Belépés
Útravaló – 2021. január 14.
... ilyen betegségben szenved, azt nem szabad megérinteni, közelében tartózkodni, egy levegőt szívni vele. Emiatt még betegebb lesz, a testi baj mellé lelki betegség is társul. Akik vele kontaktusba kerültek, azokat fölkutatják, karanténba helyezik. A mai evangéliumban történt gyógyítás és a hozzáfűzött utasítás ennek tükrében más megvilágításba kerül. Jézus megszegi a szabályt. Elősz...
2021-01-14 10:08:31
A szeretetnyelvről
... amelyek tervezést, időt és fáradságot igényelnek. P.l: főzés, mosás, vasalás, bevásárlás, megtankolja az autódat, elkészíti a kedvenc ételedet stb.

Testi kontaktus
A Testi kontaktusba beletartozik az érintés, a kézfogás, a hátba veregetés, az ölelés, a simogatás, babusgatás, cirógatás, a puszi/csók és pároknál a szexuális együttlét.

Ha ez az elsődleges s...
2021-01-10 23:27:43
COVID koronavírus kezelése otthon 11 pontban Mit mond a dr.
... COVID-ot és fertőzhetnek. Az eddigi ismereteink alapján sokkal ritkábban fertőződhetnek és adhatják tovább a vírust, mint az emberek, de ennek lehetősége akkor sem nulla. Ha tehát szoros kontaktusba kerülsz egy háziállattal, ő is kontaktnak, potenciális fertőzőforrásnak tekinthető. Ne találkozzon ugyanaz az állat pozitív és negatív emberrel is.
6. Hívj orvost vagy mentőt, ha ...
2020-11-09 20:54:17
Koronavírus - Romániában az ellenzék hátráltatja a karanténtörvény elfogadását
... rémképével riogatják a közvéleményt.
A jogszabály felhatalmazná a járványügyi operatív törzset, hogy elrendelje a karantént a járvány sújtotta országokból érkezők, vagy a fertőzöttekkel kontaktusba került személyek számára, és jogalapot teremtene a fertőzöttek - kórházban vagy akár otthonukban történő - elkülönítésére.
A "karanténtörvény" tervezetét múlt hétfőn terjeszte...
2020-07-13 15:22:18
Koronavírus - Elfogadta a román kormány a közegészségügyi intézkedésekről szóló törvénytervezetet
... Romániában.
A kormány által elfogadott törvénytervezet felhatalmazná a járványügyi operatív törzset, hogy elrendelje a karantént a járvány sújtotta országokból érkezők, vagy a fertőzöttekkel kontaktusba került személyek számára, és jogalapot teremt a fertőzöttek - kórházban vagy akár otthonukban történő - elkülönítésére.
A fertőzés terjedését meggátoló óvintézkedések - ...
2020-07-06 15:01:39
Premier League - A Watford kapitánya nem megy edzésre, félti az egészségét és a kisfiát
... csoportokra bontva (legfeljebb öt fő) megkezdődhetnek a maximum 75 percig tartó edzések. A tréningeken egyelőre kerülni kell azokat a gyakorlatokat, amelyek során a játékosok testi kontaktusba kerülhetnek egymással. A csapatoknál az újraindulásig heti két alkalommal mintegy 40 főt - játékost, edzőt, stábtagot - vetnek alá tesztnek.
A bajnokságot - amely eredetileg május 17-én...
2020-05-19 14:22:46
Koronavírus - Továbbra is gyors ütemben terjed a fertőzés Ukrajnában
... határőrnél igazolták a koronavírus-fertőzöttséget, velük együtt már hétnél a megyében. Országosan jelenleg mintegy 150 határőr van karanténban vagy önkéntes elszigeteltségben amiatt, hogy kontaktusba kerültek utóbb igazolt fertőzöttekkel.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szombati sajtótájékoztatóján közölte, hogy mostanra már csaknem ezer egészségügyi dolgozó be...
2020-04-19 12:01:29
Újabb intézkedések végrehajtására utasította a járványügyi hatóság az idősotthonok fenntartóit
... legyen, kik azok a gondozottak, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit mutatják, illetve gyanús, valószínűsített vagy megerősített esetek. A légúti fertőzésben szenvedő gondozottakkal kontaktusba kerülő egészségügyi és nem egészségügyi dolgozóknak sebészi maszkot, védőszemüveget, védőruhát, kesztyűt kell viselniük. A fertőzésgyanús vagy fertőzött beteg ellátása során be kell tartani...
2020-04-07 08:41:20
Koronavírus - Oroszországban mobiltelefonok segítségével fogják nyomon követni a fertőzötteket
...
A mobilszolgáltatók geolokációs adataira épülő új rendszer felhasználóit értesítik majd, ha fertőzött személlyel léptek kontaktusba és emiatt karanténba kell vonulniuk. Ugyanez az információ eljut a járvány elleni harcot koordináló regionális központokba is.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak válaszolva azt mondta, hogy a rendszer nem sérti az állampo...
2020-03-23 15:52:31
Mi a koronavírus?
... kell nekik mondani, hogy koronavírusra gyanakszunk, és meg kell indokolni, hogy miért rá (például azért, mert fertőzött területen jártunk, vagy ott járt személlyel kerültünk személyes kontaktusba).

A családtagok tartsák távol magukat a betegtől, amennyire ez lehetséges. Főként az időskorúak vannak veszélyben, náluk sokszorosan súlyosabb megbetege...
2020-03-23 13:38:24
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Premier League, Makszim Sztepanov, Dmitrij Peszkov, ellenzék hátráltatja, karanténtörvény elfogadását, román kormány, közegészségügyi intézkedésekről, fertőzés Ukrajnában, járványügyi hatóság, idősotthonok fenntartóit, levegőt szívni, hozzáfűzött utasítás, kedvenc ételedet, hátba veregetés, szexuális együttlét, eddigi ismereteink, állat pozitív, jogszabály felhatalmazná, járványügyi operatív, járvány sújtotta, fertőzöttekkel kontaktusba, kormány által, fertőzés terjedését, tréningeken egyelőre, játékosok testi, újraindulásig heti, légúti fertőzésben, fertőzésgyanús vagy, mobilszolgáltatók geolokációs, információ eljut, járvány elleni, családtagok tartsák, időskorúak vannak, szeretetnyelvről, fertőzőforrásnak, karanténtörvény, közegészségügyi, valószínűsített, intézkedésekről, megkezdődhetnek, törvénytervezet, oroszországban, mobiltelefonok, fertőzésgyanús, védőszemüveget, gondozottakkal, végrehajtására, fertőzöttséget, elkülönítésére, óvintézkedések, fertőzöttekkel, fertőződhetnek, megvilágításba,
© 2013 TVN.HU Kft.