Belépés
Béres József-mellszobrot avattak a Lakitelek Népfőiskolán
... sokat tettek azért, hogy egy szellemileg felfrissülő nemzet részei lehessünk ma".
Olyan emberek szobrai, akik erős, önálló egyéniségek voltak, és nem törte meg őket a szocialista, kommunista önkényuralomnak a hétköznapokban is jelen lévő ármánya - fogalmazott.
Béres József szobrának avatása gyakorlatilag történelmi elégtétel - tette hozzá.
Béres József fia, Béres ...
2020-02-15 23:17:09
Gulyás: a magyarság feladata, hogy a 21. század nyertesévé váljon!
... megszerzése, hanem a magyarok közötti kapcsolattartás is lehetetlen volt: 1990 előtt ugyanis sokaknak kettős elnyomottságot kellett átélniük, hiszen a kisebbséghez tartozás mellett a kommunista diktatúrát is el kellett szenvedniük - fejtette ki.
A miniszter úgy fogalmazott, az "újraegyesülő Európával nagyon sok gondunk, bajunk, vitánk van, de azt nem lehet elvitatni, hogy az...
2020-01-31 20:57:40
Bemutatták Berlinben a 30 éve szabadon című tablókiállítást
...
Tallai Gábor kurátor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója a rendezvényen kiemelte, hogy igaztalan az a "narratíva", miszerint Magyarország és a térség kommunista elnyomás alá vetett többi népe "a geopolitikai konstelláció révén ajándékba kapta a szabadságot".
Ezzel szemben az igazság az, hogy valamennyien megharcoltak a szabadságukért - mondta.
Rámutatott, hogy...
2020-01-28 20:52:30
Holokauszt-emléknap - Merkel: szembe kell szállni az intoleranciával és a gyűlölettel
... utókornak.
Ezért a holokauszt történetét nem szabad "átírni" és napi, múló politikai célokra felhasználni - húzta alá a lengyel miniszterelnök.
Hozzátette, hogy a náci mellett a kommunista totalitárius diktatúra áldozatai, Auschwitz mellett a Gulág emlékezetét is meg kell őrizni.
Az operaház világhírű szimfonikus zenekara, a Staatskapelle Berlin az izraeli-argentin...
2020-01-27 21:12:50
A kommunizmus bűneit kutató román kormányhivatal vizsgálódik Teodor Melescnu szenátusi elnök ellen
... találkozón 1989. december 19-20-án megpróbálta félrevezetni a jelen lévő külföldi diplomatákat, "ellenőrizetlen sajtóértesüléseknek", "ellenséges céllal terjesztett rémhíreknek" nevezve a kommunista rezsim emberiesség elleni bűncselekményeiről szóló információkat.
Amennyiben az intézet a büntetőjogot sértő cselekményekre derít fényt Melescanu ügyében, a nyomozati anyagot átad...
2020-01-21 15:21:40
Erdő Péter megnyitotta a Boldog Özséb-emlékévet
... keresztény hitük és magyarságuk mellett.
Felidézte: nem volt könnyű dolguk, hiszen előbb a török idők söpörték el őket, majd császári rendeletekkel számolták fel a működésüket, később a kommunista diktatúra idején üldözték el a pálos szerzeteseket. De mindannyiszor talpra álltak.
Az államtitkár kitért arra: a magyar kormány támogatja a pálosok - és más rendek, illetve f...
2020-01-20 14:12:53
A málenkij robot áldozataira emlékeztek Kismaroson
...
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő elmondta: a kormány felhívta a külügyminisztert, hogy az ENSZ-nél kezdeményezze a kommunista diktatúrák áldozatainak nemzetközi emléknapja kijelölését, ilyen megemlékezés ugyanis mindmáig hiányzik a palettáról. A kezdeményezés szakmai előkészítéseként Szijjártó Péter miniszter a közelm...
2020-01-19 15:01:56
Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az RMDSZ Kolozsváron
... Operában szervezett ünnepi gálán beszédében elmondta, hogy az RMDSZ megalakulása 30 év távlatából látszólag azért tűnik egyszerűnek és úgy, hogy "könnyen ment", mert a romániai magyarok a kommunista diktatúra ellenére szabad polgárok közössége volt, ezért vulkánszerűen tört felszínre az önszerveződés vágya, így az RMDSZ meglehetősen hamar, 1989 december 25. és 1990. január 13. köz...
2020-01-18 19:52:08
A román államfő és a miniszterelnök is részt vett az 1989-es forradalom áldozatai előtt tisztelgő felvonuláson
... tömörítő 1989 December 21. Egyesület és az utóbbi évek korrupcióellenes tüntetéseit szervező Facebook-csoportok felhívása szerint míg december 22-én az ország a forradalom győzelmét, a kommunista diktatúra bukását és a szabadságot ünnepli, addig gyászoló családok ezrei továbbra sem tudják, kik a felelősök szeretteik meggyilkolásáért.
A harmincadik évfordulón rendezett megemlé...
2019-12-22 19:32:38
Áder: Horváth János formálni akart, a világot és benne önmagát
... kormányalakító Független Kisgazdapárt küldötteként. Angyalföldön Kádár János ellenében szerzett mandátumot - tette hozzá a köztársasági elnök.
Áder János kiemelte: Horváth János a kommunista diktatúra szemében éppoly szálka lett, mint a korábbiban volt. Letartóztatás, kirakatper, Andrássy út 60., kényszermunka és háromévi rabság után, amikor 1956-ban ismét esély volt arra, ho...
2019-12-19 13:01:55
1 2 3 .......................147 148 ............220 221 ............293 294 295 
Címkék: Béres József-mellszobrot, Lakitelek Népfőiskolán, Bemutatták Berlinben, Teodor Melescnu, Erdő Péter, Boldog Özséb-emlékévet, RMDSZ Kolozsváron, Horváth János, Béres József, Tallai Gábor, Terror Háza Múzeum, Staatskapelle Berlin, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szijjártó Péter, Független Kisgazdapárt, Angyalföldön Kádár János, Áder János, magyarság feladata, kommunizmus bűneit, málenkij robot, román államfő, 1989-es forradalom, szellemileg felfrissülő, magyarok közötti, kisebbséghez tartozás, kommunista diktatúrát, rendezvényen kiemelte, térség kommunista, geopolitikai konstelláció, holokauszt történetét, lengyel miniszterelnök, náci mellett, kommunista totalitárius, operaház világhírű, jelen lévő, kommunista rezsim, büntetőjogot sértő, nyomozati anyagot, török idők, kommunista diktatúra, pálos szerzeteseket, államtitkár kitért, magyar kormány, kormány felhívta, kommunista diktatúrák, kezdeményezés szakmai, romániai magyarok, önszerveződés vágya, utóbbi évek, forradalom győzelmét,
© 2013 TVN.HU Kft.