|
|
|
... brokkoli
FÉL köteg zöldhagyma
NEGYED piros húsú paprika
NEGYEDananász (vagy egy fél kis doboz konzerv)
25 g földimogyoró
60 ml zöldségleves
3 ek szójaszósz
koriander -, vagy petrezselyemzöld
A pácléhez:
1 chilipaprika
1 gerezd fokhagyma
1 tk balzsamecet
3 tk szójaszósz
1 tk folyékony méz
1 ek paradic... |
2011-09-04 11:00:16 |
|
|
|
|
|
|
... tök,uborka, cukkini, paradicsom, kamilla, napraforgómag
fekete üröm - sárgarépa, petrezselyem, zeller, alma, kivi, földimogyoró, egyes fűszerek (kömény, édeskömény, ánizs, koriander)
nyírfa - alma, körte, kivi, csonthéjasok (mogyoró, dió, mandula, szilva, cseresznye,meggy, őszibarack, sárgabarack), avokádó, burgonya, paradicsom, sárgarépa, zeller, spe... |
|
2011-09-01 21:11:48 |
|
|
|
|
|
|
...
A borogatást cserélgessük, hogy egyenletes meleget
biztosítsunk az érintett terület számára.
A keringés élénkülésével a bőr kipirul.
Koriander levél:
Koriander mag:
A koriander vizelethajtó, vértisztító és szélhajtó hatású.
Teába áztatva hasznos lázcsillapító /tehetünk bele fe... |
2011-09-01 15:18:30 |
|
|
|
|
|
|
A korianderolaj élelmiszer-ipari adalékként történő széleskörű alkalmazásával megakadályozható, sőt akár gyógyítható lenne számos élelmiszer-eredetű megbetegedés, például a szalmonella vagy az ételmérgezés - állítják a portugál Beira Interior Egyetem kutatói egy most megjelent tanulmányban. Tizenkét baktériumtörzsön tesztelték a korianderolaj antibakteriális hatását, közöttük volt ... |
|
2011-08-30 07:29:34 |
|
|
|
|
|
|
... gőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni. Savanyúságok eltevéséhez használhatjuk a "Kapros" néven kapható tartósító-ízesítő keveréket, amely kaprot, babérlevelet, feketeborsot, mustármagot, koriandert, sót és benzoesavas nátriumot tartalmaz. Úgy használjuk, hogy 4,5 l vizet felforralunk 4 dl 20%-os ecettel, ha gyengébb ecetet használunk, kevesebb vizet és több ecetet vegyünk, hogy kb. 5... |
|
2011-08-29 16:58:26 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük ki a szemes fűszereket, ezeket a végén beletehetjük az üvegekbe is. Felöntő lé literenként vegyünk 1-2 szem szegfűszeget, 3-4 szem fekete borsot, 3-4 szem mustármagot, 2-3 szem koriandert, 1-2 szem szegfűborsot. Mindezt kb. 30 percig tartó forralással főzzük ki, majd a fűszereket kivéve, a felöntő levet szűrjük le. A zöld levélfűszereket kidobhatjuk, de a szemes fűszereket ... |
2011-08-29 16:54:03 |
|
|
|
|
|
|
... eláll.
Magyar mustár
Hozzávalók:
50 dkg fehér-mustármag-por,
250 ml borecet,
250 ml víz,
porított: 65 g csombor,
25-25 g kakukkfű, koriander, szárított petrezselyem,
édes must,
ízlés szerint só.
Elkészítése: A mustármag, ecet, víz keverékét 1 napig állni hagyjuk. Másnap hozzákeverjük a fűszer... |
2011-08-29 16:09:21 |
|
|
|
|
|
|
... egészségügyi problémája van, az készítse konyhasó helyett 15 dkg tengeri sóval.
Magyaros fűszerkeverék
Hozzávalók: 1-1 mokkáskanál majoránna, bazsalikom, kömény és koriander, 4-4 mokkáskanál borsfű és kakukkfű, 5-5 mokkáskanál porított mustár és édes-nemes paprika, 7 mokkáskanál porított zeller, 10 mokkáskanál só.
Paprikapüré
Elkés... |
2011-08-29 16:03:54 |
|
|
|
|
|
|
... sötét, hűvös helyen.
Pikáns fűszeres olaj
1/2 l nemes olaj, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 db kicsi száraz csilipaprika, 5-6 szem borókabogyó, 1 kiskanál koriandermag, 2-3 babérlevél, 5 szem szegfűbors, 1/2 kiskanál bors. A jól lezárt üveget 2 hétig hagyjuk állni, sötét helyen.
Rozmaringolaj
1 liter olivaolajba 8-10 ág r... |
2011-08-29 15:59:27 |
|
|
|
|
|
|
... a ras el hanout. Sokféle recept létezik, szinte minden magára valamit is adó boltnak saját receptje van, néha húsz vagy még annál is több összetevőből áll. Általános összetevői: bors, koriander, kömény, szegfűszeg, kardamon, kurkuma, fahéj, gyömbér, só, szerecsendió, chili, rózsaszirom.
Barbecue keverék
Nagyon népszerűek az Észak-Amerikából ismert barbecue (b... |
2011-08-29 15:53:57 |
|
|
|
|