Belépés
Koronavírus - Elhalasztották az angliai helyhatósági választásokat
... volna.
A londoni polgármesteri tisztséget az ellenzéki Munkáspárt képviseletében Sadiq Khan tölti be az előző, 2016-os választások óta.
Khan megválasztása előtt nyolc évig a jelenlegi konzervatív párti brit miniszterelnök, Boris Johnson volt London polgármestere.
A pénteki halasztási döntés előzményeként a brit választási bizottság levélben kérte a kormányt új, késő...
2020-03-13 18:43:16
Brexit - A koronavírus miatt nem tartják meg a tárgyalások jövő hétre tervezett londoni fordulóját
... jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.
A tárgyalássorozat március 2-án ...
2020-03-12 20:33:17
Roberts amerikai főbíró visszautasította Schumer fenyegetőnek értékelt kijelentését a legfelsőbb bíróság két ta
... előtt egy kisebb abortuszpárti csoport tüntetett, és Schumer, aki a Demokrata Párt egyik legbefolyásosabb politikusa, e megmozduláson mondott beszédében név szerint említette azt a két konzervatív főbírót, akit Donald Trump amerikai elnök jelölt, majd a szenátusi meghallgatás után kinevezett a testületbe.
"Azt akarom mondani neked, (Neil) Gorsuch, azt akarom mondani neked, (...
2020-03-05 07:04:03
Brexit - Francia EU-miniszter: a gazdasági racionalitásnak kell érvényesülnie a tárgyalásokon
... (Brexit) feltételeit rögzítő megállapodás értelmében nemzetközi jogi lehetőség van a kétoldalú kapcsolatok kialakítására szolgáló átmeneti időszak meghosszabbítására.
Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök azonban minden nyilatkozatában határozottan elzárkózik a hosszabbítás lehetőségétől, sőt a brit kormány külön törvényben tiltotta meg saját magának és a london...
2020-03-01 12:02:10
Gyermeket vár Boris Johnson élettársa
... várható.
Az 55 éves Johnsonnak négy felnőtt gyermeke van második feleségétől, Marina Wheelertől, akitől 25 év után 2018-ban vált külön, de a hivatalos válási procedúra még tart.
A konzervatív párti brit kormányfőnek 2009-ben, egy házasságon kívüli kapcsolatból született egy kislánya, és a brit sajtó hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülései szerint van ...
2020-02-29 19:52:23
Brexit - Hétfőn kezdődnek a hivatalos tárgyalások a jövőbeni kapcsolatrendszerről
... viszonyában.
Az átmeneti időszak legfontosabb célja az, hogy időt biztosítson Londonnak és az EU-nak a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.
A konzervatív párti brit kormány azonban a héten közölte: már júniusban dönteni kíván arról, hogy érdemes-e folytatni a tárgyalásokat az unióval.
London csütörtökön ismertetett 36 oldalas tárgyalás...
2020-02-28 17:02:30
Helyt adott a bíróság a Heathrow repülőtér harmadik pályájának megépítése elleni fellebbezésnek
...
Az előző konzervatív párti miniszterelnök, Theresa May kormánya 2018 júniusában hagyta jóvá a beruházást 14 milliárd fontos (5600 milliárd forint) költségvetéssel.
Chris Grayling akkori közlekedési miniszter azzal indokolta a harmadik pálya megépítését, hogy Heathrow, a világ legnagyobb forgalmú két futópályás repülőtere"megtelt", kapacitásszűkössége miatt lemaradásban v...
2020-02-27 14:52:21
Nagy-Britanniában 2035-től megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók és furgonok értékesítését
... a Munkáspárt vezetője terjesztette be, és az alsóház szavazás nélkül, többségi akaratnyilvánítással fogadta el.
A döntés nem törvényerejű, így az aktus önmagában nem kötelezi a konzervatív párti kormányt cselekvésre.
A kormány azonban már kinyilvánította, hogy a brit gazdaságnak 2050-re nettó semleges széndioxid-kibocsátóvá kell válnia.
Nicola Sturgeon skót miniszt...
2020-02-04 15:12:06
Brexit - Johnson: a kereskedelmi megállapodáshoz nem kell elfogadni az EU-szabályokat
...
A konzervatív párti kormányfő üzleti vezetők előtt tartott londoni beszédében vázolta, hogy a kabinet milyen alapállásból készül a jövőbeni kapcsolatrendszer feltételrendszeréről tartandó, március elején kezdődő tárgyalássorozatra az EU-val.
Az Egyesült Királyság pénteken kilépett az Európai Unióból, és szombattól érvényben van az alapesetben 11 hónapos, vagyis december ...
2020-02-03 16:12:27
Kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból
... Királyság 47 évet és egy hónapot töltött el az Európai Közösségek, majd utódja, az Európai Unió tagországaként, ugyanis 1973. január 1-én lépett be a közösségbe Sir Edward Heath akkori konzervatív párti miniszterelnök vezetésével.
A kilépés pillanatában, szombaton nulla órától elkezdődött a várhatóan 11 hónapig, december 31-ig tartó átmeneti időszak, amelynek egyik legfontosa...
2020-02-01 07:04:23
1 2 3 ................52 53 ........78 79 .......103 104 105 
Címkék: Francia EU-miniszter, Boris Johnson, Egyesült Királyság, Európai Unióból, Sadiq Khan, Demokrata Párt, Donald Trump, Marina Wheelertől, Theresa May, Chris Grayling, Nicola Sturgeon, Európai Közösségek, Európai Unió, Edward Heath, angliai helyhatósági, koronavírus miatt, tárgyalások jövő, legfelsőbb bíróság, gazdasági racionalitásnak, hivatalos tárgyalások, kereskedelmi megállapodáshoz, londoni polgármesteri, ellenzéki Munkáspárt, jelenlegi konzervatív, pénteki halasztási, brit választási, tárgyalássorozat március, kisebb abortuszpárti, szenátusi meghallgatás, kétoldalú kapcsolatok, hosszabbítás lehetőségétől, brit kormány, hivatalos válási, konzervatív párti, házasságon kívüli, brit sajtó, átmeneti időszak, jövőbeni kétoldalú, héten közölte, előző konzervatív, harmadik pálya, világ legnagyobb, alsóház szavazás, aktus önmagában, kormány azonban, brit gazdaságnak, kabinet milyen, jövőbeni kapcsolatrendszer, hónapot töltött, kilépés pillanatában, tárgyalássorozat, visszautasította, legbefolyásosabb,
© 2013 TVN.HU Kft.