Belépés
Folyamatosan bővül a brit Konzervatív Párt vezetői posztjáért indulók névsora
... előző nap jelentette be, hogy június 7-én távozik a Konzervatív Párt éléről. Ez miniszterelnöki megbízatásának végét is jelenti, de ügyvezető minőségben az utód megválasztásáig ellátja a kormányfői feladatokat.
A június 10-én kezdődő utódválasztási folyamat első szakaszában az alsóházi konzervatív frakció többfordulós szavazássorozattal két lehetséges jelöltre szűkíti az indu...
2019-05-25 14:42:17
Katalán válság - Felfüggesztette az előzetes letartóztatásban lévő katalán képviselők mandátumát a spanyol parl
... képviselőt jelent.
A tervek szerint a törvényhozás június végén, július végén kezdheti meg a miniszterelnök-választási folyamatot. Az alacsonyabb többség kedvezhet a királytól várhatóan kormányalakítási megbízást kapó Pedro Sánchez szocialista vezetőnek. Pártja ugyanis 123 mandátummal rendelkezik az alsóházban, vagyis egyedül nem tud kormányt alakítani.
Az eddig ismerté ...
2019-05-24 16:09:26
Brexit - May lemondása után a spanyol kormány megegyezés nélküli kiválásra számít
... szóvivő, és hangsúlyozta, hogy ez azért történt, mert nem valószínű, hogy a brit parlament elfogadja az Európai Unióval létrejött kilépési megállapodást.
Isabel Celaá szerint a brit kormányfő távozása rossz hír azok számára, akik a rendezett uniós kiválás mellett vannak. Ezután egy "kemény konzervatív vezető, kemény Brexit és kemény idők" várhatók, de mindezért kizárólag az E...
2019-05-24 14:49:44
Brexit - Kurz bízik abban, hogy a józan ész kerekedik felül
...
Kurz elveihez szigorúan hű, elképzeléseihez erősen ragaszkodó, elszánt politikusként méltatta May-t, hangsúlyozva, hogy nagyon bizonytalan helyzetben kormányozta országát. Az osztrák kancellár üzenetében jókívánságait továbbította a leköszönő brit miniszterelnöknek.

Theresa May brit miniszterelnök pénteken jelentette be lemondását, közölve, hogy június 7-én távozi...
2019-05-24 14:10:07
Brexit - Angela Merkel tisztelettel tudomásul veszi Theresa May lemondását
...
Martina Fietz tájékoztatóján kiemelte, hogy a kancellár mindig is a bizalmon alapuló, jó együttműködést folytatott a brit kormányfővel, és ez a szellemiség megmarad Theresa May hivatali idejének hátralévő részében is.
Arra a kérdésre, hogy a német kormány megítélése szerint miként befolyásolhatja a lemondás a brit európai uniós tagság megszüntetésének (Brexit) folyamatát...
2019-05-24 14:00:00
Brexit - Belga kormányfő: a rendezett kiválás szolgálja a leginkább a nemzeti és gazdasági érdekeket
...
A belga miniszterelnök Twitter-üzenetében köszönetet mondott Theresa Maynek "elkötelezettségért és az együttműködésért", és értésre adta: véleménye szerint a brit kormányfő a nézetkülönbségek ellenére nyitottságot mutatott arra, hogy megoldást találjon a brit uniós tagság megszüntetésére.
Reagált May bejelentésére Mark Rutte holland miniszterelnök is. Üzenetében köszönet...
2019-05-24 13:59:20
Brexit - EU-bizottság: Theresa May lemondása nem változtat az EU álláspontján
...
Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a brit kormányfő lemondását nem fogadta örömmel, ugyanakkor döntéséért elismerését fejezte ki, és "bátor nőnek" nevezte.
Juncker szavait tolmácsolva a szóvivő kiemelte, hogy az elnök kedvelte és nagyra értékelte a brit kormányfővel folytatott közös munkát. Hozzátette, Juncker készen ...
2019-05-24 13:49:34
Brexit - Theresa May bejelentette lemondását
... évekkel ezelőtt azt a tanácsot adta neki, hogy "a kompromisszum nem szitokszó, az élet is kompromisszumoktól függ". "Igaza volt" - mondta hangsúlyosan a távozó brit miniszterelnök.
Kormányának vívmányai között említette, hogy sikerült leszorítani a tíz évvel ezelőtti pénzügyi válság után örökölt, békeidőben példátlan, a hazai össztermék (GDP) 10 százalékát meghaladó államházt...
2019-05-24 12:49:16
EP-választás/Brexit - Befejeződött az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában
...
A brit EP-választások eredményét vasárnap este ismertetik, miután az összes többi EU-tagállamban is befejeződik a szavazás.
A konzervatív párti brit kormány már nem tervezte a részvételt az idei EP-választásokon, mivel ha sikerült volna tartani az eredeti menetrendet, a brit EU-tagság március 29-én megszűnt volna.
A Brexit feltételrendszerét rögzítő, az EU-val nov...
2019-05-23 23:55:39
Megkezdődött a Balatoni Bringakör felújítása
...
Cseresnyés Péter, a projekt részeként javában zajló, siófoki útfelújításnál tartott sajtótájékoztatón elmondta, a magyarok utazásaik során 22 százalékban biciklivel közlekednek, ezért tartja a kormány nagyon fontosnak a kerékpárút-hálózat fejlesztését.
Mint kifejtette, az eddigi fejlesztéseknek köszönhetően 9100 kilométer kerékpárúttal rendelkezik Magyarország és minteg...
2019-05-23 21:08:57
1 2 3 ................392 393 ........588 589 ........783 784 785 
Címkék: Konzervatív Párt, Angela Merkel, Theresa May, Balatoni Bringakör, Pedro Sánchez, Európai Unióval, Isabel Celaá, Martina Fietz, Theresa Maynek, Reagált May, Mark Rutte, Jean-Claude Juncker, Európai Bizottság, Cseresnyés Péter, brit Konzervatív, előzetes letartóztatásban, spanyol parl, spanyol kormány, rendezett kiválás, európai parlamenti, utód megválasztásáig, kormányfői feladatokat, június 10-én, alsóházi konzervatív, tervek szerint, törvényhozás június, alacsonyabb többség, királytól várhatóan, eddig ismerté, brit parlament, brit kormányfő, rendezett uniós, osztrák kancellár, leköszönő brit, kancellár mindig, bizalmon alapuló, brit kormányfővel, szellemiség megmarad, német kormány, brit európai, belga miniszterelnök, nézetkülönbségek ellenére, brit uniós, szóvivő kiemelte, elnök kedvelte, tanácsot adta, távozó brit, hazai össztermék, brit EP-választások, összes többi, konzervatív párti, idei EP-választásokon, eredeti menetrendet, brit EU-tagság, projekt részeként, magyarok utazásaik, kormány nagyon,
© 2013 TVN.HU Kft.