Belépés
Folyamatosan bővül a brit Konzervatív Párt vezetői posztjáért indulók névsora
...
Theresa May miniszterelnök, a párt jelenlegi vezetője előző nap jelentette be, hogy június 7-én távozik a Konzervatív Párt éléről. Ez miniszterelnöki megbízatásának végét is jelenti, de ügyvezető minőségben az utód megválasztásáig ellátja a kormányfői feladatokat.
A június 10-én kezdődő utódválasztási folyamat első szakaszában az alsóházi konzervatív frakció többfordulós...
2019-05-25 14:42:17
Brexit - May lemondása után a spanyol kormány megegyezés nélküli kiválásra számít
... Unióval létrejött kilépési megállapodást.
Isabel Celaá szerint a brit kormányfő távozása rossz hír azok számára, akik a rendezett uniós kiválás mellett vannak. Ezután egy "kemény konzervatív vezető, kemény Brexit és kemény idők" várhatók, de mindezért kizárólag az Egyesült Királyság és a brit kormány a felelős - fűzte hozzá.
Az ügyvezető spanyol kormány szóvivője kiemelt...
2019-05-24 14:49:44
Brexit - Theresa May bejelentette lemondását
... azonban egyértelművé vált számára, hogy az ország érdekeit az szolgálja a legjobban, ha ezt az erőfeszítést egy új miniszterelnök folytatja - tette hozzá.
Theresa May kijelentette: a Konzervatív Párt új vezetőjének megválasztási folyamata az ő távozásának időpontja utáni héten kezdődik.
Távozását bejelentő nyilatkozatában alig burkolt módon bírálta a parlament kompromiss...
2019-05-24 12:49:16
EP-választás/Brexit - Befejeződött az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában
...
A brit EP-választások eredményét vasárnap este ismertetik, miután az összes többi EU-tagállamban is befejeződik a szavazás.
A konzervatív párti brit kormány már nem tervezte a részvételt az idei EP-választásokon, mivel ha sikerült volna tartani az eredeti menetrendet, a brit EU-tagság március 29-én megszűnt volna.
A Brexit feltételrendszerét rögzítő, az EU-val nov...
2019-05-23 23:55:39
Brexit - Theresa May megállapodásra szólítja fel a Munkáspártot
...
May a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit tömeglapban közölt írásában felidézi, hogy nem tudott elégséges számú képviselőt megnyerni az Európai Unióval novemberben elért, az alsóház által azonban háromszor is elutasított Brexit-megállapodás elfogadtatásához.
"Sajnálatos módon el kell fogadnom azt a tényt, hogy nincs jele változásnak ebben a helyzetben" - írta ...
2019-05-05 13:41:24
Környezeti és klímaváltozási szükséghelyzetről fogadott el állásfoglalást a brit parlament
...
A döntés nem törvényerejű, így nem kötelezi cselekvésre a konzervatív párti kormányt. Corbyn mindazonáltal hatalmas előrelépésnek nevezte az indítvány elfogadását.
Nicola Sturgeon skót miniszterelnök az általa vezetett Skót Nemzeti Párt (SNP) e héten tartott tavaszi kongresszusán szintén klímaváltozási szükséghelyzetet deklarált, és az elmúlt hetekben ugyanígy tett többt...
2019-05-02 07:04:14
Brexit - Theresa May: a parlament nem engedné a kormánynak a megállapodás nélküli kilépést
... meghallgatásán megkérdezték, hogy az eddig lezajlott szavazások alapján lehetetlennek tartja-e a kilépést a brit EU-tagság megszűnésének feltételeit rögzítő megállapodás nélkül.
A konzervatív párti brit kormányfő válaszában úgy fogalmazott: véleménye szerint a parlament "olyan értelmű döntést hozna, amelyben ragaszkodik ahhoz, hogy a kormány ne legyen hajlandó" megállapodás n...
2019-05-01 20:02:59
Brexit - Távozási időpontjának tisztázását kéri Maytől a tory frakció szakpolitikai testülete
... Theresa May vázoljon fel "egyértelmű menetrendet saját jövőjéről" a párt élén.
May már decemberben jelezte, hogy nem ő kívánja a következő parlamenti választások kampányát megvívni a Konzervatív Párt vezetőjeként, de azt azóta sem fedte fel, hogy mikorra tervezi távozását.
A múlt hónap végén, az 1922 Bizottság akkori ülésén a kormányfő közölte, hogy kész az általa tervez...
2019-04-24 21:10:45
Brexit - Elindította EP-választási kampányát az új Brexit-ellenes párt
...
A párt hetven EP-képviselőjelöltje között van Rachel Johnson, Boris Johnson volt külügyminiszter EU-párti álláspontjáról ismert húga.
Boris Jonhson a kormányzó brit Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-párti frakciócsoportjának egyik zászlóvivője, aki a brit EU-tagságról 2016-ban tartott népszavazáson a kilépésért kampányoló tábor frontembere volt.
A referendumon a...
2019-04-23 16:21:36
Brexit - Felmérés: a legtöbben Farage új Brexit Pártjára szavaznának, ha lesznek brit EP-választások
... nyerte meg, a brit EP-mandátumok egyharmadát begyűjtve.
Az öt évvel ezelőtti brit EP-választáson fordult elő első ízben 1910 óta, hogy nem a két hagyományos nagy parlamenti erő, a Konzervatív Párt vagy a Munkáspárt nyert meg egy országos brit népképviseleti választást.
A YouGov szerdán ismertetett új felmérése szerint a második helyen a hagyományos brit parlamenti pártok...
2019-04-17 21:34:47
1 2 3 ..............46 47 .......69 70 ......91 92 93 
Címkék: Konzervatív Párt, Theresa May, Elindította EP-választási, Brexit Pártjára, Isabel Celaá, Egyesült Királyság, Európai Unióval, Nicola Sturgeon, Skót Nemzeti Párt, Rachel Johnson, Boris Johnson, Boris Jonhson, brit Konzervatív, spanyol kormány, európai parlamenti, brit parlament, megállapodás nélküli, tory frakció, legtöbben Farage, párt jelenlegi, utód megválasztásáig, kormányfői feladatokat, június 10-én, alsóházi konzervatív, brit kormányfő, rendezett uniós, brit kormány, ügyvezető spanyol, ország érdekeit, parlament kompromiss, brit EP-választások, összes többi, konzervatív párti, idei EP-választásokon, eredeti menetrendet, brit EU-tagság, alsóház által, indítvány elfogadását, általa vezetett, elmúlt hetekben, eddig lezajlott, párt élén, következő parlamenti, múlt hónap, 1922 Bizottság, kormányfő közölte, általa tervez, párt hetven, kormányzó brit, brit EU-tagságról, kilépésért kampányoló, brit EP-mandátumok, országos brit, második helyen, hagyományos brit, elfogadtatásához, szükséghelyzetet,
© 2013 TVN.HU Kft.