|
|
|
Egy filozófia professzor az előadását úgy kezdte, hogy fogott egy konzerv-üveget és feltöltötte kb. 5 cm átmérőjű kövekkel. Rákérdezett, hogy ugye tele van az üveg.
Igen - volt a válasz.
Ezután elővett egy dobozt, tele apró kaviccsal, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy ... |
2015-11-19 10:40:34 |
|
|
|
|
|
|
... közül válasszuk a DURILLO durumbúzából
készült termékeket.
SAVANYÍTÓ
Az eddig használt ecetet nem lesz nehéz almaecetre,
majd citromlére lecserélni. A konzervu-
borkával szemben részesítsük előnyben a házilag kov
ászoltat. Ha az étel jellege megengedi,
savanyított tejtermékkel, aludttejjel, joghurttal, ... |
|
2015-05-03 00:42:51 |
|
|
|
|
|
|
... eredményeinek megfelelő, számomra védelmetbiztosító határozatot hozni szíveskedjék.TiszteletteL:Dr. Ormándy PaulaMemória . . . Ficamos fényképező memóriám van, különleges érzékenységgelés konzerválókészséggel az írott szövegek iránt.Hányszor látok írásokat tíz év előttről, húsz év előttről, egy évelőttről és nyolc év előttről, gépe... |
2011-11-23 19:36:39 |
|
|
|
|
|
|
... Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása
Károly György [Karfiol]
TOSZKÁN BABLEVES
(Zuppa di fagioli) - konzervből
1 hagyma, 1 piros és 1 zöld paprika, 1 doboz fehér bab (40 dkg), fél evőkanál olivaolaj, fél csilipaprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 1 l zöldségleves, só, frissen őrölt b... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... összeturmixoljuk. A citromfagylaltot a poharakba tesszük, rátöltjük az italt. Összekeverjük, és fogyasztjuk.
Sárgabarack turmix
Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz sárgabarack konzerv, 1 doboz vaniliás vagy sárgabarackos joghurt, 2 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, 1 dl ananászlé, 1 db tojás, tej.
Elkészítés: A barackot aprítógéppel pépe... |
|
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... ezersziget salátaporral vagy öntettel. Ha kicsit ízetlen, pici ételízesítőt is rakhatsz bele. Belerakod a kifőtt tésztát. Kockázol bele füstlit, vagy sonkát vagy mindkettőt. Teszel bele vörösbab konzervet, kockázol bele valamilyen sajtot. Kígyóuborkát is teszel bele, de a héját nem hámozod le, mert nagyon jól kiemeli az étel ízét. Nagyon apróra vágott vöröshagymát kockázol bele. T... |
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
* 1 közepes fej vöröshagyma
* 1 kiskanál szárított kakukkfű (én kihagytam)
* só
* őrölt bors
A babraguhoz:
* 60 dkg főtt vagy konzerv bab (én utóbbit használtam)
* 1 közepes fej lila hagyma elkészítés
1. A hagymát felaprítjuk, a káposztát tökreszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk ... |
2010-07-05 08:09:37 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
o 1 citrom reszelt héja és leve
o 1 sütőpor
o 2 dl tej (bőven mérve)
o 4 tojás
o 28 dkg cukor
o 8 dkg margarin
o 1 kg sárgabarack (idei, vagy konzerv)
o 28 dkg porcukor
Elkészítése: Habosra keverjük a margarint a cukorral és a négy tojássárgájával. Felfuttatunk 1 sütőport a tejben, majd vékony sugárban a tojásos masszához... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
... óráig, majd lisztbe forgatom. Ezután serpenyőben, olíva olajon hirtelen (1-2 percig) sütjük. Ezután jénai tálba helyezzük oly módon, hogy alulra tesszük a húst, arra szeletelt gombát (lehet konzerv is), a gombára pedig a felszeletelt paradicsomot és paprikát. A jénai fedelét lezárva előmelegített sütőben közepes hőfokon 25 percig sütjük. 25 perc után megszórjuk reszelt sajttal és ... |
2010-04-23 06:41:32 |
|
|
|
|
|
|
... óráig, majd lisztbe forgatom. Ezután serpenyőben, olíva olajon hirtelen (1-2 percig) sütjük. Ezután jénai tálba helyezzük oly módon, hogy alulra tesszük a húst, arra szeletelt gombát (lehet konzerv is), a gombára pedig a felszeletelt paradicsomot és paprikát. A jénai fedelét lezárva előmelegített sütőben közepes hőfokon 25 percig sütjük. 25 perc után megszórjuk reszelt sajttal és ... |
2010-02-15 17:05:58 |
|
|
|
|