Belépés
Szabályos világ

Gambar:
Szabályos világ

Szép, szabályos világban élünk,
és mégis mindannyian félünk.
Szabályaikkal korlátoznak,
ha ellenkezünk, feláldoznak.

Szabályok oltárára tesznek.
Ha nem, azok maguktól esznek,
falnak fel elevenen rágva,
vagy vernek ...
2023-03-18 23:20:38
13 kérdés
... össze
függésekre világítanának rá? Demokratikus ez a hozzáállás?

7. "Gyilkos" és "veszélyes" a koronavírus, kivéve fociidényben? Ez nem arról árulkodik,
hogy nem objektív okokból korlátoznak, hanem pillanatnyi érdekeik szerint? Komolyan
­vehetők egyáltalán a korlátozások?

8. Tudományos-e az a hozzáállás, hogy bármilyen halálesetnél ko­rona­ví­...
2021-11-16 09:59:53
Harmadik hullám
... összefüggésekre világítanának rá? Demokratikus ez a hozzáállás?

7. "Gyilkos" és "veszélyes" a koronavírus, kivéve fociidényben? Ez nem arról árulkodik, hogy nem objektív okokból korlátoznak, hanem pillanatnyi érdekeik szerint? Komolyan ­vehetők egyáltalán a korlátozások?

8. Tudományos-e az a hozzáállás, hogy bármilyen halálesetnél ko­rona­ví­rus áldozat lesz ...
2021-03-11 15:33:48
Koronavírus - Skót miniszterelnök: meg kell akadályozni a fertőzések behurcolását más országrészekből
...
Nicola Sturgeon a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva alig burkolt utalást tett arra, hogy a skót kormány esetleg karanténkötelezettséget vezethet be például az Angliából Skóciába utazókra.
Sturgeon kijelentette: Skóciában sikerült nagyon alacsony szintre csökkenteni a koronavírus-fertőzöttséget, így a következő hetek egyik legnagyobb kockázata...
2020-07-12 15:01:48
Árcsökkenésre számítanak az ingatlanközvetítők az albérletpiacon
...
Sajtóértesülések szerint a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs elfogadta azt a javaslatot, ami korlátozná a rövid távú lakáskiadást, eszerint 120 vendégéjszakában korlátoznák éves szinten a lakások rövid távú kiadásának lehetőségét. Idén pedig október és december vége között 30 napos korlátot vezetnének be.
A Duna House becslése szerint az intézkedés Budapesten 10-15 ezer lak...
2020-07-09 12:01:25
Koronavírus - Törvénnyel korlátoznák Romániában a kijárást és gyülekezést a rendkívüli állapot után
...
Továbbra sem nyithatnak ki a vendégeket helyben kiszolgáló vendéglátóhelyek, a közszállítási járműveken, munkahelyen és minden zárt térben kötelező lesz a védőmaszk viselése - ismertette a törvénytervezet előírásait a miniszterelnöki kancellária vezetője. Ionel Danca a kormányülés utáni sajtótájékoztatón elmondta: a törvénytervezet továbbra is lehetővé tenné, hogy a hatóságok...
2020-05-11 16:42:00
Koronavírus - Április végétől újra engedélyezik az istentiszteleteket Csehországban
...
Babis szerdán a közszolgálati televízióban beismerte, hogy a kormány előző nap, amikor a korlátozások feloldásának forgatókönyvéről tárgyalt, megfeledkezett az egyházi szertartásokról. Jan Hamácek belügyminiszter azonban már kidolgozta a megfelelő javaslatot, amelyet pénteki ülésén fogad el a kormány. Babis a javaslatot megvitatta Dominik Duka prágai érsekkel, a cseh katoliku...
2020-04-17 11:32:05
Koronavírus - EU-s szakminiszterek: kiemelt feladat a kereskedelem nyitottságának fenntartása
...
A nemzetközi kereskedelmi ügyekkel foglalkozó miniszterek aláhúzták, hogy támogatni kell az EU-tagállamok gazdaságainak gyors helyreállítását, az ellátási láncok hosszútávú fenntarthatóságának biztosításával.
Utóbbi cél érdekében meg kell őrizni a kereskedelem nyitottságát és folytonosságát, ez feltétele az egységes piac hatékony működésének is - szögezték le.
A már...
2020-04-16 18:14:05
Krónika 7. rész (közigazgatási törvénycsomag)
...
Orbán Balázs: folytatódhatnak a zöldfejlesztések a Ligetben
Kiemelten közérdekű beruházásnak minősülhet a Liget Budapest projekt, és a helyi önkormányzatok részéről változtatási tilalom nem lenne alkalmazható - közölte Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításait ismertetve kedden az Országgyűlésben.
...
2020-04-07 17:52:36
Koronavírus - Ukrajnában egyelőre nem korlátozzák a tömegrendezvényeket
...
A tisztségviselő hozzátette ugyanakkor, hogy a helyzet meglehetősen gyorsan változik, amire a kormányzat is hasonlóan gyorsan fog reagálni.
"Meg kell értenünk, hogy a helyzet eléggé dinamikusan változik, és a döntések is ilyen dinamikusan változhatnak. Az országnak előrelátónak kell lennie" - fogalmazott a miniszterhelyettes.
Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester ...
2020-03-10 19:43:14
1 2 3 ....18 19 ..27 28 ..35 36 37 
Címkék: Nicola Sturgeon, Angliából Skóciába, Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, Duna House, Ionel Danca, Dominik Duka, Orbán Balázs, Liget Budapest, Vitalij Klicsko, fertőzések behurcolását, rendkívüli állapot, kereskedelem nyitottságának, skót kormány, következő hetek, rövid távú, lakások rövid, intézkedés Budapesten, vendégeket helyben, közszállítási járműveken, védőmaszk viselése, törvénytervezet előírásait, miniszterelnöki kancellária, kormányülés utáni, törvénytervezet továbbra, közszolgálati televízióban, kormány előző, korlátozások feloldásának, egyházi szertartásokról, megfelelő javaslatot, javaslatot megvitatta, cseh katoliku, nemzetközi kereskedelmi, ellátási láncok, kereskedelem nyitottságát, egységes piac, helyi önkormányzatok, egyes közigazgatási, tisztségviselő hozzátette, helyzet meglehetősen, helyzet eléggé, országnak előrelátónak, magazinműsorának, forgatókönyvéről, zöldfejlesztések, sajtóértesülések, vendégéjszakában, vendéglátóhelyek, országgyűlésben, szakminiszterek, helyreállítását,
© 2013 TVN.HU Kft.