Belépés
Gulyás: az ellenzéki pártoknak "óriási a felelősségük" az erőszakért a tüntetéseken
... nekik is lehet.
Kiemelte, sem a képviselők, sem az ellenzéki politikai aktivisták nem állhatnak a törvények fölött.
A Fidesz 2006-ban, "az államcsődhöz vezető szocialista hazugságkormányzás" idején is elítélte az erőszakot, és arra hívta fel a tüntetőket, hogy csak alkotmányos keretek között, békésen és jogszerűen gyakorolják a gyülekezési jogukat - hangsúlyozta.
A ...
2018-12-17 16:12:19
Az illetékes EP-szakbizottságok támogatják az uniós kifizetések jogállamisági feltételekhez kötését
... határozatra a tervek szerint az Európai Bizottság tehet majd javaslatot, egy független szakértői testülettel való egyeztetést követően. Elfogadásáról pedig az Európai Parlament és a tagállamok kormányait tömörítő tanács döntene.
Az aggályosnak tartott kérdések orvoslását követően a két intézmény feloldhatná a zárolt uniós pénzeket.
Éves jelentésben értékelné az EU-tagok ...
2018-12-13 16:23:14
Brexit - Theresa May megnyerte a bizalmi szavazást
...
A kormányfő elleni bizalmatlansági indítványt zömmel a tory alsóházi frakció keményvonalas Brexit-táborának képviselői kezdeményezték. Ez a frakciócsoport rendkívül elégedetlen a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről elért megállapodással, és a csoport vezetői már hetekkel ezelőtt jelezték, hogy elindult a bizalmatlansági indítvány szervezése.
Sir Gr...
2018-12-12 23:33:15
A montenegrói alkotmánybíróság döntése után szabadon engedték a korábban elfogott ellenzéki politikusokat
... legfeljebb két hónapig.
A politikusok egyelőre még nem távozhattak szabadon, mert nem kapták kézhez az alkotmánybíróság döntését.
Az oroszbarát Demokratikus Front és a Nyugat-barát kormány között évek óta húzódik az ellentét, amely a csúcspontját két évvel ezelőtt érte el, amikor szerb és orosz támadók be akartak törni a parlamentbe, és meg akarták gyilkolni az akkori m...
2018-12-12 20:42:24
Az EU szigorítja a robbanóanyagok összetevőinek és adalékanyainak uniós ellenőrzését
... kérdésekben kialakult tagállami álláspontokat és szakértői, diplomáciai szinten közelítse azokat, illet...
2018-12-12 17:12:11
Brexit - A minimálisan szükségesnél több képviselő jelezte, hogy Theresa Mayt készül támogatni a bizalmi szavaz
... belül.
Az ellenzék is kezdeményezhet bizalmatlansági indítványt, ám ez - a jelenlegi tory frakciókezdeményezéssel szemben - nem Theresa May személye, hanem a Konzervatív Párt vezette kormány egésze ellen irányulna, sikere esetén az egész kormánynak le kellene mondania, és új parlamenti választásokat kellene kiírni.
Ellenzéki bizalmi indítvány esetén nemcsak a konzervatí...
2018-12-12 17:02:51
Székelyföldi vezetők üdvözölték a magyar-székely összetartozás napjáról alkotott törvényt
... megkérdőjelezhetetlen nemzeti összetartozást igazolja.
"Az 1848. október 16-18-án Agyagfalván megtartott székely nagygyűlésen mondta ki a mintegy 60 000 egybegyűlt, hogy kiállnak a magyar kormány mellett. Az agyagfalvi gyűlés jelentette tehát a székely népfelkelés kezdetét, a székelység csatlakozását az 1848-49-es szabadságharchoz" - idézték fel.
Értelmezésük szerint az...
2018-12-12 15:32:17
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
... 2019. január 1-jétől hatályos és alkalmazandó az Európai Unió összes tagállamában.
Egységesítették a feltételes szabadságra bocsáthatóság feltételeit
A parlament elfogadta a kormány büntetőjogi törvénymódosító csomagját, amely egyebek mellett egységesítette a feltételes szabadságra bocsáthatóság során mérlegelendő szempontokat.
A képviselők 131 igen szavazattal ha...
2018-12-12 13:02:02
Brexit - Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May ellen a Konzervatív Párt
... kezdeményezéshez.
A bizalmatlansági indítványt a 315 fős frakció egyszerű többségének, vagyis legalább 158 tory képviselőnek támogatnia kellene ahhoz, hogy Theresa May távozzon a párt éléről és így a kormányfői tisztségből is.
Ebben az esetben May az utódválasztási versenyben nem indulhatna, bár az utód megválasztásáig ügyvezető minőségben a kormányfői tisztségben marad...
2018-12-12 11:31:26
Brexit - A konzervatív Brexit-tábor szerint egyre nagyobb az esélye a bizalmatlansági szavazásnak Theresa May e
... számát kizárólag a konzervatív frakció illetékes bizottságának vezetője, Sir Graham Brady tudhatja, és ő addig nem hozhatja nyilvánosságra, hogy megvan-e a kellő számú beadvány, amíg erről a kormányfőt nem tájékoztatta.
Kedd éjszakai médiaértesülések szerint Sir Graham szerda délutánra találkozót kért Theresa Maytől, de hivatalos források ezt sem erősítették meg.
Ha a m...
2018-12-11 23:45:39
1 2 3 ................400 401 ........600 601 ........799 800 801 
Címkék: Theresa May, Theresa Mayt, Konzervatív Párt, Európai Bizottság, Európai Parlament, Demokratikus Front, Európai Unió, Graham Brady, Theresa Maytől, ellenzéki pártoknak, uniós kifizetések, bizalmi szavazást, montenegrói alkotmánybíróság, korábban elfogott, robbanóanyagok összetevőinek, minimálisan szükségesnél, bizalmi szavaz, magyar-székely összetartozás, konzervatív Brexit-tábor, bizalmatlansági szavazásnak, ellenzéki politikai, törvények fölött, államcsődhöz vezető, gyülekezési jogukat, tervek szerint, független szakértői, tagállamok kormányait, aggályosnak tartott, zárolt uniós, kormányfő elleni, tory alsóházi, frakciócsoport rendkívül, brit EU-tagság, csoport vezetői, bizalmatlansági indítvány, politikusok egyelőre, alkotmánybíróság döntését, oroszbarát Demokratikus, jelenlegi tory, egész kormánynak, magyar kormány, agyagfalvi gyűlés, székely népfelkelés, székelység csatlakozását, 1848-49-es szabadságharchoz, feltételes szabadságra, parlament elfogadta, kormány büntetőjogi,
© 2013 TVN.HU Kft.