Belépés
Zenés műsorral hirdette meg új évadját a Szegedi Nemzeti Színház
... műsorra A padlást, a félig mese félig musicalt Méhes László állítja színpadra.
A Szegedi Kortár Balett Juronics Tamás Blue címet viselő darabját mutatja be ősszel. A táncművész-koreográfus rendezi Mozart Szöktetés a szerájból című vígoperáját is, a történetet a 21. századba átültetve.
Benkó Bence és Fábián Péter az angol Peter Shaffer Black comedy című vígjátékát állítjá...
2020-06-11 20:36:45
A következő évadban pótolja több külföldi fellépését a Szegedi Kortárs Balett
... darabban a csoportok és egyének közti színbeli, formai különbségekkel készteti majd asszociációra a nézőket. Az előadás másik felvonásának alkotója a tervek szerint Nanine Linning holland koreográfus lesz.
A társulat második premierje jövő februárban a Szegedi Nemzeti Színházban a Szegedi Szimfonikus Zenekarral együtt valósul meg. Juronics Tamás Bartók Béla Concerto című művé...
2020-06-11 18:53:19
Öt bemutatót tervez a Budapesti Operettszínház a jövő évadban
... tündérkertben képzelték el a teret és a jelmezeket is. Kiemelte: az előadásban komoly szerepe lesz a színház balettegyüttesének. Alkotótársként Krizsán Dániel és ifj. Zsuráfszky Zoltán koreográfus is részt vesz a munkában.
A mosoly országa című Lehár-operett premierjét 2021. január 29-én tartják. Mint a darabot rendező Stephen Medcalf videoüzenetében felidézte, korábban Marse...
2020-06-10 20:03:39
Trianon 100 - Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a trianoni diktátumra
...
Csütörtökön 16 órától érkeznek a táncosok a Hősök terére, ahol a közös tánc koreográfusa, Berecz István táncművész-koreográfus, a Fölszállott a páva verseny 2012-es szólótánc győztese várja őket és vezeti a Táncszáz elnevezésű közös fellépést - olvasható a közleményben.
Mint írják, a mintegy 20 perces bemutató során a jellegzetes magyar néptáncok egyvelegét láthatják azo...
2020-06-02 15:41:52
Játék és tánc 10 percben - Online családi sorozatot indít a Várkert Bazár
... mellett a videók egy-egy népszokást, parasztregulát, gyermekdalt, ritmusjátékot is megismertetnek a nézőkkel, akik betekinthetnek a népviseletek mesés világába Fitos Dezső táncművész, koreográfus és művészeti vezető, valamint Kocsis Enikő táncművész, koreográfus és művészeti vezető közreműködésével.
Az első epizód szombat 16 órától Tavaszkezdő népszokások - Moldvai tánctanítá...
2020-05-08 16:32:45
Ma van a Tánc Világnapja


Ma van a TÁNC világnapja.
Olvassátok Lin Hwai-min tajvani táncos, író, koreográfus tánc világnapi üzenetét:

"Ahogy az Énekek Könyvének Nagy Előszava, a Krisztus előtti 10-7. századi kínai versgyűjteményben mondja:

"Az érzelmek kavarognak s ...
2020-04-29 16:38:56
Színvonalas produkciókkal készül az új évadra a zalaegerszegi Heves Sándor Színház
... megtartani. Reményeik szerint az előadást - egy évvel később - 2021. március 12-én láthatja a közönség Böhm György rendezésében. A Jászai Mari-díjas rendező állítja színpadra Bakó Gábor koreográfus segítségével az évadot záró Cigánykerék című musicalt, Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza alkotását.
A Lázár Ervin-program keretében szeptember 16-án Farkas Ignác rendezésében sze...
2020-04-20 13:31:30
Néptáncoktató filmsorozatot tesz közzé az Országos Széchényi Könyvtár az interneten
...
A sorozat szerkesztője és forgatókönyvírója Diószegi László történész, Harangozó-díjas koreográfus, rendezője Szécsényi Anikó, az OSZK munkatársa - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel. A sorozat pénteki részében szatmári táncokat mutatnak be.
A Táncolj velünk! című néptáncoktató filmsorozat 1998 és 2008 között készült gyermekeknek a nemzeti könyvtárban. Az ismere...
2020-04-16 14:42:52
Színházi, zenei, turisztikai és gyermekirodalmi alkotások válnak elérhetővé a héten az interneten
... kulturális és turisztikai szektort megviselő helyzetben készült videóban a korábban élettel teli, de jelenleg üres város látható a zene, a tánc és a fények kompozíciójára építve. A kortárs koreográfus Feledi János tánca és Lukács Miklós cimbalomművész játéka is megjelenik a filmben, a rendező Végh Vozó Zoltán.
A Jászok Egyesülete közösségi oldalán történelmi séta tekinthető m...
2020-04-15 17:52:47
A táncművészeket is inspirálta az Európa című dal feldolgozása
... videóklipben lesz látható, amelyet az énekesek és táncosok közösen alkottak meg. A kezdeményezésben 29 táncos vett részt, mások mellett Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas magyar táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, valamint Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész, koreográfus - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
A projekt koncepció...
2020-04-15 11:51:48
1 2 3 ......................73 74 ............110 111 ............146 147 148 
Címkék: Szegedi Nemzeti Színház, Szegedi Kortárs Balett, Budapesti Operettszínház, Várkert Bazár, Tánc Világnapja, Heves Sándor Színház, Országos Széchényi Könyvtár, Méhes László, Szegedi Kortár Balett Juronics Tamás Blue, Mozart Szöktetés, Benkó Bence, Fábián Péter, Peter Shaffer Black, Nanine Linning, Szegedi Nemzeti Színházban, Szegedi Szimfonikus Zenekarral, Juronics Tamás Bartók Béla Concerto, Alkotótársként Krizsán Dániel, Zsuráfszky Zoltán, Stephen Medcalf, Berecz István, Fitos Dezső, Kocsis Enikő, Olvassátok Lin Hwai-min, Énekek Könyvének Nagy Előszava, Böhm György, Jászai Mari-díjas, Bakó Gábor, Szakcsi Lakatos Béla, Csemer Géza, Lázár Ervin-program, Farkas Ignác, Diószegi László, Szécsényi Anikó, Feledi János, Lukács Miklós, Végh Vozó Zoltán, Jászok Egyesülete, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Vári Bertalan Harangozó-díjas, következő évadban, jövő évadban, trianoni diktátumra, zalaegerszegi Heves, félig mese, szerájból című, angol Peter, előadás másik,
© 2013 TVN.HU Kft.