Belépés
Megemlékezés !
... letöltendő várfogságra ítélték a m...
2020-10-06 11:57:46
dr. Székely János megyéspüspök szolgáltatta ki a bérmálás ..
... világháború után az egység, különbözőség, egyenlőség hármasságában gyökerezett az Európai Unió politikai gondolata. Ez jelentette a tagállamok önkéntes politikai egységét, a nemzetek kulturális különbözőségét és az államokat, embereket megillető jogegyenlőséget, hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke.
A napjainkra jellemző nagy európai politikai hangzavar ellenére látható, hog...
2020-08-30 20:07:23
Zarándokházat adtak át a győri Káptalandombon
...
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt hangoztatta az átadón, hogy a Káptalandomb olyan kulturális keresztény érték, amely építészeti és művészeti területen is "fantasztikusat mutat be" az egész magyarságnak és Közép-Európának, másrészt "hatalmas szellemi és keresztény lelki érték".
A kormány ezért nyilvánított...
2020-08-14 18:33:19
Folyamatosan gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában
... az önelszigetelés betartásának szigorúbb ellenőrzésére. Ismét kötelező lesz az embereknek az otthonukat elhagyva irataikat magukkal vinniük, és tovább korlátozzák a különböző, sport, kulturális, vallási és egyéb rendezvényeken részt vevők létszámát is.
Ukrajnában a hónap elejétől van érvényben új karanténrendszer, amelyben négy színes - zöld, sárga, narancs és vörös - zónára...
2020-08-14 13:13:47
Az amerikai kormány diplomáciai képviseletté nyilvánítja a kínai Konfuciusz Intézetek Központját
... folytatását, és ha igen, akkor milyen formában". Hozzáfűzte, hogy a kormányzat biztosítani akarja, hogy az amerikai egyetemi hallgatók továbbra is tanulhassanak kínaiul és megismerkedhessenek kulturális kínálatukkal, de szeretné elérni, hogy ezt "a Kínai Kommunista Pártnak és segítőinek manipulációitól mentesen tehessék".
Az Egyesült Államokban jelenleg 75 Konfuciusz Intézet ...
2020-08-14 07:03:57
Az EU csaknem 90 millió euróval segíti a tavaszi horvátországi földrengés utáni helyreállítást
... szűk belvárosában 250 épületben okozott kárt. Megrongálódott a főváros jelképének számító katedrális, a horvát parlament (szábor) és a kormány épülete, valamint több templom és más a kulturális örökség körébe tartozó építmény. Több kórházból is evakuálni kellett az embereket vasárnap.
Az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében sátrak, ágyak, matracok, fűtőberendezések és ...
2020-08-12 07:04:43
Koronavírus - Szerbiában a múzeumok éjszakáját sem tartják meg
...
A múzeumok éjszakája minden évben az egyik legnagyobb kulturális rendezvény az országban.
Szerbiában hétfőről keddre 26 193-ról 26 451-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Hétfőn nyolc újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 598-ra emelkedett.
Koszovóban egy nap alatt 8799-ről 9049-re nőtt az azonosított fertőzöttek és héttel 256-ra a halál...
2020-08-04 09:51:22
Genovában az új híd avatása az áldozatok nevének felolvasásával kezdődött
... három perces csend követte.
A genovai védőszent Szent Györgyről elnevezett új hídon tartott avatón mintegy ötszázan vettek részt, köztük az olaszországi és a genovai politikai, kulturális élet képviselői vettek részt, többek között Sergio Mattarella államfő, Angelo Bagnasco nyugalmazott genovai érsek, valamint Giovanni Toti liguriai kormányzó is. A fegyveres erők vadászgépei...
2020-08-03 19:33:19
Felvidéki lap: megszüntették a kisebbségi kultúrák részlegét a szlovák kulturális minisztériumban
...
Bár a szaktárca szóvivője a ma7.sk kérdésére nem pontosította, hogy az újonnan létrehozott részleghez a kisebbségi kultúrán kívül milyen témakörök tartoznak majd, a hírportál minisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta: oda sorolták a külföldön élő szlovákok kultúrájával foglalkozó részleget és az úgynevezett államnyelvi részleget is.
Ez utóbbi az elmúlt években a Felvi...
2020-08-03 17:02:59
AM-államtitkár: támogatásokkal is növelni szeretnék a juh- és kecsketartási kedvet
... jól elkészített bárányhúst kóstolók a saját konyhájukban is szívesen elkészítik az ételeket.
Kukovics Sándor beszélt arról is, hogy várhatóan októberben megalakul a Gasztronómiai Kulturális Unió Klaszter. Ebben a turizmus, a vendéglátás, az agrárium, valamint a kreatív ipar működik majd együtt kampányokban, hogy jobban kihasználják az ágazatok közötti gazdasági, promóciós és...
2020-08-03 15:42:53
1 2 3 ................392 393 ........588 589 ........784 785 786 
Címkék: Székely János, Konfuciusz Intézetek Központját, Európai Unió, Soltész Miklós, Kínai Kommunista Pártnak, Egyesült Államokban, Konfuciusz Intézet, Szent Györgyről, Sergio Mattarella, Angelo Bagnasco, Giovanni Toti, Kukovics Sándor, Gasztronómiai Kulturális Unió Klaszter, győri Káptalandombon, amerikai kormány, kínai Konfuciusz, tavaszi horvátországi, múzeumok éjszakáját, áldozatok nevének, kisebbségi kultúrák, szlovák kulturális, tagállamok önkéntes, nemzetek kulturális, napjainkra jellemző, egész magyarságnak, kormány ezért, önelszigetelés betartásának, otthonukat elhagyva, hónap elejétől, kormányzat biztosítani, amerikai egyetemi, főváros jelképének, horvát parlament, kormány épülete, kulturális örökség, embereket vasárnap, uniós polgári, múzeumok éjszakája, egyik legnagyobb, igazolt fertőzöttek, halottak száma, azonosított fertőzöttek, genovai védőszent, genovai politikai, fegyveres erők, szaktárca szóvivője, újonnan létrehozott, kisebbségi kultúrán, hírportál minisztériumi, úgynevezett államnyelvi,
© 2013 TVN.HU Kft.