Belépés
Önkormányzat 2019 - Nézőpont Intézet: csaknem kétharmaddal nyert volna a Fidesz-KDNP, ha parlamenti választások
...
A Nézőpont Intézet szavazatátszámító elemzése alapján, ha múlt vasárnap országgyűlési választást tartottak volna Magyarországon, a kormánypártok csaknem kétharmados többséget szereztek volna (a kétharmadhoz szükséges 133-ból 129 mandátumot). Így minden legitimációs alapja megvan a Fidesz-KDNP-nek, hogy az országgyűlési kétharmados többségét használja a jövőben is, ha valamily...
2019-10-14 18:32:10
Brexit - A brit kormány szabadkereskedelmi viszonyt akar az EU-val, törvényben garantálja az EU-állampolgárok j
... egészségügyi ellátórendszer (NHS) fejlesztése és a környezetvédelem állt a középpontjában.
A tervezet ismertetése azonban a Brexithez kötődő pontokkal kezdődött, és első mondata szerint a kormánynak mindig is elsődleges fontosságú célkitűzése volt az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból a Brexit október 31-i határnapján.
London azonban a Brexit után is olyan ka...
2019-10-14 14:41:42
Nyílt társadalmi párbeszédre van szükség a látássérült emberek integrációjához
... nyitottsággal találkozunk. Le kell bontani a falakat látók és vakok között, hiszen ha valamiről nem rendelkezünk információval, akkor félünk tőle - fogalmazott.
Az államtitkár szerint ebben a kormánynak is van feladata. Fontosnak nevezte az akadálymentesítési programokat, amelyek nemcsak a fizikai, hanem az informatikai akadálymentesítésről is szólnak.
Jelezte, a jövő év...
2019-10-14 13:41:53
Brexit - Európai Bizottság: sok munka van még hátra a Londonnal folyó tárgyalásokon
... hétvégi tárgyalásokon, az intenzív megbeszélések folytatódnak. A helyzet különösen nehéz, mivel csak néhány nap van hátra az EU-tagországok csütörtökön kezdődő csúcstalálkozójáig. Ha a brit kormány megoldást akar, gyorsan kell cselekednie - tette hozzá.
Brüsszeli diplomáciai források pénteken közölték, hogy intenzív tárgyalások kezdődnek a felek között az Egyesült Királyság r...
2019-10-13 19:41:58
Brexit - Johnson: sokat kell még dolgozni a megállapodáson
...
Boris Johnson vasárnap tájékoztatta kormányának tagjait az Európai Unióval folyó tárgyalásokról.
A Downing Street szóvivőjének vasárnap délutáni beszámolója szerint a kormányfő a kabinetülésen megerősítette, hogy látható a megállapodáshoz vezető út, de még mindig sok a teendő, mire ennek az útnak a végére lehet jutni.
A londoni miniszterelnöki hivatal illetékese sze...
2019-10-13 18:31:52
Lengyel választások - Többen szavaztak délig, mint az előző parlamenti választás idején
... szavazás folyamán történt incidensről számoltakbe.
A szavazáson az alsóház (szejm) 460 képviselőjét, valamint a felsőház (szenátus) 100 tagját választják meg. Felmérések szerint a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt ismét abszolút többségre tehet szert, rajta kívül három vagy négy ellenzéki tömörülés juthat be a parlamentbe.
A szavazóhelyiségek este 21 óráig tartana...
2019-10-13 16:31:41
Önkormányzat 2019 - Tarlós: az ellenzék megtéveszti az embereket
...
Tarlós István az önkormányzati választások kampányáról szólva kijelentette az utóbbi hetek eseményei miatt elbizonytalanodás érezhető Budapesten és az országban is.
"Akik most hirtelen indulatból, vagy jogos felháborodásból otthon maradnának, gondolják meg, hogy megteszik-e ezt" - hangsúlyozta, hozzátéve, amikor majd tisztulni kezd a kép, késő bánat lehet az otthonmaradá...
2019-10-13 08:41:18
Közösségi ház épül a bajorországi magyar cserkészparkban
... megtartott táborok az anyaországtól távol is "egy darabka hazát" jelentettek a fiataloknak.
A diaszpórákban élőknek ma is nagyon fontos a cserkészet a nyelv és a kultúra átadásában, és a kormány kiemelten támogatja ezt a törekvést, hiszen "az ifjúság adja a nemzet erejét, addig van jövőnk, ameddig ők őrzik hagyományainkat, kultúránkat" - mondta Szilágyi Péter.
Hozzátette...
2019-10-12 20:44:55
Önkormányzat 2019 - Tarlós: a választás tétje, hogy határozott kezekben marad-e a főváros, vagy káosz lesz
... csak lehet, hanem kell is állást foglalni, amit számos alkalommal meg is tett, amikor szükséges volt, de az együttműködés reális esélyét is meg kell őrizni, mert "a világon nincs olyan kormány, amelyik hiába nyitott rá, együtt tudna működni egy zsigerből ellenséges, örökösen fenyegetőző, gyűlölködő városvezetéssel".
"Budapest öt éve a tét, nem pedig egy tétova ember vágyálmai...
2019-10-12 17:44:22
Schanda Tamás: tíz év alatt 36 milliárd döntő részben elektromos buszokra
...
Schanda Tamás az ITK Holding Zrt. új buszgyártó csarnokának alapkőletételén a kormány kiemelt céljának nevezte, hogy a hazai közösségi közlekedést főként hazai gyártásból tudják megoldani. A vállalat által bemutatott iskolabusszal kapcsolatban elmondta: a nemzetközileg elismert, külföldi cég által megalkotott alapra, magyar tervezők ötleteinek és magyar szakemberek munkájána...
2019-10-12 17:34:22
1 2 3 ...........2377 2378 ......3566 3567 ......4754 4755 4756 
Címkék: Nézőpont Intézet, Európai Bizottság, Schanda Tamás, Egyesült Királyság, Európai Unióból, Boris Johnson, Európai Unióval, Downing Street, Tarlós István, Szilágyi Péter, Holding Zrt, brit kormány, látássérült emberek, előző parlamenti, ellenzék megtéveszti, bajorországi magyar, választás tétje, kormánypártok csaknem, kétharmadhoz szükséges, országgyűlési kétharmados, környezetvédelem állt, tervezet ismertetése, kormánynak mindig, falakat látók, államtitkár szerint, intenzív megbeszélések, helyzet különösen, felek között, kabinetülésen megerősítette, megállapodáshoz vezető, végére lehet, londoni miniszterelnöki, szavazóhelyiségek este, önkormányzati választások, utóbbi hetek, anyaországtól távol, darabka hazát, diaszpórákban élőknek, kultúra átadásában, kormány kiemelten, ifjúság adja, nemzet erejét, együttműködés reális, világon nincs, zsigerből ellenséges, tétova ember, kormány kiemelt, hazai közösségi, vállalat által, nemzetközileg elismert, környezetvédelem, integrációjához, hagyományainkat,
© 2013 TVN.HU Kft.