|
|
|
Ez itt túrós pogácsa, nagyon egyszerű, de még is finom:
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg túró, pici só, 25 dkg Rama
Az anyagokat összekeverem, 2 órára a hűtőbe teszem, majd kiveszem, háromszor hajtogatom (fél óránként). Kinyújtom, lekenem tojássa... |
2011-07-20 09:56:22 |
|
|
|
|
|
|
...
Az amerikai táplálkozástudomány tanácsára mind több készétel csomagolásán nemcsak a benne lévő fehérje-, zsír- és szénhidráttartalmat tüntetik fel, hanem a nátrium- és káliumtartalmat is. .
Quanhe Yang és munkatársai azt vizsgálták, hogy a napi nátrium- és káliumfogyasztás milyen mértékben befolyásolja a szív- és érrendszeri halálozást. Ehhez az anyagot az amerikai táplá... |
|
2011-07-20 09:46:25 |
|
|
|
|
|
|
... mint vajban, zsírban kifőzött gyökért, - a megfelelő felületre rakja, és azt melegen tartja. Bármelyik alkotórésze ásványokban, A- és C-vitaminban és vasban gazdag.
A magyar konyha alapvető fűszere. Levesekben főleg gyökere használatos. A friss levél C-vitamint is tartalmaz, ilyenkor nem szabad főzni, csak az étel tetejére terítjük rá az apróra vagdalt levelet. Szárítv... |
2011-07-20 04:46:53 |
|
|
|
|
|
|
... mint vajban, zsírban kifőzött gyökért, - a megfelelő felületre rakja, és azt melegen tartja. Bármelyik alkotórésze ásványokban, A- és C-vitaminban és vasban gazdag.
A magyar konyha alapvető fűszere. Levesekben főleg gyökere használatos. A friss levél C-vitamint is tartalmaz, ilyenkor nem szabad főzni, csak az étel tetejére terítjük rá az apróra vagdalt levelet. Szárítv... |
|
2011-07-20 04:45:11 |
|
|
|
|
|
|
... tésztapogácsánk, a tetejére már nem teszünk vajat.
Az egész most úgy néz ki, mint a rakott palacsinta, aminek vaj a tölteléke. Ezután a tésztát kerek formára kinyújtjuk, (célszerű ezt a konyha pulton csinálni, mert a deszka kicsinek bizonyulhat) majd 16 cikkre vágjuk, mint a tortát. Hosszú egyenlő szárú háromszögeket kapunk, amit feltekerünk kifli formára.Ha akarod rakhatsz b... |
|
2011-07-19 09:45:16 |
|
|
|
|
|
|
...
emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi patikában, Itthon inkább
fűszerként ismerjük A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve
vadmajoránna leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon.
Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít.
Bab-, paradicsom-, hús- és halételek ízesítésére használjá... |
2011-07-19 08:53:29 |
|
|
|
|
|
|
... Stuartok lakhelye lett, és Stuart Mária fiát a várkastélyban koronázták meg. A hely látnivalóit sem szabad kihagyni: a trónterem, a királyi kápolna, a kastély pincéjében berendezett középkori konyha és a skót gárda múzeuma mindenképpen megér egy látogatást.
Ksi±ż
Skóciáról,... |
2011-07-18 21:34:24 |
|
|
|
|
|
|
... melynek a gumóját fogyasztjuk. Elő- és Dél-Ázsiában őshonos. Pestis idején az orvosok a jellegzetes csőrszerű álarcukba, amin keresztül levegőt vettek, fokhagymalevelet is tettek. A magyar konyha egyik legjellegzetesebb fűszere, bár hazánkban csak a 15. századtól kezdték termeszteni.
Számos előnyös hatása van a szervezetünkre, mivel több, mint 200-féle biológiailag aktí... |
2011-07-18 21:28:19 |
|
|
|
|
|
|
... Ma reggel kaptam egy mailt. Gondoltam megosztom veletek:
"Ugye milyen igaz?
Miért imádom az Anyákat..
Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.
Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra, elöblítette a pop cornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi ebédhez, leellenőrizte a müz... |
2011-07-18 17:49:35 |
|
|
|
|
|
|
... magunknak, hogy lebeghessünk a csodálatos lótusztengerben.
A lótusz-evők
A helyi konyha előszeretettel használja fel a meseszép virágok magvait és szárát. Ezek teljesen kockázatmentesen fogyaszthatók, még nekünk európai konyhához szokott embereknek is. A virágát viszont senk... |
2011-07-18 08:16:53 |
|
|
|
|