OGY Krónika 10. rész (honlapok akadálymentesítése)
... az államtitkár.
Bodó Sándor elmondta: pontosítják a fogyatékossággal élő, a megváltozott munkaképességű személyek, valamint a hozzátartozók fogalmát is.Rendelkeznek a kollektív szerződések munka törvénykönyvétől való eltéréséről is - jelezte.
A tankerületi központok esetében is mérhetővé válna a közalkalmazotti, szakszervezeti reprezentativitás.
A távmunka szabálya...
2018-10-30 16:21:59
Krónika 11. rész (foglalkoztatási törvények)
... megváltozása indokolja - mondta, jelezve ugyanakkor, hogy az előterjesztés új elemként meghatározza például a reintegrációs személy álláskereséséhez kapcsolódó szabályokat.
A kollektív szerződések munka törvénykönyvétől való eltéréseit, a tankerületekkel összefüggő szakszervezeti kérdéseket, valamint a távmunka szabályainak korszerűsítését is tartalmazza az indítvány - ismert...
2018-10-30 16:21:12
A keletnémetek többet dolgoznak és kevesebbet keresnek, mint a nyugatiak
... szociális ügyekkel foglalkozó szakpolitikusa, aki szerint a kormánynak küzdenie kellene azért, hogy a volt NDK területén több munkavállaló tartozzon a jobb feltételeket biztosító kollektív szerződések alá, a jelenleg bruttó 8,84 eurón álló minimál órabért pedig 12 euróra kell emelni.
A bérekkel kapcsolatban szakértők felhívják a figyelmet, hogy a bruttó átlagbér tartományok k...
2018-08-21 20:13:26
Törvénytelennek nyilvánította a Croatia Airlines dolgozóinak sztrájkját a horvát bíróság
...
A bíróság szerint amennyiben a szakszervezetnek valóban szándékában állt volna megújítani a 20 hónappal ezelőtt lejárt kollektív szerződéseket, akkor folytatta volna a tárgyalásokat a vállalat vezetésével. Ezt azonban elutasította, miután a Croatia Airlines nem tett eleget minden követelésének.
A szakszervezet ügyvédje bejelentette, hogy a legfelsőbb bírósághoz fordul j...
2018-08-09 13:51:46
Tíz százalék alá esett a sztrájkoló vasutasok aránya Franciaországban
... elmondta az LCI hírtelevízióban, hogy "a szakszervezeti akció más formájába kell átlépni, ami a vállalaton belüli szociális párbeszéd, meg kell próbálni nyomást gyakorolni a (kollektív szerződéseket érintő) javaslatok tartalmára, de nyáron nem kell sztrájkolni".
Philippe Martinez, a CGT elnöke szerint azonban a megmozdulás nem ért véget, folytatódik a nyáron és ősszel is, mer...
2018-06-22 14:55:33
A Magyar Teátrumi Társaság támogatja a kollektív szerződések megkötését
...
Szabó László, a teátrumi társaság titkára kiemelte: ha sikerül megvalósítani a Magyar Színházi Dolgozók Szakszervezetének javaslatát, akkor a magyar színházi szakma lesz az első kulturális terület, amelyen a teljes munkáltatói és munkavállalói körre kiterjedő kollektív szerződés jöhet létre.
Beszámolt arról is, hogy a teátrumi társaság átfogó szakmai program - az Új Magy...
2018-05-28 19:40:07
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..30 31 
Címkék: Áder János, Croatia Airlines, Magyar Teátrumi Társaság, Bodó Sándor, Philippe Martinez, Szabó László, Magyar Színházi Dolgozók Szakszervezetének, munka törvénykönyve, munka törvénykönyvének, szakszervezetek Szlovéniában, keletnémetek többet, horvát bíróság, sztrájkoló vasutasok, kollektív szerződések, munkavállalót azért, túlmunka vállalására, munkavállaló javára, túlmunkáért járó, szakszervezetek azon, szabályozás szembemegy, 2003-as európai, szociális partnerek, kollektív szerződéseket, szlovén parlament, múlt héten, minimálbérről szóló, teljes munkaidőre, jelenlegi nettó, közlemény szerint, törvényi mértéknél, érdek megszűnik, megváltozott munkaképességű, hozzátartozók fogalmát, tankerületi központok, távmunka szabálya, reintegrációs személy, tankerületekkel összefüggő, távmunka szabályainak, kormánynak küzdenie, jobb feltételeket, jelenleg bruttó, bérekkel kapcsolatban, bruttó átlagbér, bíróság szerint, szakszervezetnek valóban, vállalat vezetésével, szakszervezet ügyvédje,
© 2013 TVN.HU Kft.