|
|
|
...
Főzzük kb. 10 percig a tőkehalat sós vízben.
A Mexikói chilis bab Rafinériát keverjük össze vízzel a csomagoláson megadottak szerint, majd forraljuk fel.
Csöpögtessük le a konzerveket. Egy margarinnal kikent hőálló tálba tegyük a kövezkező rétegeket: burgonya, hal, paprika, kukorica, bab. Majd az egészet öntsük le a Rafinéria szósszal.
Süssük kb. 40 percig ... |
2010-12-25 13:44:27 |
|
|
|
|
|
|
... vörösborral felöntjük, megvárjuk, amíg megint odakap, és akkor újra felöntjük kevés vör... |
|
2010-12-17 13:29:12 |
|
|
|
|
|
|
... minden családban lett autó és nagyobb távolságra is elmentek az emberek bevásárolni. De úgy harminc éve még működtek ezek a kis boltok. Volt ott kenyér, felvágottak, egy-két tisztítószer, konzervek, édesség.
Ja, igen, az édesség. Mennyi keménycukrot elszopogatott, sőt elropogtatott. Igazi, egészségtelen foggyilkos dolgok voltak ezek. Meg a ,,furulya rágó". A ... |
2010-12-16 16:49:39 |
|
|
|
|
|
|
... Fóruma (az UGB Fórum) áprilisi száma éppen ezzel foglalkozott. A cikk szerint a glutamát igenis kerülendő, egészségkárosító hatású adalékanyag. Sajnos a hagyományos élelmiszerek (főként konzervek, levesporok, fűszerkeverékek, fűszersók) bőségesen tartalmaznak Na-glutamátot (E621).
A bioélelmiszerekben természetesen tilos a Na-glutamát (E621) használata. Kedves vegetáriu... |
|
2010-12-02 17:15:04 |
|
|
|
|
|
|
... sajtféleségek, töltelékáruk) összetételét próbálja a gyártótól megtudakolni.
Minél több feldolgozási fázison megy át egy alapanyag, vélhetően annál több benne a különféle adalék. Bolti konzervek, édességek, mélyhűtöttés félkész ételek helyett ezért vásároljon inkább friss piaci alapanyagokat és amit lehet, készítsen el otthon maga (főzelékek, saláták, szószok, pizza, krokett... |
|
2010-12-02 17:06:46 |
|
|
|
|
|
|
... tartósabbra csinálták.
Óvatosságot igényelnek tehát:
a többezer kilométeren át utaztatott (nálunk csak érleltetett) déligyümölcsök,
a félkész- illetve készételek (konzervek, mélyhűtőtt áruk)
és a magas feldolgozottságú termékek (egyes tejipari és húsipari készítmények, édességek, "üdítő" italok).
dr. Kalas György
köszönet a fo... |
2010-12-02 17:03:54 |
|
|
|
|
|
|
... el alkalmazni a különböző tartósított készítményekben, elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban. Ebből az időből származik a margarin, a kóla, a rágógumi, az ananászkonzerv, de a húskonzervek és a levesporok is.
- Mi történik akkor, ha a kutatások során egy adalékanyagról kiderül, hogy egészségkárosító hatása van?
- Az adalékanyagokkal kapcsola... |
2010-12-02 11:53:17 |
|
|
|
|
|
|
... sót, borsot, oregánót, erős paprikát, pirospaprikát, fokhagymát.
Alaposan összekeverjük, majd felöntjük egy kevés vízzel és egy csésze kávéval. Hagyjuk, hogy összeforrjon.
A konzerveket alaposan lecsepegtetjük, és le is mossuk, majd az alaphoz adjuk.
Felöntjük fél liter paradicsomlével és hagyjuk ismét összeforrni.
Összetördelve hozzáadjuk a csokit.
K... |
2010-12-01 18:54:06 |
|
|
|
|
|
|
... kisütve, rántott petrezselyemzölddel és külön mártással tálalva, legkedvesebb ételeik közé tartozik.
A hideg előételek tálalásánál nagy előszeretettel alkalmazzák a különböző konzerveket és szalámiféléket, valamint a salátaféléket. Külön említésre méltó hentesáru készítményeik rendkívül gazdag sora, amelyet ugyancsak előszeretettel használnak hidegkonyháikon. A sokféle... |
2010-11-27 16:03:38 |
|
|
|
|
|
|
... kisütve, rántott petrezselyemzölddel és külön mártással tálalva, legkedvesebb ételeik közé tartozik.
A hideg előételek tálalásánál nagy előszeretettel alkalmazzák a különböző konzerveket és szalámiféléket, valamint a salátaféléket. Külön említésre méltó hentesáru készítményeik rendkívül gazdag sora, amelyet ugyancsak előszeretettel használnak hidegkonyháikon. A sokfél... |
2010-11-02 19:57:52 |
|
|
|
|