Belépés
kökény
... gyümölcsént, vagy gin hozzáadásával 1-2 hónapig érlelve.
 
 
III.
Grúz kökényszósz

Hozzávalók:
500 g kökénybogyó;
1/2 pohár víz;
2 evőkanál korianderlevél (kindza);
1 1/2 evőkanál kapor;
2-3 gerezd fokhagyma;
1 kávéskanál őrölt pirospaprika.
A kökényt öntsük le vízzel, és teljesen főzzük szét gyenge tűzön, fedő ...
2013-09-13 23:31:14
Csatnik
...
(Kaldeneker György receptje)

Hozzávalók: 3 evőkanál olaj, 3 vöröshagyma, 3 evőkanál cukor, 1 üveg őszibarack befőtt, 1 csilipaprika, só, bors, 100 ml fehér borecet, 1 csomó korianderlevél, 3 evőkanál reszelt friss torma, 1 evőkanál zöldcitromhéj

Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a felkockázott hagymát és a cukrot. Addig pároljuk, ...
2013-08-18 12:59:53
indiai burgi kebab!
... pirospaprika,
só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1/2 csésze tej,
1 púpozott evőkanál vaj,
2 teáskanál őrölt gyömbér,
4 teáskanál apróra vágott korianderlevél,
2-3 zöldcsili vagy kicsi, hegyes erős zöldpaprika,
zsemlemorzsa a panírozáshoz,
olaj a sütéshez,
2 evőkanál liszt a kebabok megszó...
2012-09-21 13:19:00
3. ARAB KONYHA
... evőkanál paradicsompüré

- 1 mokkáskanál kurkuma

- csipetnyi bors, só

- 1 kávéskanál pirospaprika

- levestészta

- 1 csokor korianderlevél

- néhány apróra vágott borsmentalevél

- citromlé



Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk az olajon és hozzáadjuk a húsdarabokat. ...
2012-03-26 22:15:28
2. ARAB KONYHA
... például a cukkini -, a sárgarépa és a burgonya. Sok hagymát, fokhagymát (a kettőt egyszerre ritkán) és petrezselyemzöldet használnak ízesítőül. A nyugati arab országokban inkább a zöld korianderlevél, keleten (török és perzsa hatásra) a zöld kaporlevél a leggyakoribb friss fűszer, míg a mentát (Mentha viridis; ez nálunk nem honos, de a fodormenta jól helyettesíti) mindenhol egyfor...
2012-03-26 21:59:30
Nincs Cím
... és fél óra, valamint a bab áztatási ideje.

Hozzávalók:

30 dkg bab
1 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor korianderlevél (vagy mokkáskanál őrölt koriander)
1 csipetnyi csípős paprika
1 tojás
12 dkg liszt
2 evőkanál szezámmag
bő olaj a sütéshez


...
2012-02-14 12:37:50
x
... olaj
2 evőkanál mustármag
2 kávéskanál urad dha! (apró, szárított feles borsó)
1 marék currylevél
2 citrom héja és leve
1 csokor apróra vágott, friss korianderlevél tengeri só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Dobd a rizst forrásban lévő vízbe, főzd 10 percig, majd szűrd le.
Melegítsd az olaja...
2011-09-25 20:12:25
Joghurtos sárgarépa
... kaporral is kipróbálhatják.
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

1/2 l joghurt
60 dkg sárgarépa
1 kávéskanál koriandermag (kapormag)
1 marék korianderlevél (kaporlevél)
4 evőkanál olívaolaj
só és bors

A sárgarépát megtisztítjuk és közepesen vékony szeletekre vágjuk.
Olajat forrósítunk, állandó keverés mellett bele...
2011-08-22 16:07:56
x
... még 10 percig csöndesen főzzük. A tojássárgákat kikeverjük egy kevés meleg levessel és tálalás előtt a levesbe öntjük. Meghinthetjük egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem- vagy korianderlevéllel.
***
folyt. köv. :)
#171
2009. március 17. 14:01
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása




...
2011-03-20 08:45:28
x
... SZIJOLAF
(tadzsik sóskaleves)
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanálnyi olivaolaj, 1 evőkanál liszt, 40 dkg burgonya, 40 dkg friss sóska, 2 evőkanál korianderlevél (kínai petrezselyem), 1 - 1 evőkanál bazsalikom- és kaporlevél, 8-10 szem bors, 1 dl tejföl, 1 dl joghurt, só.
Az összes hagymát vágjuk apróra és pirítsuk aranyszínűre az olajon, en...
2011-02-13 09:37:13
1 2 3 
Címkék: ARAB KONYHA, Nincs Cím, Kaldeneker György, kökényt öntsük, lábasban forrósítsuk, felkockázott hagymát, kebabok megszó, apróra vágott, kettőt egyszerre, nyugati arab, zöld korianderlevél, zöld kaporlevél, leggyakoribb friss, rizst forrásban, sárgarépát megtisztítjuk, tojássárgákat kikeverjük, kevés meleg, levesbe öntjük, evőkanálnyi apróra, összes hagymát, petrezselyemzöld, korianderlevél, paradicsompüré, kipróbálhatják, borsmentalevél, hozzáadásával, megtisztítjuk, zöldcitromhéj, meghinthetjük, tojássárgákat, pirospaprika, panírozáshoz, zsemlemorzsa, csilipaprika, helyettesíti, leggyakoribb, húsdarabokat, petrezselyem, felkockázott, vöröshagymát, koriandermag, aranyszínűre, országokban, vöröshagyma, felhasználó, evőkanálnyi, mokkáskanál, levestészta, forrósítsuk, gyümölcsént, forrósítunk, megpároljuk, kökényszósz, elkészítési, zöldpaprika, kökénybogyó, kávéskanál, hozzávalók, kaporlevél, fodormenta, sóskaleves, bazsalikom, szeletekre, fokhagymát, használnak, kaldeneker, elkészítés, currylevél, hozzáadjuk, őszibarack, kikeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.