|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliarúd.
Elkészítés:
A sört a cukorral és a vaníliarúddal összefőzzük és 15 percig forraljuk, utána
hagyjuk kihűlni. Keverjük össze az alkoholt és a vaníliás forralt sört, majd
egy hófehér konyharuhán szűrjük át. Takarjuk le egy másik tiszta ruhával, és mi
is nyugodtan pihenjük ki fáradalmainkat, mert ezt a remek italt csak 3 (három)
hónap múlva fo... |
|
2008-12-01 22:51:28 |
|
|
|
|
|
|
... szorosan illeszkedő fedővel, és lassú tűzön főzzük 15 percig. Zárjuk el a tüzet, de hagyjuk az edényt a meleg főzőlapon. Gyorsan dolgozzunk: vegyük le az edény fedelét, terítsünk rá egy konyharuhát, majd tegyük vissza a fedőt, és hagyjuk így állni 15 percig. Hűtsük le teljesen, majd öblítsük jól át a rizst.
Tegyük a tojásokat, a dashit, a szakét, a cukrot, a fehér borsot és ... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítése: A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, két egyforma nagyságú cipóra osztjuk. A cipókból egyenként kb. 2-3 mm vastag téglal... |
|
2008-11-27 23:05:32 |
|
|
|
|