Belépés
Illegális bevándorlás - A német soros EU-elnökség nem számít gyors megállapodásra a menedékkérők elosztásáról
...
A menedékkérők elosztása "nagyon-nagyon kemény dió", valószínűleg a keddi miniszteri megbeszélésen sem sikerül minden részletkérdésre kiterjedő megegyezésre jutni, és az ügyet át kell majd utalni a tagországi kormány-, illetve államfőket összefogó Európai Tanácshoz - mondta Horst Seehofer az ARD német országos köztelevíziónak.
Amikor megérkezik egy hajó valamely földközi...
2020-07-07 11:21:21
Az EU kereskedelmi biztosa visszavonta jelöltségét a WTO igazgatói tisztségére
... a koronavírus-válság utáni helyreállás, kereskedelmi viták az Egyesült Államokkal, a Kínával fenntartott diplomácia kapcsolatok, valamint a Nagy-Britanniával kötendő, Brexit utáni megállapodás.
"Az EU kereskedelmi politikájához e kihívások tükrében teljes elkötelezettség szükséges, ezért úgy döntöttem nem indulok a WTO igazgatói tisztségéért" - jelentette ki, hozzátéve hogy ...
2020-06-29 16:33:00
Koronavírus - Az illetékes miniszterek nem szavazták meg az egészségügyi minisztérium által javasolt korlátozás
... oktatási minisztérium előzetesen egyeztetett arról, hogy bevezessék a "távvizsgákat" a felsőoktatásban a koronavírus fertőzés terjedésének megakadályozása, de végül erről sem született megállapodás, a tanácskozás döntések nélkül ért véget. A koronakabinet hétfőn ismét összeül a vitás kérdések rendezésére.
A június eleje óta ismét lábra kapott járvány sajátossága, hogy az egy...
2020-06-28 15:10:21
BÉT - Csökkenő forgalom mellett esett a BUX a héten
... kamatcsökkentési ciklus kezdetéről. Virág Barnabás ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a júliusi lehet az utolsó kamatvágás, megfelelő távolságot fognak tartani a 0 százaléktól. A határidős kamatláb-megállapodások alapján további kamatvágásokat áraznak a piaci szereplők - írták.
A CIB Bank elemzői szintén kiemelték, hogy a kamatvágás után gyengülésnek indult a forint: heti szinten ...
2020-06-28 07:04:51
Washington vízumkorlátozásokat vezet be kínai tisztségviselőkkel szemben Hongkong miatt
... ellehetetlenítése érdekében.
Megismételve az Egyesült Államok korábban többször is hangoztatott véleményét, miszerint Peking megsértette az Egyesült Királysággal 1997-ben Hongkongról kötött megállapodást, Pompeo újfent az egyezményben foglaltak tiszteletben tartására szólította fel Kínát.
Donald Trump amerikai elnök és Mike Pompeo a múlt hónapban jelentette be, hogy viss...
2020-06-27 07:04:54
Állami mentőcsomagot kapott a KLM is
... kormányzati segítségre van szüksége a KLM-nek, mivel a több mint száz éves légitásaság készpénzállománya nem elegendő ahhoz, hogy átvészeljék a koronavírus-járvány okozta válságot.
A megállapodás szerint a holland kormány 2,3 milliárd euró értékű, 90 százalékos állami garanciával rendelkező hitelkeretet tart fenn, amelyet 11 kereskedelmi bank nyújt. Emellett indirekt 1 milliá...
2020-06-26 18:12:04
Európai Környezetvédelmi Ügynökség: válságos állapotban vannak a tengerek a túlhalászás és elhanyagolás miatt
... a műanyaghulladék és a szennyezés egyéb típusai, valamint a nem fenntartható halászat.
"A 2030-ig tartó időszakra szóló új uniós biodiverzitási stratégiára és az európai zöld megállapodás egyéb elemeire támaszkodva azonnali és egységes intézkedésekre van szükség a tengerek védelme és a helyreállítás érdekében" - fogalmazott.
A tengerek helyzetéről készített jelentés azt ...
2020-06-25 15:21:47
NATO-főtitkár: fontos, hogy eredményes tárgyalást folytassanak a nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerz
... környezetet.
"Üdvözlöm, hogy Oroszország és az Egyesült Államok tárgyalásokat kezdett, hogy megvizsgálják, miként és milyen feltételek mellett lehet meghosszabbítani a fegyverzet-ellenőrzési megállapodást a nukleáris potenciál korlátozása érdekében" - fogalmazott.
Beszámolók szerint Stoltenberg támogatta azt az amerikai elképzelést, amely szerint egy ilyen megállapodásba...
2020-06-23 22:08:40
Nem történt előrelépés az Egyesült Államok és Oroszország bécsi tárgyalásain a nukleáris leszerelésről
... Moszkva között, amely korlátozza a két fél nukleáris arzenálját. A dokumentum értelmében mindkét ország egyenként legfeljebb 800 hordozórendszerrel és 1 550 atomtöltettel rendelkezhet. A megállapodás 2021. február 5-én jár le; és egy alkalommal maximum öt évre lehet meghosszabbítani.
A Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) becslései szerint Oroszország és az USA a...
2020-06-23 21:55:03
Aláírták a Bihar-Bisztraterebes autópályaszakasz tervezési, kivitelezési szerződését
...
A romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) már 2018 októberében kihirdette az útépítési pályázat győztesét, a Trameco SA, Vahostav SK, Drumuri Bihor SA, Drum Asfalt Srl, valamint az East Water Drillings SL társaságok által alkotott román-szlovák konzorciumot, de a versenyben alulmaradt cégek óvásainak elbírálása több mint másfél évet késleltette a szer...
2020-06-12 16:13:13
1 2 3 ..............................187 188 ...............281 282 ...............373 374 375 
Címkék: Európai Környezetvédelmi Ügynökség, Egyesült Államok, Európai Tanácshoz, Horst Seehofer, Egyesült Államokkal, Virág Barnabás, Egyesült Királysággal, Donald Trump, Mike Pompeo, Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet, Trameco SA, Vahostav SK, Drumuri Bihor SA, Drum Asfalt Srl, East Water Drillings SL, német soros, menedékkérők elosztásáról, illetékes miniszterek, egészségügyi minisztérium, nukleáris eszközök, nukleáris leszerelésről, menedékkérők elosztása, keddi miniszteri, tagországi kormány-, hajó valamely, koronavírus fertőzés, tanácskozás döntések, koronakabinet hétfőn, vitás kérdések, június eleje, júliusi lehet, utolsó kamatvágás, piaci szereplők, kamatvágás után, egyezményben foglaltak, múlt hónapban, több mint, megállapodás szerint, holland kormány, szennyezés egyéb, 2030-ig tartó, európai zöld, tengerek védelme, helyreállítás érdekében, tengerek helyzetéről, nukleáris potenciál, amerikai elképzelést, ilyen megállapodásba, dokumentum értelmében, megállapodás 2021, alkalommal maximum,
© 2013 TVN.HU Kft.