|
|
|
... szójacsírával
...... ........... ..........
Hozzávalók: 5-6 db cékla, 5-6 db alma, 2 fej hagyma, fél csomag
snidling, vagy újhagyma zöldje, 2 pohár joghurt, 1 db zelleres
szójacsíra-konzerv, 1 teáskanál só, 1 teáskanál almaecet.
Elkészítése: A céklát megfőzzük és hagyjuk kihûlni. Ezután lehámozzuk,
karikákra szeleteljük, és egy tálba ... |
2015-07-16 07:09:08 |
|
|
|
|
|
|
...
Édeskés babsaláta
...... ............
Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 nagy
paradicsompüré konzerv, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, fél csokor
petrezselyem, vegeta.
Elkészítése: A babot megmossuk és 10 órán át, kb. 1 liter vízben
áztatjuk. Utána ugyanebben a vízben odatesszük főni a sóval. Ahogy... |
|
2015-07-16 07:08:22 |
|
|
|
|
|
|
Olasz spagettisaláta
...... ........... .....
Hozzávalók: 1 csomag spagetti száraztészta, 20 dkg trappista sajt,
1 nagy paradicsompüré-konzerv, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor,
1 kávéskanál olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, vegeta.
Elkészítése: A spagettit kb. 3 cm-es darabokra tördeljük és sós
vízben kifőzzük. (Érdemes csak fél... |
2015-07-16 07:02:37 |
|
|
|
|
|
|
... Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása
Károly György [Karfiol]
TOSZKÁN BABLEVES
(Zuppa di fagioli) - konzervből
1 hagyma, 1 piros és 1 zöld paprika, 1 doboz fehér bab (40 dkg), fél evőkanál olivaolaj, fél csilipaprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 1 l zöldségleves, só, frissen őrölt b... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhász Lajosné Terike [Terike]
TONHALAS TÖLTÖTT TOJÁS
Hozzávalók 5 főre:
5 főtt tojás
10 dkg natúr tonhalkonzerv
1 doboz natúr Creme Bonjour
só
bors
1 kiskanál mustár
A díszítéshez:
1 csokor petrezselyem
1 p... |
|
2011-03-20 08:31:04 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem, metélőhagyma, kapor, zellerzöld (lehet vegyesen is)
a díszítéshez:
3 dkg vékony lapocskákra vágott sós mandula
vagy durvára tört mogyoró
16 szem konzerv gyöngyhagyma 16 kis szelet füstölt sonka
1 paradicsompaprika a tészta nyújtásához: liszt
Elkészítés:
A vajastésztát szobahőmérsékleten fölengedjük, majd
három rés... |
2011-03-19 16:34:39 |
|
|
|
|
|
|
... ezersziget salátaporral vagy öntettel. Ha kicsit ízetlen, pici ételízesítőt is rakhatsz bele. Belerakod a kifőtt tésztát. Kockázol bele füstlit, vagy sonkát vagy mindkettőt. Teszel bele vörösbab konzervet, kockázol bele valamilyen sajtot. Kígyóuborkát is teszel bele, de a héját nem hámozod le, mert nagyon jól kiemeli az étel ízét. Nagyon apróra vágott vöröshagymát kockázol bele. T... |
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... sütőmargarin: 25 dkg
keserű kakaópor: 3 evőkanál
finomliszt: 40 dkg (Graham-liszt is lehet)
porcukor: 15 dkg
A töltelékhez:
citrom: 1 db (reszelt héja)
konzerv/friss őszibarack: 40 dkg (idényben jobb a friss, de más friss gyümölcs pl. szilva, meggy is lehet)
babapiskóta: 5 dkg (vagy háztartási keksz)
tehéntúró: 1 kg
va... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 25 dkg shrimp (apró rák, konzerv vagy mirelit), 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1
citrom leve, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma , 2
evőkanál konyak
Elkészítése: A rákokat a konzervdobozból kivéve jól lecsöpögtetjük és kicsit hagyjuk szikkadni. A levét
ös... |
2010-11-27 17:05:32 |
|
|
|
|
|
|
... belőlük.
Törölni nem kell. Az egyes receptekben közölt cukormennyiség nem
szigorú törvény, amit mindenkképpen meg kell tartani. Csökkenthetjük,
de mivel a cukor nemcsak édesít, hanem konzervál is, ha kevesebbet
használunk belőle, akkor növeljük a gőzölési időt vagy a konzerválószer
mennyiségét.
Konzerválószerként szalicilt va... |
2010-11-04 05:35:05 |
|
|
|
|