Belépés
ITM: a gazdaság sikeréhez szükséges az exportkereslet és a versenyképes kínálat
...
A MKIK és az ITM a területi kamarák együttműködésével országos szakmai fórumot szervez a 2021-2027. évi európai uniós forrásokról annak érdekében, hogy a kkv-szektor képviselőivel egyeztessenek, a szakpolitika első kézből ismerje meg a vállalati igényeket.
György László elmondta, hogy a magyar iparban magas a high-tech aránya, Dánia után a második legmagasabb nemzetközi ...
2020-06-24 13:41:54
ITM: a keretösszeget meghaladó igény érkezett a high-tech és zöld pályázatra
...
Elmondta, a pályázati konstrukcióra a közép-magyarországi régióból 18,5 milliárd forint támogatási igény érkezett 701 vállalkozástól, a konvergencia régiókból 1314 vállalat több mint 35,2 milliárd forintra nyújtott be igényt.
Hozzátette, mivel az egy munkanap alatt beérkezett igény meghaladja az 50 milliárd forint keretet, ezért tartaléklistát képeznek, és azon dolgoznak...
2020-06-02 15:52:09
2. Az őszödi beszéd üzenete a mának... (Hazugságok)
... EU-NAK IS
Az Európai Tanács rendeletének megfelelően a tagállamoknak minden évben be kell nyújtaniuk aktualizált makrogazdasági és költségvetési előrejelzéseiket, az úgynevezett konvergencia-programot. A Gyurcsány-kormány is benyújtotta határidőre, a valótlan adatokat tartalmazó konvergencia programját. A PÉNZ- ÉS GAZDASÁGI ÜGYEKÉRT FELELŐS spanyol szocialista biztos, JOAQUIN...
2020-05-26 12:55:38
Morawiecki az agrárpolitikára szánt eszközök tízszázalékos növelését javasolta az uniós vezetőknek
... egyenlő módon erősödne a közös agrárpolitika, növekedne hozzájárulása a zöld megállapodáshoz, és "konfliktusmentes módon" felgyorsulna a tagállami támogatások közeledése egymáshoz (külső konvergencia).
Április elején Morawiecki azt javasolta von der Leyennek: az EU-nak amellett, hogy átcsoportosítja költségvetését, a koronavírus elleni harcban új pénzeszközeket is be kell vet...
2020-05-13 20:06:14
Lámfalussy-konferencia - Matolcsy: az eurózóna teljes reformjára van szükség
...
Az európai és globális gazdaságpolitikai gondolkodás meghatározónak számító fórumának témája a fenntartható konvergencia - mondta a jegybankelnök.
Az európai közösség minden tagját az eurózóna átalakításáról szükséges párbeszéd elindítására kérte. Magyarország elkészítette ezt a programot - jelezte.
A jegybank elnöke szerint Magyarország 2013 óta fenntartható felzá...
2020-01-20 11:11:57
4. Őszödi beszéd az EU-s megszorító programokról
... mondani."" (Gyurcsány Ferenc)

Komment:
HAZUDTAK az EU-nak is. Az történt, hogy: 2006 tavaszán, még a választások előtt az Európai Bizottság kézhez kapott egy konvergencia-programot, amelyben ,,a lüktető magyar gazdaságnak" megfelelő adatok szerepeltek.

A pénz-és gazdasági ügyekért felelős spanyol szocialista biztos, Joaquín Almunia...
2019-12-05 12:59:54
Családi látogató és fogadó helyiséget adtak át a martonvásári börtönben
... hogy szinte minden szakipari tevékenységet a fogvatartottak végeztek el összesen 14 ezer munkaórában.
Tóth Gábor ezredes, a projekt vezetője közölte, hogy az EFOP-program csak a konvergencia régiókra vonatkozik, ezért a közép-magyarországi régióban hazai forrásból valósítják meg a fejlesztéseket és a reintegrációs feladatokat. Országosan húsz objektum és két tanoda felújításá...
2019-11-06 13:01:27
Londoni elemzők: 5 százalék felett lehetett a második negyedévi magyar GDP-növekedés
...
Az egyik legnagyobb londoni székhelyű globális pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics a feltörekvő európai gazdaságokról összeállított, kedden bemutatott átfogó negyedéves előrejelzésében közölte: a térségre kidolgozott növekedési előrejelző modellje (GDP Tracker) azt valószínűsíti, hogy a magyar gazdaság az idei év egészében 4,3 százalékos ütemben növekszik.
...
2019-07-09 18:41:46
ITM: meg kell védeni a magyar érdekeket az egységes európai piacon
... célja annak megerősítése volt, hogy az európai versenyképesség növelése nem képzelhető el fejlett európai ipari bázis, az Európai Unió (EU) régi és új tagállamai közötti gazdasági konvergencia, a tagállamok szuverenitását tiszteletben tartó társadalmi kohézió nélkül.

Közölte azt is, hogy elleneznek minden olyan bizottsági javaslatot, amely korlátozza a nyugat-európainál...
2019-07-05 14:32:29
Londoni elemzők: az MNB "nem siet" a monetáris szigorítással
...
A Bank of America-Merrill Lynch globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni kutatási részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzőstábja a minap tájékozódó látogatást tett Magyarországon.
Tapasztalataikról pénteken Londonban ismertetett beszámolójukban kiemelték: jóllehet a magyar gazdaságban erős az inflációs nyomás, ennek ell...
2019-06-15 23:19:26
1 2 3 ....16 17 ..25 26 ..32 33 34 
Címkék: György László, EU-NAK IS, Európai Tanács, PÉNZ- ÉS GAZDASÁGI ÜGYEKÉRT FELELŐS, Gyurcsány Ferenc, Európai Bizottság, Joaquín Almunia, Tóth Gábor, Capital Economics, Európai Unió, America-Merrill Lynch, BofA Merrill Lynch Global Research, gazdaság sikeréhez, versenyképes kínálat, keretösszeget meghaladó, őszödi beszéd, agrárpolitikára szánt, uniós vezetőknek, eurózóna teljes, martonvásári börtönben, második negyedévi, magyar érdekeket, egységes európai, monetáris szigorítással, területi kamarák, kkv-szektor képviselőivel, szakpolitika első, vállalati igényeket, magyar iparban, high-tech aránya, második legmagasabb, pályázati konstrukcióra, konvergencia régiókból, tagállamoknak minden, valótlan adatokat, közös agrárpolitika, zöld megállapodáshoz, tagállami támogatások, koronavírus elleni, fenntartható konvergencia, európai közösség, eurózóna átalakításáról, jegybank elnöke, választások előtt, lüktető magyar, pénz-és gazdasági, fogvatartottak végeztek, projekt vezetője, konvergencia régiókra,
© 2013 TVN.HU Kft.