Belépés
Brexit - Theresa May: továbbra sincs meg a többség a Brexit-megállapodás elfogadásához
...
A konzervatív párti brit miniszterelnök, aki hétfő délután tartott tájékoztatót a Brexit-folyamat legutóbbi fejleményeiről az alsóházban, közölte ugyanakkor, hogy folytatja tárgyalásait a képviselőkkel.
Ezzel valószínűleg lekerült a napirendről a korábban keddre valószínűsített harmadik szavazás, bár felszólalásában Theresa May utalást tett arra, hogy a kormány megfelelő...
2019-03-25 19:30:58
Brexit - Kampánnyal biztatja a brit kormány a külföldi EU-polgárokat, hogy folyamodjanak letelepedési engedélyé
...
A konzervatív párti brit kormány döntése alapján azok a külföldi EU-polgárok, akik már törvényesen és életvitelszerűen Nagy-Britanniában laknak, a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után is maradhatnak az országban, és érvényben maradnak jelenlegi jogosultságaik is, de letelepedett státusért kell folyamodniuk a brit belügyminisztériumhoz.
Az engedélyezési rendszer több p...
2019-03-25 07:04:30
Brexit - Százezres tüntetés Londonban az újabb népszavazásért
... EU-tagságról 2016 júniusában tartott népszavazáson a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége arra voksolt, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból.
Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök rendre elveti az újabb népszavazás kiírását célzó kezdeményezéseket, és a múlt héten a londoni alsóház is elutasított egy beterjesztést, amely új népszavazás kií...
2019-03-23 15:22:13
Brexit - May utalást tett arra, hogy többség nélkül nincs újabb szavazás a megállapodásról
... péntek esti levelében Theresa May is utal erre, leszögezve: a lehetőségek között van, hogy a brit EU-tagság április 12-én a Brexit-megállapodás életbe lépése nélkül szűnik meg.
A konzervatív párti kormányfő felidézi ugyanakkor: az alsóház egy minapi szavazáson kifejezésre juttatta, hogy nem támogatja a megállapodás nélküli Brexitet.
May levele szerint lehetőség van a Lis...
2019-03-22 22:42:08
Brexit - A legnagyobb északír párt szerint "megalázó" a Brexit halasztása
... esélyeit.
Az északír párt második emberének állásfoglalása azért rendkívüli jelentőségű, mert jórészt a DUP tízfős alsóházi frakciójának támogatásától függ, hogy a kisebbségben kormányzó Konzervatív Párt el tudja-e fogadtatni a parlamentben az EU-val novemberben elért, az alsóházban azonban eddig kétszer is nagy többséggel elvetett Brexit-megállapodást.
Egyelőre nem hang...
2019-03-22 19:11:56
Brexit - Theresa May: a parlament döntésképtelensége miatt már nem lehetséges a megállapodásos kilépés a jövő h
...
A konzervatív párti kormányfő szerdán hivatalosan kezdeményezte az Európai Uniónál a Brexit március 29-én lejáró határidejének június 30-ig terjedő halasztását.
Ennek előzményeként az alsóház kétszer is - először januárban, majd múlt kedden - nagy többséggel elutasította a Brexit feltételrendszerét rögzítő, az EU-val tavaly novemberben elért 585 oldalas megállapodást....
2019-03-20 23:19:03
Brexit - Felmérés: a britek csaknem kivétel nélkül megalázónak tartják a Brexit kezelési módját
... Brexit eddigi menetét, és mindössze 7 százalék volt ellenkező véleményen.
Arra a kérdésre, hogy kit tartanak hibásnak a jelenlegi helyzetért, a felmérés résztvevőinek 34 százaléka a konzervatív párti brit kormányt, 26 százalék a londoni alsóház képviselőit, 7 százalék az Európai Uniót nevezte meg.
A válaszadók 24 százaléka szerint a kormány, a parlament és az EU egyform...
2019-03-20 19:31:58
Brexit - Párizs csak akkor támogatja a halasztást, ha Theresa May "hiteles stratégiát" mutat be
... megszűnésének (Brexit) elhalasztását június 30-áig annak érdekében, hogy a kiválás feltételeiről egyelőre megegyezni képtelen britek, ne megállapodás nélkül hagyják el a közösséget.
A konzervatív párti brit miniszterelnök a Downing Street által közzétett, Donald Tusknak, az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnökének címzett levelében közli: jóllehet bízik ab...
2019-03-20 17:11:39
Brexit - Theresa May hivatalosan kérte a Brexit halasztását június 30-áig
...
A konzervatív párti brit miniszterelnök a Downing Street által közzétett, Donald Tusknak, az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnökének címzett levelében közli: jóllehet bízik abban, hogy a londoni parlament ratifikálja a Brexit feltételrendszeréről szóló, eddig kétszer is - jelenlegi formájában múlt kedden - nagy többséggel elvetett megállapodást, erre azonb...
2019-03-20 15:02:12
Brexit - Theresa May csak rövid halasztást kér
...
Az előző napi kabinetülésről kiszivárgott hírek még arról szóltak, hogy a konzervatív párti brit miniszterelnök a kilépés jövő pénteki határidejének "legalább" június végéig tartó elhalasztását fogja kérni az EU-tól, de nyitva akarja hagyni az ennél jóval hosszabb, akár kétévi halasztás lehetőségét is.
Médiaértesülések szerint ez az elképzelés a kormány Brexit-párti tag...
2019-03-20 11:11:21
1 2 3 .............45 46 .......68 69 .......90 91 92 
Címkék: Theresa May, Egyesült Királyság, Európai Unióból, Konzervatív Párt, Európai Uniónál, Európai Uniót, Downing Street, Donald Tusknak, Európai Tanács, brit kormány, külföldi EU-polgárokat, újabb népszavazásért, legnagyobb északír, megállapodásos kilépés, britek csaknem, konzervatív párti, korábban keddre, kormány megfelelő, külföldi EU-polgárok, brit EU-tagság, engedélyezési rendszer, résztvevők szűk, újabb népszavazás, múlt héten, londoni alsóház, lehetőségek között, minapi szavazáson, megállapodás nélküli, északír párt, kisebbségben kormányzó, alsóházban azonban, alsóház kétszer, jelenlegi helyzetért, felmérés résztvevőinek, kiválás feltételeiről, uniós állam-, londoni parlament, előző napi, kilépés jövő, ennél jóval, kormány Brexit-párti, életvitelszerűen, médiaértesülések, valószínűsített, megállapodásról, felszólalásában, miniszterelnök, jogosultságaik, állásfoglalása, népszavazásért, megállapodásos, kabinetülésről, fejleményeiről, megállapodást, résztvevőinek, kezdeményezte, támogatásától, elfogadásához,
© 2013 TVN.HU Kft.