Belépés
Brexit - Theresa May: a megállapodás alternatívája a Brexit-folyamat leállítása vagy a megállapodás nélküli kil
... megállapodás.
A meghosszabbításra van mód, ha ehhez az EU-ban maradó 27 tagország egységesen hozzájárul, az aktiválásról szóló bejelentés visszavonása ugyanakkor London szuverén joga.
A konzervatív párti kormányfő szerint a Brexit-megállapodás elfogadásának másik lehetséges alternatívája az, hogy az Egyesült Királyság márciusban megállapodás nélkül lép ki az EU-ból, de ...
2019-01-15 20:42:52
Brexit - A DUP kitart a megállapodás elutasítása mellett
... elvetett elem, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülését szolgáló tartalékmegoldás "mérgező hatású", így a DUP a szavazáson a kilépési megállapodás ellen voksol.
A Konzervatív Párt a 2017-ben tartott előrehozott parlamenti választások óta kisebbségben kormányoz, és csak a DUP tízfős alsóházi frakciójának eseti külső támogatásával tudja elfogadtatni törvényja...
2019-01-15 14:11:42
Brexit - Theresa May: nagy kockázat a megállapodás nélküli kilépés, még nagyobb a Brexit elmaradása
... kilépéspárti többséget.
Beszédében May kijelentette: csak úgy lehet elkerülni a megállapodás nélküli Brexitet, ha a parlament kedden megszavazza az EU-val elért megállapodást. A konzervatív párti kormányfő szerint "a felelőtlenség csúcsa lenne", ha az alsóház más módon cselekedne.
Hozzátette: a megállapodás nélküli Brexit lehetősége változatlanul súlyos kockázat, de az ő...
2019-01-14 15:02:49
Brexit - Theresa May: valószínűbb a Brexit elmaradása, mint a megállapodás nélküli kilépés
... EU-tagságról 2016 júniusában tartott népszavazáson, a helyi Brexit-párti szavazatarány messze meghaladta az országos átlagban elért szűk, 51,89 százalékos kilépéspárti többséget.
A konzervatív párti brit kormányfő a Downing Street által hétfő hajnalban ismertetett előzetes részletek szerint kijelenti beszédében: az elmúlt hetek fejleményei megmutatták, hogy a brit nagypolitik...
2019-01-14 07:04:32
Brexit - Tüntetők élő interjú közben nácinak neveztek egy EU-párti brit képviselőt
... az EU-tagságot pártoló kampánycsoport egyik legaktívabb tagja volt a népszavazás előtt, emellett kampányolt a szíriai menekültek nagy-britanniai befogadásáé...
2019-01-08 07:04:21
Brexit - Theresa May: a megállapodás ellenzői álljanak elő alternatív megoldással
... kiterjesztését, de ehhez az EU-ban maradó 27 ország egyhangú hozzájárulása szükséges.
Az 50. cikkely aktiválásáról szóló értesítés esetleges visszavonása London szuverén joga lenne, de a konzervatív párti brit kormány erről hallani sem akar.
A legutóbbi felmérések viszont arra vallanak, hogy a brit közvélemény többsége pártolná az újabb népszavazást.
A YouGov közvél...
2019-01-06 13:50:46
Brexit - Felmérés: nagyon borúlátó a brit nagyvállalati szektor
... azzal a hivatalos állásponttal, amely szerint a Brexit új, nagy jelentőségű lehetőségeket teremt a vállalatok számára.
A felmérés résztvevőinek 68 százaléka nem bízik abban, hogy a konzervatív párti brit kormánynak sikerülolyan jövőbeni kapcsolatrendszert kialakítania az Európai Unióval, amely előnyös lesz a brit üzleti szektornak.
A vállalatvezetők szerint ugyanakkor e...
2019-01-03 14:33:15
Évértékelő - Nagy-Britannia 2018: az utolsó teljes év az EU-ban - vagy mégsem?
...
A 2018-as politikai évadot Theresa May konzervatív párti miniszterelnök annak kijelentésével indította, hogy a megállapodás nélküli Brexit is jobb, mint egy rossz megállapodás a kilépés feltételeiről, és ez a tétel számtalanszor elhangzott a nyilvánosság különböző fórumain.
Amikor ez volt a brit kormány hivatalos álláspontja, még egyáltalán nem volt biztos, hogy sikerül ...
2018-12-31 07:21:23
Brexit - Brit külkereskedelmi miniszter: megállapodás nélkül csak 50 százalék a Brexit esélye
...
Liam Fox, a kormányzó brit Konzervatív Párt elkötelezett, de mérsékelt retorikájú Brexit-párti táborának tagja a The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lapnak nyilatkozva kijelentette: akkor lehetne 100 százalékos esélyűnek tekinteni a márciusi kilépést, ha a londoni alsóház megszavazza a brit kormány és az EU között november végére létrejött Brexit-megállapodást....
2018-12-30 12:20:24
Brexit - Theresa May: január harmadik hetében szavaz a parlament a kilépési megállapodásról
... Corbyn, a Munkáspárt vezetője a kormányfő beszéde utáni válaszában végül nem jelentette be a bizalmatlansági indítványt Theresa May ellen, de közölte, hogy a Labour megítélése szerint a konzervatív párti miniszterelnök "országos válsághelyzetet" idézett elő Brexit-politikájával.
Theresa May a múlt héten már megnyert egy bizalmi szavazást, amelyet saját pártjának keményvonalas...
2018-12-17 18:56:45
1 2 3 ............43 44 ......64 65 ......85 86 87 
Címkék: Theresa May, Egyesült Királyság, Konzervatív Párt, Beszédében May, Downing Street, Európai Unióval, Liam Fox, Sunday Times, megállapodás alternatívája, megállapodás nélküli, megállapodás elutasítása, megállapodás ellenzői, brit nagyvállalati, utolsó teljes, kilépési megállapodásról, aktiválásról szóló, konzervatív párti, ír-északír határellenőrzés, kilépési megállapodás, 2017-ben tartott, parlament kedden, felelőtlenség csúcsa, helyi Brexit-párti, országos átlagban, elmúlt hetek, brit nagypolitik, népszavazás előtt, szíriai menekültek, legutóbbi felmérések, brit közvélemény, újabb népszavazást, hivatalos állásponttal, vállalatok számára, felmérés résztvevőinek, brit üzleti, vállalatvezetők szerint, 2018-as politikai, rossz megállapodás, kilépés feltételeiről, tétel számtalanszor, nyilvánosság különböző, brit kormány, kormányzó brit, márciusi kilépést, londoni alsóház, kormányfő beszéde, bizalmatlansági indítványt, múlt héten, bizalmi szavazást, tartalékmegoldás, külkereskedelmi, megállapodásról,
© 2013 TVN.HU Kft.